22 Ağustos 2010 Pazar

KORSAN MÜZİK İNDİRME İŞLEMİNE YASAL ENGEL.

İstanbul Kuru Eşya Market, veya İMÇ de müzik dükkanı, birçok müzik endüstrisi olarak kepenkli onların kapıları kriz mücadeleler. GÜNLÜK HABERLER fotoğraf, Emrah GÜREL

İstanbul Kuru Eşya Market, veya İMÇ de müzik dükkanı, birçok müzik endüstrisi olarak kepenkli onların kapıları kriz mücadeleler. GÜNLÜK HABERLER fotoğraf, Emrah GÜREL

nesiller için, dükkan ve İstanbul'un Unkapanı Mahallesi'nde perakendecilerin warren alışveriş iki türü vardır: hedef oldu aspiring müzisyen bir servis gitar ve ev hanımı yeni perdeler konusunda anlaşma arıyor arıyor.

Kalan birkaç mücadelenin giderek zor ekonomik koşullar arasında kendi niş bulmak için süre Ama bugün İstanbul'un Kuru Eşya Market, veya İMÇ, Fatih yılında müzik dükkanlarının kentin Avrupa yakasında birçok, kepenkli kapılarını var. zayıflamış tüketiciye korsan CD artan durumu itibaren İMÇ müziği dükkan sahipleri depolar ilelebet tekstil mağazaları giyim ve kumaş başörtülü kadınlar için özel yerini söylüyorlar.

İMÇ bir mekan Anadolu insanları - seslerini güveniyorum onun müzik prodüksiyon stüdyoları - bir zamanlar ünlü vokal sanatçı olma umutları ile dökülür için biliniyordu. Ama müzik dükkanı sahipleri göre, bu yavaş yavaş müzik yapımcıları giderek yasadışı internet siteleri yüzünden maddi sorun yaşayan olarak değişti. insanların Internet üzerinden ücretsiz müzik indirme Çünkü "Hemen hemen hiç kimse müzik İMÇ bu gün gelir. Biz sonuç olarak albüm satışlarında büyük bir düşüş gördüm, "Hasan Sütsurup, Armoni Müzik, bir İMÇ's kalan birkaç müzik dükkan sahibi" dedi.

son bir ay içerisinde üç "Özgün" (politik şarkı sözleri ile halk müziği) albüm olması, Sütsurup o halk müziği üreticileri nadiren harcamalarda bakın çünkü önümüzdeki üç ay içinde başka bırakmadan korkuyor olduğunu söyledi. center] tanındığını [ciddi hasar gördü, çünkü "İnsanlar bizim kapılarda daha fazla ünlü olmak için darbe yapmak değil," Sütsurup, insanların bu gün karaborsada bir tür olmasına rağmen, orada İMÇ stüdyoları görüş belirtti insanlar yasal işlerini yürütmektedir.

Envar koruyucu, Engin Plak sahibi, işinde 40 yıldır. Bu İMÇ ruhu öldü Talep, şimdi iflas eski üretim stüdyosu bulunmaktadır boş mağaza sayısını dikkat çekti. "Kim Ankaralı Turgut (post-modern halk müziği Bir sanatçı) tarafından bir CD için 18 lira ödeyecek?" Ayrıca ekonomik krizin kısmen Türk halkının yeterli alım gücüne sahip değil sorumlu olduğunu söyledi.

Saver göre, bir CD genellikle 10 lira bir maliyetle üretilen ve satan yaklaşık 17 veya 18 lira müzik mağazalarında. "Bu karmaşık] Bu zemin [sadece dört müzik mağazaları bırakılır. Gerisi tekstil mağazaları başörtüsü-kadın giydiği için giyim adanmış haline getirilmiştir, "koruyucu" dedi. O İMÇ kültürel dokusunu mağazalar başörtülü kadınlar için pardesü satarak harap olmuştur düşündüğünü söyledi.

Turgut, onun tuhaf şarkı sözleri nedeniyle sansasyonel bir halk figürü, ücretsiz indirme konusunda harekete geçmeye hükümeti davet etti. "Ben yeni bir albüm, ancak yatırım yaptık bu iktidar ülkeyi] [süre hırsız benim çabaları çalacak sorunu görmezden," Turgut dedi. "Hiç bir ruh ki Unkapanı bir kralım söyleyebiliriz. Ne İMÇ de milyoner üreticileri ne oldu? "

Kudret Çoşkun, Çoşkun Müzik ve seçkin üretici sahibi, 1971 yılında ve onun iş başladı sanatçılar için geç Zeki Müren gibi albüm kaydetti. O iş geçen yıla ve önceki yıllarda bile albümleri düşmüştür dedi satılmamış kaldı. "Bizim repertuar ağırlıklı Türk klasik müzik dayalı olarak, koleksiyoncular için CD satarak hayatta," Çoşkun, bunların kayıtları bantlar üretim tarzı değiştirme sürecine benzer sıkıntının deneyimli kaydetti.

Çoşkun repertuarlarını Türk Fonogram Endüstrisi Derneği, ya da MÜYAP, web sitesinde barındırılan ve insanların yasal karşılığı küçük meblağlar ödeyerek şarkı indirme işlemini gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Bakan, hükümetin bir yasa yasa dışı müzik indirme yasak geçmek için gerekli "dedi. "Biz sürece hayatta kalabilmek için mücadele etmeye devam edeceğiz biz muhtemelen gibi," Çoşkun, yaptığı iş başka bir seçeneği olmadığını belirtti.

Derviş Soydemir, Festival Müzik sahibi, MÜYAP üyesi olmaya çalışıyor. O MÜYAP üyeleri herhangi bir para yok değil üreticileri, İMÇ mevcut koşullara bakıldığında söyledi. "İnsanlar Anadolu'dan onların saz taşıyan (a telli çalgı) Kemal Sunal (klasik Türk sinemasında komedi ustası gibi omuzlarında) gelmiyor. Günümüzde, cepleri para dolu gelen insanlar bir albüm bile seslerini bilmek kaydetmek için uygun değil, "Soydemir, kalite uyarınca 100.000 liradan 10.000 'den, bir albümün üretim maliyetinin aralıkları sözlerine ekledi.

Bununla birlikte, Sütsurup orada MÜYAP çalışma içinde bazı obscurities söyledi. "Hatta insanlar Türk Fonogram Endüstrisi Derneği üyesi olma memnun değilseniz," dedi, onlar aidat ödemek istemiyorum çünkü üye olmaktan İMÇ, bazı çalışkan olduğu kaçınmaya sözlerine ekledi.

Serdar Gündoğdu, Atakan Müzik Aletleri bir satıcı, neden yeni kayıt stüdyoları kompleksi regerenerating değildi stüdyolar ve mağazaları bir hızlanan hızda kapanış edilmiş olduğunu söyledi. "İşte aşkın İMÇ, 30 enstrüman mağazalar, şimdi sadece yedi ya da sekiz kalır olmak kullanılmış," Gündoğdu, bu sektörün müzik prodüksiyon stüdyoları teknolojik devlet tarafından karmaşık etkilenmiştir sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.