19 Ağustos 2010 Perşembe

ADALET BAKANLIĞI HSYK'NIN KORSAN LİSTESİNİ PROTESTO EDEREK GÖRÜŞMELERDEN AYRILDI.

HSYK tarafından gizli bir plan ışığında haksız yere hakim ve savcı yerine birkaç denemeden sonucunu etkilemek için, Adalet Bakanlığı ilgili bir yıllık randevu listesi için taslak geri çekti. Yüksek Kurulu Hakimler ve Savcılar (HSYK) tarafından gizli bir plan ortaya çıkması ile haksız yere hakim ve savcılar yüksek profilli vakalarda nezaret yerine birkaç denemeden sonucunu etkilemek için, Adalet Bakanlığı ve müzakere masasına terk çekilmiş karar verdi yaklaşık 300 hakim ve savcı için yıllık randevu listesi için taslak.

HSYK planı 100 hakim ve savcı Türkiye'nin en önemli hukuki durumda - Ergenekon, Sledgehammer, Poyrazköy, Cage ve Temizöz olgu dahil değiştirmek - Kamu geçenlerde yapıldı. Yönetim kurulu yedek için ek bir liste hazırlanarak Adalet Bakanlığı'na onay için gönderildi. Çoğu gözlemciye göre, liste - de "korsan liste" olarak bilinen - zanlıları cezaevinden Bu gibi durumlarda bir parçası olarak tahsil onlarca ürün kolaylaştırmayı amaçlıyor.

Adalet Bakanlığı ise, hakim ve savcıların, ülkenin en önemli ceza davalarında değiştirilmesi için soğuk. Açıklamada, Çarşamba günü bakanlığı tarafından açıklanan randevu listesinde "bakanlığı ve yönetim kurulu arasında uzlaşma eksikliği nedeniyle geri alındığını söyledi. Açıklamaya göre, HSYK hakim ve savcıların mahkemelerde İstanbul, Erzurum ve Diyarbakır'da görev değişikliği taşındı. "Böyle bir değişim devam eden soruşturma ve durumlarda doğrudan müdahale olacağını açıktır" ifadesi eklendi.

Ayrıca dün, HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek bu kurulu randevu listesinde kendi çalışmalarında "önemli sorunları" yüzlü söyledi. O ne sorunlar olduğu gibi herhangi bir, ayrıntılı bilgi vermedi. Onlar büyük olasılıkla Adalet Bakanlığı'nın isteksizliği korsan liste onaylaması ile ilişkilidir.

Orada daha önce çıkan haberlerde HSYK 50 yeni hakim ve üst dava için savcı atama planlaması idi. Ancak korsan liste kurulu kritik devam eden olgulardan 100 hakim ve savcı kaldırmak istediğini göstermiştir. Yönetim kurulu iki haftadan daha uzun bir yıllık randevu listesinde çalışıyor. Bu Pazartesi günü 1.274 hakim ve savcıların listesi yayınladı. Ama birçok hakim ve savcıların atama listesi henüz yayınlanmamış olmalıdır. Bu hakim ve savcılar Türkiye'nin en önemli ceza davalarında söz konusudur.

Anayasa değişikliklerinin karşı HSYK lobi

Yüksek Kurulu Hakimler ve Savcılar (HSYK) üyeleri şu anda bir anayasa değişikliği paketine karşı 12 Eylül kamu referandumda oy kullanmak üzere savcı ve hakimlerin teşvik için çalışıyoruz. o HSYK yapısı değişiklik yapma amacı olarak tahta sadık pakete karşı çıkıyor. HSYK yapısı ile ilgili bir revizyon yedi den 22 için yönetim kurulunun üye sayısı artacaktır. üç Yargıtay tarafından seçilecektir süre kurulu Four üyeleri cumhurbaşkanı tarafından atanır. Iki üye Danıştay tarafından bir Adalet Akademisi Türkiye tarafından seçilecektir isimlendirilecek. Kalan üyeleri yargıçlar ve savcılar tarafından seçilecek.

Yeniden yapılanma oyunculuk gelen HSYK önlemek için ideolojik dürtülere göre tasarlanmıştır. HSYK üyeleri hakim ve savcılar ile Ankara Mahkemede son zamanlarda bir araya gelerek oy etmelerini istedi "referandum no". Toplantıda, yönetim kurulu üyesi Ali Suat Ertosun bildirildi HSYK hükümete karşı bir "savaş" uğraşan hakimler ve savcılar söyledi. "Bu hükümet ve aramızda bir savaş. Hükümet yargının kontrolü ele geçirmek için istiyor. yargı olarak, birlik göstermesi gerekir "dedi. Board "evet" oyu referandumda "hayır" oyu aşarsanız yeni HSYK üyeleri için aday olduğu söyleniyor. Böyle bir durumda, en HSYK üyeleri yargıçlar ve savcılar tarafından seçilecek. HSYK ayrıca, hakim ve savcılar üzerinde baskı kurulu kendi adayları seçmek üzere koyuyor.

HSYK bildirildi kendi hakim ve savcıların atanması ile olguların kararları etkilemek umuyordum. Kurulu sadık devam eden soruşturma ve darbe araziler, faili meçhul cinayet ve siyasi figürlerin suikast dahil, Türkiye'nin karanlık geçmişi açıklayıcıdır yargılamaya karşı olduğu bilinmektedir.

Korsan liste Özbek ve üç HSYK üyeleri tarafından hazırlanmıştır inanılıyor: Musa Tekin, Ali Suat Ertosun ve Suna Türkoğlu. Dört ki hakim ve savcıların İstanbul, Ankara, Diyarbakır ve Erzurum'da yüksek profilli vakalarda nezaret değiştirilebilir talep etti. Böyle bir değişiklik soruşturma ve ceza davası içine şüphelenilen darbe araziler üzerinde askeri tarafından ölümcül bir darbe anlamına gelecektir. Hâkimler ve savcılar orada Eylem Planı Reactionaryism Mücadele dahil darbe araziler bir dizi ışık tutmak için çalışıyoruz, Kafes Operasyonu Eylem Planı, Poyrazköy silah deposu ve Sledgehammer Güvenlik Harekatı Planı.

Hâkimler ve savcılar da Ergenekon, gizli bir suç örgütü hükümeti devirmek için çalışmakla suçladılar ve hapse Albay Cemal Temizöz, yüzlerce sivilin öldürülmesi ile karıştığı olmuştur aleyhindeki davada faili meçhul cinayetlerin karşı dava üzerinde çalışıyoruz Türkiye'nin güneydoğusundaki 1990'larda jandarma. ordu mensuplarının, akademi ve iş dünyası da dahil olmak üzere Düzinelerce kişi, şu anda politika gözaltında Bu durumlarda şüpheli bağlantıları içindir. Korkulduğunu hakim ve savcılar durumlarda nezaret değiştirilmiştir halinde şüphelilerin serbest olacaktır vardır.

yıllık yargı randevu listesinde son karar üzerine HSYK's görüşmeler tartışmalı geçen yıl, hem işaretlendi. O hakim ve savcılar çeşitli ceza davaları yapma kaldırılması önerilen sonra Ertosun bir durma noktasına görüşmeler getirdi. Ertosun bu hakim ve savcıların Ergenekon davası dahil görevlerinden kaldırılması gerektiğini savundu.

Ayrıca savcıların Kürt Topluluklar Birliği (KCK) içine prob yapma kaldırma çağrısında bulundu - Kürdistan İşçi Partisi (PKK) kentsel kol - ve Albay Temizöz. Adalet Bakanlığı güçlü ve önerilen reassignments karşı hakim ve savcıların durumlarda nezaret konumlarını kaldı.

Geçen hafta, bakanlık yetkilileri onlar kadar atama listesinin serbest caydırmak için karar verebilir belirtilen anayasa değişiklik paketi üzerinde 12 Eylül kamu referandumdan sonra. Duyuru gözlemcilerin çoğu için güçlü bir gösterge, bu bakanlık HSYK basınç haksız yere birkaç yüksek profilli dava sonucunu etkilemek için boyun eğmeyen olacaktır.

Ses kaydının iddia edilen haksız ceza davalarında bir dizi müdahale başvuran Ertosun özelliği sunan yeni keşif HSYK tarafsızlığı üzerinde kuşku yarattı. Kayıtta, Ertosun kurulu denemeler bir dizi müdahale ve hakim ve savcıların bazı önemli davalarda nezaret değiştirmek için planlanan söyledi. Kayıt Cumartesi günü haber web siteleri bir dizi konulmuştur. Özbek Ancak, HSYK yargı durumlarda müdahale, yönetim kurulu üyelerinin yargı durumlarda müdahale için izin verilmez söyleyerek yalanladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.