19 Ağustos 2010 Perşembe

TÜRK İNŞAAT DERNEK BAŞKANI İŞ GÜCÜ MALİYETİ ARTIYOR DEDİ.

Türk inşaat dernek diyor işgücü maliyet artışları
ey inşaat sektöründe 3,14 oranında ücret artışları nedeniyle bu yılın ikinci çeyreğinde artan Derneği Türk İnşaat Malzemesi Sanayicileri veya IMSAD in, dedi.

bir rapor IMSAD tarafından Çarşamba inşaat sektöründe, talebin piyasaya göre oldukça düşük ikinci çeyreğinde, malzeme maliyetlerinde azalma tetikleyen kaldı. Son ücret artışı küresel kriz sırasında gecikmiş olduğunu belirtildi.

2010 yılının ikinci çeyreğinde, inşaat malzemeleri maliyeti 0,5 oranında üretim maliyeti 0,36 oranında yükselmiştir göre, bir önceki çeyreğe kıyasla düştü. Emek 3,14 oranında, 2010 yılının ikinci çeyreğinde, bir önceki yıla göre, ücret artışı nedeniyle artan maliyetler.

Emtia fiyatları da ve üretim maliyetini, ikinci çeyreğinde inşaat malzemeleri maliyetini etkilemektedir.

Düşen emtia fiyatlarının malzeme maliyetleri, IMSAD rapora göre bir azalma olmuştur.

Raporda, inşaat malzemelerinde talep biraz düşük şu çeyrek olmak, pazarda gayrimenkul hisseleri şu anda çok sayıda yeni sahipleri bekliyor düşünüyor devam edebilecek vurgulanır.

Rapora, geçen yılın dördüncü çeyreğinde inşaat malzemelerinin genel maliyet göre göre bu yılın ilk çeyreğinde, ama 3,49 oranında artmıştır ikinci çeyreğinde sadece yüzde 0,36.

olmayan metal yapı malzemeleri 'sektöründe Mayıs ayında "üretim 18,9 oranında geçen yılın aynı dönemine göre arttı. Bu yıl, Mart, Nisan ve Mayıs, üretim sırasıyla, "Raporda belirtilen 22,07 yüzde 19,15 ve yüzde 18,09 oranında arttı.

IMSAD ayrıca, "bu rakamlar son yıllarda 'rekor düşük rakamlar üzerinden bir yıllık artış temsil anlamı" baz etkisi üzerinde durulmaktadır.

IMSAD inşaat sektörü artık potansiyel olarak daha fazla kişi için sektörde istihdam edilecek önünü açabilir büyük bir patlama bekliyor "dedi. İnşaat sektörü Türkiye'de 1.400.000 kişi civarında Ocak 2010 yılında, rapora göre istihdam. Mart ve Nisan ayında, istihdam 11,47 ve yüzde 12,27 oranında arttı.

ABD'de Durgunluk süreci

İnşaat hala durgunluk, en şirketlerle ya durduruldu olan ya da projeleri devam etmektedir tüm yeni projelere başlamak için karar verdi. IMSAD Rapora göre, yeni inşaat projeleri 5,02 oranında Haziran'da bir önceki aya kıyasla azalmıştır. Temmuz 2010 yılında devam eden projeler karşılaştırma Mayıs, 2010 ile ABD'de 5,46 oranında artmıştır.

ABD Sayım Bürosu Ağustos ayında yayımlanan özel nonresidential inşaat harcamaları bir raporuna göre 24,1 oranında Haziran 2009 tarihi daralmış bulunuyor. Bunun aksine, hem özel hem de kamu inşaat içerir toplam nonresidential inşaat harcamaları 567.500.000.000 $ olarak Haziran ayında dikilen kadar yüzde 0,4 Mayıs'tan bu yana idi. Rakam 15,2 oranında aynı dönemde geçen yıl değil.

"Özel finanse nonresidential inşaatlarda kazık sahipleri toparlanma işaretleri aramaya devam Anirban Basu, Associated Üreticileri ve Constructers ile baş ekonomisti diyor. Basu, büro raporuna göre o inşaat sanayi sektörünün yeniden canlanması başlamamıştı gösterir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.