13 Ağustos 2010 Cuma

ASKERİ ATAMALAR GELENEKLERE GÖRE DEĞİL HUKUKA GÖRE YAPILIR

Erdoğan: Askeri atamalar hukuk değil, gelenekler tarafından yönetilir


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yerliler Perşembe günü Rize'de bir referandum mitingde konuşan, ailesinin memleketi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yerleşik gelenekler uyarınca askeri liderlik şekillendirme karşı, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yasa ve kurallara son askeri üyelerinin promosyonlar üzerinde söz sahibi tabi olduğunu söyleyerek dışarı konuştu.

"Biz gelenekleri ile TSK kural olamaz. Silahlı kuvvetler, kendi yasaları ve kuralları vardır Yüksek Askeri Şura (YAS) bir danışma organı, "diye Çarşamba akşamı ailesinin memleketi Rize'de yerel bir televizyon kanalına canlı bir röportaj sırasında söyledi.

Başbakanın sözleri en generallerin promosyon üzerinde Genelkurmay ile hükümet arasındaki son krizin açık bir gönderme idi. Hükümet güçlü darbe araziler, ancak durulmaktadır Genelkurmay onları geçen hafta YAS toplantıda terfi için mücadele generallerin terfi karşıydı.

Genelkurmay bunun hangi üst düzey askerî pirinç şekillenir göre kendi gelenekleri vardır savundu. Erdoğan, ancak, onun konumundan ve geri çekilme olmadı tartışmalı generaller sonunda terfi değildi.

"Gelenekler bazı vesilelerle, kullanılabilir ancak biz gelenekleri ötesine geçemez? Evet olabilir. Kim hesap çağrılması gerekir ya da bu noktada sorumlu? Sivil yönetim. Bu dünyada durumda, ve Batı ülkelerinde. Biz NATO üyesi ülke vardır. Bu, tüm NATO üyesi ülkelerde geçerli. Biz gerekeni yaptım, "Erdoğan" dedi.

Başbakana göre, silahlı kuvvetler bir suç bağlantısı olduğundan şüphelenilen herhangi bir üye liman olmamalıdır. Aksi takdirde, askeri insanların gözünde bir güven kaybı yaşayacaktır.

TSK son birkaç yıldır sert eleştirilere hedef Ergenekon, terör ağı Parlamento ve hükümet yok çalışmakla suçladılar üye suçlanıyorlar memurları verdiği güçlü destek nedeniyle olmuştur. Ergenekon ana hedefi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümeti ve sonunda ülkenin kontrolünü ele geçirmek için askeri izin görevden almak için. Birçok subay, hem de aktif görev ve emekli örgütüne üye suçlanıyorlar. onları düzinelerce şu anda hapiste ücretleri teşebbüs darbe ile ilgili duruşma bekleyen.


Erdoğan AK Parti yeniden seçilirse yeni bir anayasa için 2011 yılında hazırlıklarına başlamak için söz verdi.

"Silahlı Kuvvetler zan altında kalamaz. Geleceğe yönelik herhangi bir şüphe olmaksızın yürüyüşü gerekir. Hiç kimse sağ silahlı kuvvetler üzerinde şüphe neden bulunmuyor. Bu, hem sivil ve Genelkurmay için de geçerlidir. Biz [sivil ve askeri] el ve el kalmalıyım spekülasyonları silahlı kuvvetlere zarar etmesine izin vermeyin. silahlı kuvvetler yasadışı eylemler yapan üyeleri varsa, o zaman askeri kalmayı izin verilmemelidir "Erdoğan vurguladı.

yeniden 2011 yılında seçildiği takdirde 'Biz' yeni bir anayasa hazırlayacak

Başbakan AK Parti yeniden milletvekili seçimlerinde seçilmesi halinde yeni bir anayasa için 2011 yılında hazırlıklarına başlamak için söz verdi.

AK Parti mevcut Anayasa, Türkiye'nin 1980 darbesine, bir kalıntı iktidara 2002 yılında kapıldı yerine umuyordum. Bu, 2007 yılında bir belge hazırladı ama bunu destekleyecek muhalefet partileri ikna edemedi. Azimli parti kısmi değişikliklerin bir listesini - Anayasanın en sorunlu makaleleri hayati değişiklikleri de dahil olmak üzere hazırlanmıştır. Değişiklikler 12 Eylül tarihinde genel bir referanduma koymak olacaktır.

Erdoğan yeni anayasa bütün partilerin TBMM'de temsil edilen ortak çalışma olacağını söyledi.

Başbakan aynı zamanda ana muhalefet partileri - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eleştirerek, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) - Anayasa planlanan değişiklikler yaklaşımları nedeniyle. Üç parti paketi karşı olduklarını açıkladı.

"Bu, o üç partinin bir uzlaşmaya vardılar ilk kez. Böyle bir uzlaşma önce görülmedi. Ama halkımıza kötülük işbirliği asla. Her zaman pozitif işbirliği "dedi. Başbakan ayrıca hükümetin niyeti "muhalefet partileri 'isteksizlik reform paketi için gerekçe olarak ülke üzerinde yargı" vesayet sonuna işaret etti.

"Bu gerçekten ilginç. Eğer, bu CHP tarafından yapılmıştır yargı ele geçirmek için bir operasyon aramak için başvurun. Teşekkür için? Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay teşekkürler. CHP 3000 ve 5000 ile erkek arasında yargı daha yüksek pozisyonlara atamıştı. Şimdi onlar bizim hareket ile huzursuz kast sisteminin oluşturuldukları yargı serbest vardır. Onlar ayrıcalık kaybetmekten korkuyorlar "dedi.

Erdoğan da onlar üst düzey siyasi parti genel seçimlerin gelecek yıl için planlanan çıkmaya başarısız eğer AK Parti lideri görevinden çıkmak söyledi. "Böyle bir durumda, ben de kendimi sorumlu göreceksiniz. Bir bir konuma sopa olmamalıdır. O başarılı değilse O nasıl çıkmak bilmeli "dedi.

onu görevinden çıkmak istemem AK Parti seçmenlerin ilgili bir soruya, Erdoğan yanıt verdi: "Siyaset sadece siyasi bir parti olarak yapılmaz. Siz siyasette bir vakıf, dernek veya bir tank düşünüyorum ile meşgul olabilir. siyasete Aşkın yeterlidir. Ben kararlı bu noktada ben. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.