22 Ağustos 2010 Pazar

PKK KALICI ATEŞKES YAPILMASI İÇİN OPERASYONLARA ARA VERİLMESİNİ İSTİYOR.

Barış ve Demokrasi Partisi, ya da BDP, destekçileri İstanbul'da bir mitingde bayrak tutun. BDP o Kürt sorununa barışçıl bir çözüm savunucuları diyor. AA Fotoğraf

Barış ve Demokrasi Partisi, ya da BDP, destekçileri İstanbul'da bir mitingde bayrak tutun. BDP o Kürt sorununa barışçıl bir çözüm savunucuları diyor. AA Fotoğraf

yasadışı Kürdistan İşçi Partisi veya PKK, önde gelen Kürt yanlısı rakamları ile bir aylık ateşkes ilanının ardından Diyarbakır'da kalıcı barışı sağlamak için bir yol haritası hazırlamak için topladık. Kürt siyasetçiler hükümet değişikliği gereken ilk şey, askeri operasyonlara karşı tavrını olduğunu söylüyorlar.

Yineledi yedi iddia edilen PKK üyelerinin son iki gün içinde öldürüldü, Gülten Kışanak, Barış ve Demokrasi Partisi, ya da BDP eş başkanı, Pazar günü, "tek yolu, bir çözüm hakkında konuşmak Hürriyet Daily News ve Ekonomik İnceleme anlattı hemen öldürme durdurmaktır. barış hakkındaki sözleri birbirlerine ilan olabilir ithal olabilir, sadece silah sesi ve öldürme biter sakinleşiyor var. "

Bu son gelişmeler karşısında, Demokratik Toplum Kongresi, ya da DTK, Kürt partiler ve aktörler için bir şemsiye organizasyon, 101 heyetler kendi montaj toplandı. meclis katılımcıları arasında Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, DTK, Osman Baydemir, Diyarbakır, Selim Sadak, Siirt, Sabahat Tuncel, Ayla Akat Ata, BDP ve milletvekillerinin belediye başkanı belediye başkanı eş başkanları vardı, köşe yazarları Faik Bulut ve Altan Tan, ve Mehmet Şerif Gençdal, Kandil Dağları hükümetin demokratik girişim aşağıdaki iade bir PKK üyesi. DTK olan işlevi sipariş Kürt isteklerini iletmek için cumhurbaşkanı ve başbakan irtibata olacak bir diyalog grubu kurma tartışmıştır.

Düşüncesi belli DTK temsilcilerinin PKK lideri Abdullah Öcalan tutuklu ziyaret olabilir de Kurulu'nda, Ahmet Türk ile bir deklarasyon Pazartesi yol haritasına ilişkin duyurdu planlanan büyüdü.

DTK tartışılan adımları acilen hükümetten sipariş kalıcı bir barış için zemin hazırlamak için talep olacağını ateşkesi yeniden gerekiyordu.

"A 'tek taraflı inaktivasyon' kararı alınmıştır" Kışanak, DTK toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada. "Ancak, bu cinayetleri durdurmak için yeterli değildi bakın. Son iki gün, iki Van'da şehit olurken, beş Şırnak'ta. barış] için bir şans [Bugün ise, biz cinayetleri durdurmak başlayabilirsiniz. Eğer değilse, herhangi bir şans bir çözüm hakkında konuşmak zorunda değilsiniz. Böylece, hükümet somut bir adım atmak zorundadır ve tetik uzakta onların parmak almak. "

O Diyarbakır'a yaptığı önümüzdeki ziyaret Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri yeterli olmayacağını söyledi. kelimeleri vurgulayarak artık geçerliliği bulunmadığını, Kışanak, "Demirel de, Kürt gerçekleri tanıdı ve sonra korkunç bir savaş olduğunu söyledi. yine çatışmalar vardı sonra Erdoğan'ın Kürt sorunu 've' 2005 yılında konuştu. Cumhurbaşkanı Gül, 'İyi şeyler' ve Kürt politikacıların tutuklama dalgası olacağını söyledi başladı.

"DTK hükümet ve PKK hem de bir yol haritası sunmalıdır. Top hükümetlerin mahkeme bulunmaktadır. Ancak, zor hükümeti Öcalan ile pazarlık olmuştur iddiaları nedeniyle referandum öncesinde bir adım atmak için ise, "Galip Ensarioğlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası başkanı, Pazartesi günü Daily News söyledi. Bu iddiaların gerçek olması algılanan olurdu bu yönde herhangi bir adım alırsa, dedi.

"Türk ve Kürt halkının kaygılarını bir çözüm sürecine katkı sağlayacak doğru demokratik bir girişim hakkında başbakan yapılan açıklamaya referandum hemen sonra," Ensarioğlu dedi.

Ensarioğlu göre, insanların Erdoğan dan Diyarbakır ziyareti sırasında duymak istiyorum nasıl Kürt isteklere yanıt verecektir ise, bölgede planlanan yatırımların ve bir karar seçim barajını düşürmek konusunda.

boykot BDP kararını referandum, DTK için şimdi bir pozisyon almamaya tercih On.

DTK ve "hükümet ciddi adımlar atması durumunda, her şey değişebilir," Ahmet Türk, Eşbaşkan, toplantının ilk gününde, işaret ki 20 gün referandum öncesinde kalmış söyledi.

ki anayasa değişikliği referandumu kişilerin görüşlerini anlamaya çalışıyorlardı söyleyen Türk Cumartesi yaptığı BDP boykot olursa olsun ateşkes beyanının PKK tarafından referandum kararını değiştirecek sanmıyordu dedi . "Hükümetin duyarsızlık bu noktaya süreci getirdi. Kürt halkı ve istekleri var. Mümkün 20 gün içinde tüm bu isteklerinizi yerine getirmek mümkün değildir. Yeni bir süreç başlıyor. Hükümet bu dönemde güven artırıcı önlemleri almalıdır. "

PKK tek taraflı "inaktivasyon" Ramazan kutsal ay için 20 Eylül - 13 Ağustos dan dönem duyurdu. ateşkesin ilanı bir hafta sona erecek hükümet destekli anayasa değişiklik paketi üzerinde planlanan referandumdan sonra.

PKK saldırıları son iki ayda artış olduğundan, ateşkesin zamanlaması iddiaları Türk hükümetinin silahlarını bırakmaya ikna Öcalan yol açmıştır - en azından referandum süreci huzurlu bir ortamda tamamlanana kadar.

Bu karşılığında hükümetin Öcalan'ın cezaevi koşullarını iyileştirmek ve tavizler Kürt sorunu ile ilgili yapmak söz iddia ediliyor. Ancak, bu iddialar kuvvetle hükümet yetkilileri tarafından kim olduğu devlet teröristlerle pazarlık etmez "dedi reddedilmiş.

PKK Türkiye tarafından terör örgütü olarak kabul edilen, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.