22 Ağustos 2010 Pazar

İSTANBUL ADALAR DA 5.000.000 EURO TEKLİF İLE ARSA VİLLA SATILIK.

5.000.000 € teklif etmek için İstanbul'a adada Proletarya saray

gelişinden sonra da Sovyetler Birliği'nden sınır dışı, Trotsky, Türkiye'de dört yıl için, Anadolu yakasında Moda semtinde Büyükada geçmeden önce zaman harcama yaşadı.
Rus devrimci Leon Troçki sürgünde zamanının parçası geçirdi İstanbul'da ev bekleyen satışı binası müze haline yerine döndü gerektiğini söylüyorlar tanınmış tarihçi, eleştirilere yol açtı.

İstanbul Adalar Belediyesi bu fonlar 5.000.000 € bir satış fiyatı vardır Yalısı, satın almak zorunda değildir diyor.

"20. yüzyılın siyaset şekli yardımcı bir rakam sığınıp Türkiye'de hayatının bir parçası geçirdi. Bizim şehrin değerine böylesine önemli bir kişilik zaman geçirdim ve müze haline çevirmek o evin geri eklersiniz, "Profesör Afife Batur, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde mimarlık tarihi uzmanı, gözden Hürriyet Daily News & Ekonomik söyledi .

"Bu büyük bir ayıp bu bina restore edilmemiş," Batur, mevcut durumda bıraktı halinde Ada'daki evi, Adalar İstanbul'un kıyıları büyük, büyük ihtimalle sadece bir 10 yıl yaşayabilir sözlerine ekledi .

Troçki Komünist partiden ihraç edildi ve Sovyetler Birliği'nden 1920'lerde politikalarına karşı başarısız bir mücadele lider ve Joseph Stalin'in yükselişi sonra sınır dışı edildi. Sürgünde Erdoğan'ın ilk durağı Türkiye, o dört yıl yaşamış, İstanbul'un Anadolu yakasında Moda semtinde Büyükada geçmeden önce zaman harcıyordu.

O adada kaldığı ev ve 1930'larda bir yangın hayatta restore hiç bir çok sonraki sahipleri olmasına rağmen. Sadece duvarlar şimdi kırmızı tuğla bina ormanlık bir özellik 3.500 metrekare üzerine set kalır.

Belediyesi ev satın almak bütçe yoksun

Island Vakfı daha önce bir müze haline evi açmak için çalıştı ama gerekli finansman sağlamayı başaramadı. Çabalarını kurumların Troçkistler tarafından yürütülen mali destek sağlamak için de başarısız oldu. "Onlar ilk ama ilgi gösterdi sonra vazgeçti," Halim Bulutoğlu, vakfın müdürü söyledi. O grup 2.500.000 $ 2002 yılında yapı restore edecek bina satın yeni sahipleri umduğunu ekledi. Ama bir kez daha, Bulutoğlu, "bina kendi kaderine terk edildi" dedi.

Mustafa Farsakoğlu, Adalar Belediyesi belediye başkanı, belediye tüm 6150 evler tarihi yapılar olarak kayıtlı izlemek için bütçe böyle bir bina veya kaynakları satın almak zorunda değildir Daily News söyledi. O Troçki evin özel bir kişiye ait olup hükümet satış karışamaz ekledi.

Zaten onların kozmopolit doğa kaybetme, Adalar şimdi teker dedi kendi kültürel değerlerini bir kaybediyoruz Bulutoğlu, ayrıca sekreteri Tarih Vakfı genel. "Rumlar ve Ermeniler burada daha fazla değildir; onlar bıraktı, onlar göç etmiştir. Biz insanlar, doğa veya kültür sahipliğini alamaz. "

Tanınmış tarihçi İlber Ortaylı, aynı zamanda İstanbul'un Topkapı Sarayı yönetmeni, bir yazı Milliyet Gazetesi'nde yayınlanan bu Troçki'nin evi müzeye dönüştürülmüştür olsaydı çok daha güzel olacaktı, hem de tarihin korunması ve turizm artırılması için yazdı. "Will bu evde prestij gösterisi ilgi bir işareti olarak tarihi ev ve konakların sahil sahipliğini görmek bizim elitler?" Diye sordu. "Biz ne olacağını görürsünüz. Ama bu ev bir müze haline olsaydı çok daha iyi, bu Belçika ve Meksika gibi olurdu. "

Troçki 1933 yılında Fransa'da Türkiye'nin bıraktı. O Meksika Ağustos 1940 yılında öldürüldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.