22 Ağustos 2010 Pazar

ABD İRAN ve TÜRK FİRMALARI ANLAŞMAMALARI KONUSUNDA UYARDI.

onların günahı boynuna İran ile Türk firmaları anlaşma, ABD uyardı

Dünya güçleri, Washington önderliğinde, 9 Haziran tarihinde İran'a karşı Birleşmiş Milletler yaptırım dördüncü tur soğuk-Türkiye-Brezilya aracılığında nükleer değiş tokuş planı omuz destek verdi. AP foto
yaptırımları hiçe sayarak Türkiye kopmuş, Türkiye'ye ABD hükümetinden bir heyet ile tüm iş ilişkileri olan risk İran ile ilişkilerini devam Türk şirketleri bildirildi konusunda uyardı.

Amerika Birleşik Devletleri, Türk kuruluşlarının, İran'ın enerji sektörüne yatırım karşı yaptırımlar uygulamak ve bu ki İran petrol ürünleri işleme satmak söyledi.

"Bir grup bu hafta Hazine Bölümü'nden ziyaret etti ve BM'nin kararı [tarihinde ABD'nin yeni mevzuat İran'a karşı] yaptırım uygulamak amacıyla görüştüler. İşte ABD ile iş yapmak istiyor ve en son yasa bilincinde olmalıdır Türk şirketi var, "Deborah Guido, Türkiye'ye ABD Büyükelçiliği sözcüsü, Cuma günü Hürriyet Daily News ve Ekonomik İnceleme söyledi.

Günlük Cumhuriyet Cuma günü bir Amerikan heyeti tarafindan ABD'nin yeni İran Yaptırımlar Kanunu, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin kararı "İran'ın enerji sektörüne yoluyla silah finanse etkilenmiştir sonuçlarını görüşmek üzere Ankara'yı ziyaret etti bildirdi." Yasa hedef İran enerji sektörü ve devletlerin, şirketlerin İslam cumhuriyeti ile ABD tarafından kara listeye olacak iş yapan ve yaptırımlara tabi.

Yasa İran ile ilişkilere sahip üçüncü ülkelerle bağlar bu yana, Türkiye de etkilenebilir, yetkilileri söyledi. Gazeteye göre, "Bütün şirketler belirli bir miktar ABD'nin kara listesine girecek ve yaptırımlara tabi yukarıda İran enerji sektörüne yatırım."

Dünya güçleri, Washington önderliğinde, 9 Haziran tarihinde İran'a karşı Birleşmiş Milletler yaptırım dördüncü tur soğuk-Türkiye-Brezilya aracılığında nükleer değiş tokuş planı omuz destek verdi. BM yaptırımları tek taraflı cezai önlemler ABD ve Avrupa Birliği tarafından dayatılan takip edilmiştir.

yaptırım tehdidi, İran risk Amerika Birleşik Devletleri ile tüm iş bağlantıları kaybetme ile ilişkileri devam firmalara ek olarak. Yaptırımlar dokuz alanlarda, ithalat-ihracat izinleri kredi olanaklarına yapılacaktır.

ABD hükümetin bankalar dahil bankacılık sektörü, sipariş İran konusundaki tartışmalı nükleer programı üzerinde etkili bir uluslararası baskı için harekete geçmesi gerektiğini söyledi. ABD hukuk, 1 Temmuz geçti, uluslararası ve devlet özel bankaların listesi - Türk bankaları da dahil olmak üzere - İran bankalar ile olan bağlantıları içerir. Bu bankaların İranlı meslektaşları para transferleri durdurma ya da ABD ile ilişkilerin kesilmesinin risk uyarması.

Türkiye, İran'a yönelik yaptırımlar uygulamak zor olacağını söyledi. Buna karşılık, ABD, günlük Cumhuriyet göre şöyle dedi: "Türkiye'nin tek komşu ülke İran ile iş yapmak değildir. Bu zorlukları Türkiye sadece ilgili olmayan. Bu bir ticari ambargo değildir. Bu zaman ve enerji alacak kontrollü bir çaba's. Meşruiyetini U.N. kararlar yatıyor. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.