26 Ağustos 2010 Perşembe

HANEFİ AVCININ İDDİALARI ÇÜRÜMEYE BAŞLADI.

Hanefi Avcı, Eskişehir'in Orta Anadolu eyaletinin eski polis şefi, NTV bir haber programı dün çıktı ve yaygın temel Türk demokrasi olarak görülüyor devam eden adli vakaların bir dizi eleştiriler ses devam etti, ama argümanlar ileri edildi mahkeme kararlarına ve aynı konularda kendi geçmiş yorum bir dizi onun şimdiki iddiaları yalanlamak inandırıcı beri gelen.

Avcı da dün yaptığı Eskişehir polis şefi olarak görevinden istifa etmiş ve İçişleri Bakanlığı dilekçe askıya alınmasını duyurdu. Onun dilekçe geç dün kabul edildi.

Avcı, iyi yaptığı son kitabı "Haliç'te Yaşayan Simonlar" (Simons Haliç'te) nedeniyle, içinde o devam eden cezai soruşturmaların devlet içinde, Ergenekon soruşturması içine dahil yasadışı faaliyetlere karşı amaçlayan savunuyor bilinir hale geldi - gizli bir suç örgütü hükümeti devirmek için planlamakla suçlanan - eksikliği kanıt ve yasadışı telekulak dayanmaktadır. Ancak, Ergenekon şüphelilerin telefon konuşmaları meşru savcıların mahkeme kararları ile soruşturma nezaret tarafından dinlendiği bilinmektedir.

Aslında, kendisi geçmişte tablolarda onun şimdiki iddiaları yalanlıyor Avcı. Avcı onun bir "Susurluk benzeri" yapı o Ergenekon yapısı o Ergenekon savcıları, 2008 yılında ifade bazı belgeler ele gördüm kabul vardı. Avcı zaman Susurluk kuzeybatı ilçesi yakınlarında 1996 yılında bir trafik kazası politikacılar arasında şüpheli bağlantılar maruz başladı Susurluk durumda soruşturmasına hayati bir rol oynamıştı, mafya ve güvenlik güçleri. Avcı daha sonra Susurluk davasıyla ilgili Meclis için bir rapor hazırladı.

Avcı bugün operasyon Ergenekon soruşturması kapsamında "daireler" dini lideri Fethullah Gülen, gizlice, polis de dahil olmak üzere devletin kurumları devirmek için planlama suçlaması ile bağlantılı tarafından yürütülmektedir savunuyor.

Avcı göre, Adli Tıp Kurumu (ATK), Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) gibi kurumların onlarca, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Milli Emniyet Müdürlüğü istihbarat birimleri, Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Soruşturma Bölümü, mahkemeler Ergenekon ile ilgili olgu ve Türkiye'de birçok anti-demokratik yasadışı eylemler ile Ergenekon's bağlantıları açığa gizli tanıkların duruşma bütün bu çevrelerin kontrolü altında, kendi kendine inanmak zor bir argüman vardır.

Avcı iddiaları ayrıca Gülen'in avukatı Orhan Erdemli tarafından reddedilmiş hayali ve asılsız. O güvenlik güçleri ve yargı mensuplarının etiketleme "Gülen yakınlık" hayatlarını ve itibarına riske bu insanların günlük yapıyorsun cesur çalışmak için büyük bir hakaret olduğunu söyledi. Erdemli bu iddiaları geçmişte başkaları tarafından, ama onlar da herhangi bir kanıt sunmak için başarısız olmuştu gündeme alındığını söyledi. O müvekkilinin birçok durumda bu tür yanlış suçlamalar ve kişisel saldırılara karıştığı kazandı ve bu mahkemelerin kendisine tazminat parasal tazminat ödenmesine karar verdi var vurguladı.

Bir argüman ileri çok eleştiri ile karşılandı Avcı tarafından koymak onun reddine, Türk-Ermeni gazeteci Hrant Dink, Agos 2007 yılında haftalık merkezinin dışında bir aşırı milliyetçi genç tarafından vuruldu ve suikast olmasıdır bir suç şebekesinin çalışma, büyük ihtimalle Ergenekon bu. Ancak, bir rapor son İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından mahkemeye Dink davasında mahkeme gönderilen Ergenekon davasında altı sanık Dink durumda sanıkların öncesinde Dink cinayeti için telefon görüşmeleri olduğunu söyledi. Rapora göre, bu Ergenekon zanlıları Veli Küçük, Kemal Kerinçsiz, Mustafa Levent Göktaş, Muzaffer Tekin ve Erbay Çolakoğlu bulunuyor. Ergenekon sanıkları hem Dink cinayeti öncesinde izledi.

Bir belge, geçen Kasım emekli Binbaşı Levent Bektaş, Ergenekon soruşturmasında şüpheli, bürosuna polis baskını sırasında bir soruşturma büyük bir silah deposu ortaya çıkarıldığını sonra başlatılan bir parçası olarak ortaya çıkmıştır Kafes Operasyonu Eylem Planı olarak adlandırılan Nisan ayında İstanbul'un Poyrazköy ilçesinde de Dink'in öldürülmesi için bir "operasyon" olarak anılacaktır.
Case birleşme Avcı yalanlamaktadır

, Savcılar Ergenekon soruşturması yürüten Avcı ayrıca, 2006 yılında Danıştay saldırısı Ergenekon için "ciddi bir delil olmadan bağlantılı olduğunu savunarak olmuştur." Bununla birlikte iki olgu arasında bir bağlantı numarası kurduk. En dikkat çeken bağlantıları yakın ilişki Danıştay saldırısı, Alparslan Arslan'ın da saldırganın, bazı Ergenekon davası kilit şüpheliler ile vardı vardır. belgeler düzinelerce telefon transkript ve fotoğraflar açıkça Arslan ve bazı Ergenekon zanlılarının birbirleriyle sık temas halinde olduklarını göstermektedir. Ne zaman İstanbul'un Ümraniye ilçesinde bir gecekonduda evin içinde gizli bir silah deposu 2007 yazında keşfedildi - Ergenekon soruşturması başlamadan - Danıştay çekim olacağını keşif savcıların Ergenekon davasında reinvestigated oldu.

Savcılar Muzaffer Tekin, emekli bir yüzbaşı bir Ergenekon yüksek-up liderlerinin olduğuna inanılan, saldırıyı gerçekleştirmek için Arslan teşvik şüpheleniyorlar. Veli Küçük, emekli bir general ve Ergenekon soruşturmasında bir başka baş şüpheli de üst mahkeme çekim karıştığı idi.

Osman Yıldırım, Danıştay halinde Ankara'daki bir mahkeme tarafından mahkum edilmiş, kendisi ve Arslan günlük arada Küçük ile Ataşehir, İstanbul'da bir apartman dairesinde karar üst mahkeme saldırı aşamasına ve Cumhuriyet tarihinde başka bir el bombalı saldırı yaptığını söyledi .

Telefon görüşmeleri soruşturma sırasında da açıkça Tekin ve Arslan rehber olarak bağlı olduğunu göstermek kaydedildi. İki Tekin cep telefonu en az 35 konuştuk.

Yargıtay Aralık 2008 yılında bu Ergenekon ile Danıştay saldırısı davasının birleştirmeye karar verdi.
Baykal mesele belge Ergenekon zanlısı bilgisayarında bulundu

adlı kitabında Avcı ise, eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Deniz Baykal istifası ile sonuçlanan video kaydı bile ortaya Gülen'in takipçilerinin işti savunuyor. Ancak, geçtiğimiz günlerde bir belge Ergenekon bilgisayarda bulundu Baykal'ın iddia edilen olay hakkında bilgileri içeren ortaya çıkmıştır Ergün Poyraz şüpheleniyoruz.

bu olay hakkında belge 21 Aralık 2006, yedi ay Poyraz'ın tutuklanması öncesinde tarihli oldu. Belge bildirildi Baykal, partisinin liderlik Mayıs ayında bir video klip onu da evli bir CHP milletvekili ile samimi bir ilişki yapan gösteren ortaya istifa etmek zorunda kaldı konusunda çok "gizli bilgi" içermektedir. Belgeler Poyraz, bir gazeteci onun tartışmalı komplo teorileri, show yaptığı Baykal hakkında bir kitap "Arapça Çocuk başlıklı yazmak için hazırlık yapıyordu tanınan bilgisayar bulundu."

ki o Pennsylvania "alınan sempati mesajın samimiyet inanan istifasını ilan ederken Nitekim, eski CHP lideri olarak video ortaya çıkması sonrasında Baykal'ın ifadeleri de çelişmektedir Avcı," o olduğunu ima vurguladı Gülen, bir vaiz, üretken yazar ve dinler ve kültürler arası diyaloğun savunucusu tarafından video kaset yayımlanmasından sonra temasa geçti.
TSK, TÜBİTAK iddia Avcı's 'fabrikasyon' çürütmek

Başka bir ciddi yük Avcı ile yaptığı tartışmalı kitabında getirdiği Sledgehammer darbe arsa üzerinde belgeleri Gülen cemaati tarafından imal olduğudur. Ancak, kendisi Avcı, herhangi bir delil ile yaptığı iddia yedeklemez çelişmektedir TSK tarafından yapılan bir açıklama. bu plan silahlı kuvvetlerin dış tehditlere karşı hazırladığı tarafından "senaryolar" bir dizi bir parçası olduğunu iddia etti rağmen bir açıklamada tarafından yayınlanan Genelkurmay 20 Ocak TSK üzerinde Sledgehammer Güvenlik Harekatı Planı 2003 yılında icat edildi, kabul. "Söz konusu plan seminer Genelkurmay parçası yıllar 2003-2006 operasyon programıdır. Seminerin amacı, Türkiye'ye bir dış tehdide karşı operasyon planları ve tren TSK personeli geliştirmektir. Seminer devletler bir süre ülkede artan gerilim dolu söz bir senaryo "ifadesi söylemişti.

TÜBİTAK ayrıca, CD ve DVD'lerin 2003 Konferans belgeleri arasında bulunan ve açık askeri darbe planını içeren onaylamıştır orijinal, yani darbe belgeleri 2003 yılında hazırlanan edildi askeri seminer belgeleri daha sonra gibi muhalifleri tarafından iddia ekledi değildi ekliyoruz Sledgehammer soruşturma.

Balyoz şüpheli bir darbe planı 2003 yılında bir askeri toplantıda biçimleniyor. Plana göre, askeri olarak şiddet yoluyla toplumda aralarında Fatih ve İstanbul Beyazıt camileri hedef alan bombalı saldırıların planlı olduğunu sistematik kışkırtmak kaos için. Komplo iddia edilen bir askeri devralma için zemin hükümeti zayıflatmak için çalışıyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.