6 Ağustos 2010 Cuma

SİVİL İRADE YAŞ'A DAMGASINI VURDU.

Sonuç Çarşamba geç promosyonlar ve subayların atamaları üzerinde gergin tartışmaların gün sonra bu yılki Yüksek Askeri Şura (YAS) rağmen, hala bir soğukluk yeni kara kuvvetleri komutanı askeri üyelerinin devam eden çabaları nedeniyle ilgili bir meydan üst komuta kademesinin şekillendirilmesinde sivil hükümet.

Hala kim arazi komut üstlenecek olarak belirsizlik güçlü aday tarafından sürpriz bir hareketle aşağıdaki kuvvetleri ise, giden Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık, çeşitli spekülasyonlar Başbakan ile patlak veren tartışmaların arka plan ile ilgili ortaya çıkan olmakla göndermek için son derece tartışmalı bir kolordu komutanı Recep Tayyip Erdoğan'ın reddetme.

tartışmalı generallerin mümkün promosyonların gölgesinde yasadışı oluşumlara karşı devam eden bir sivil soruşturmanın askeri içinde ciddi suçlamalara karşı karşıya yapıldı YAS toplantıda, yorumlayan, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) Başkanı Sedat Laçiner Orgeneral Işık hareketini gösteriyor "dedi Bu üst düzey komutanların hükümetin ve hatta protesto iradesine karşı ayaklarını sürükleyerek vardır. "Ama herkes kimsenin yargı mücadele edebilirsiniz anlamalıdır. Askeri de yargı ile yaşamayı öğrenmeliyiz.

Aksi halde, "diye Today's Zaman'a konuşan daha böyle yüksek gerilim yaşayacaksınız. bir dizi toplantı Ankara'da bir girişim yeni kara kuvvetleri komutanı üzerinde uzlaşma için tutuluyor. Orgeneral Işık ve erken emeklilik açıklamasının ardından iki konuyu ele Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya başkanlık sarayına Orgeneral Işık Koşaner genelkurmay müstakbel başkanı çağırdı. Dün de sivil hükümet sürpriz toplantılar ve askeri gördüm. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ile dün konuyu değerlendirmek üzere bir araya geldi. Askeri mevcut kuvvet komutanları da dün giden Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ile bir toplantı yaptılar.

Erdoğan dün kara kuvvetleri komutanı yazının kaderi üzerinde yaptığı Orgeneral Başbuğ geç Cuma günü konuyla ilgili bir araya geleceğini bildiren yorumladı. Bu Orgeneral Işık isteği hemen sonra hareket olmayacak dikkat çeken Erdoğan Kara Kuvvetleri Komutanlığı için yeni bir öneri henüz ona, ya teslim olmamıştı "dedi. "İşte Ağustos ayının sonuna kadar sürebilir adımlar vardır. TSK bir kurum ve o zamana kadar olduğu gibi devam edebilir "dedi.

kara kuvvetleri komutanı pozisyon için en iyi aday Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, 1 Kolordu Komutanlığı başkanı atandı ve Orgeneral Saldıray Berk, eğitim ve doktrin komutanlığı kara kuvvetleri olarak atanmıştır vardır. Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner ve Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu da aday.

Başbuğ TSK geleceği şekillendirmeye çalışıyor mu?
Birkaç Türk gazete dün gizli bir toplantıda cari Orgeneral Başbuğ tarafından Salı günü geç saatlerde, bu yılki Yüksek Askeri Şura (YAS) toplantıları, üçüncü günü hükümetin hareket karşı bir strateji ortaya koymak için başkanlık bildirdi. Bu toplantıda, Orgeneral Başbuğ ile birlikte Orgeneral Güner ile şimdiki 1 atanması Kolordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, henüz ifade vermeye olduğu başbakanın muhalefet yanıt olarak emekli Orgeneral Işık baskı olduğu söylenir Devam eden bir soruşturma kapsamında sivil savcılar için Ergenekon, bir gizli suç örgütü hükümetini devirmek için planlamakla suçlanan içine.

üç general ilk tüm üst düzey komutanların hükümeti ile bir showdown istifaya zorlayarak konusunda anlaştılar iken başbakan geri reddetmesi, onlar bildirildi backtracked. Daha sonra, Orgeneral Başbuğ bildirildi çabaları emekli Orgeneral Işık ikna başlattı.

göre Bugün Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt içinde, askeri bütün bu yoğun çabalar, özellikle Orgeneral Başbuğ, gelecek yıllar için askeri komuta kademesinin şekillendirilmesi hedefleniyor günlük. O Başbuğ komuta kademesinin üzerinde kendisinin emekli olduktan sonra daha saflarına ona bu yakın getirmek onun işareti bırakmak için mücadele olduğunu söyledi. Ne kara kuvvetleri komutanı üzerinde geçerli muamma arkasında yatan Başbuğ arzusunu Orgeneral Güner yolunu temizlemek için Orgeneral Işık Koşaner, Orgeneral Başbuğ sonra göreve bekleniyor Genelkurmay sonra şefi görevini üstlenmek olduğunu söyledi Orgeneral Necdet Özel, Jandarma Genel Komutanlığı yeni başkanı olarak atandı, 2013 yılında Orgeneral Koşaner yerini alması bekleniyor oldu bloke ederken.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), ve domino gibi yapısı nedeniyle Orgeneral Özel şimdi kara kuvvetleri komutanı olarak tayin edilmiş ise, o sadece iki yıl boyunca görevde kalacak ve o olarak atanacak halinde emekli var 2012 yılında Genelkurmay başkanı. Orgeneral Koşaner bu yana kendi yaş nedeniyle üç yıldır askeri başkanı olarak görev yapacak orada 2012 yılında Genel Kurmay başkanı görevini hiçbir boşluk olacak, Orgeneral Özel, Genelkurmay başkanı olmak mümkün olmayacaktır. Ama eğer o kadar jandarma genel komutanı, o 2011 yılında kara kuvvetleri komutanı olarak Genelkurmay Başkanı olarak 2013 yılında tayin olması bekleniyor kalır.

backstage konuşmaya göre, Orgeneral Başbuğ Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na, Genelkurmay başkanı 2013 yılında promosyon önlemek için Gen Özel atanmasını sağlamak için planlıyor. Bu şekilde, o Jandarma Genel Komutanlığı, 2013 yılında Genel Kurmay başkanı olarak görev yaptığı randevu için önünü iradesine Orgeneral Güner ile atama için, askeri geleneklerine göre planlıyor. Orada iddia Orgeneral Başbuğ, bu onun tartışmalı çalışmaları yüzünden kendisine karşı olası eylem devam eden adli durumlarda onun müdahaleleri gibi kendini korumak amacı çünkü ona yakın askeri başındadır tutmaya çalışıyor vardır.

Bu arada, Orgeneral Işık NTV dün, o "nin kendi iradesiyle emekli talep konuştu."

YAS kararlar Çarşamba günü geç saatlerde bir gecikme konseyi sivil ve askeri kanatları arasında bir sürtüşme tarafından 11 generalin davası yüzünden neden sonra Cumhurbaşkanı Gül'ün onayına şu anda darbe araziler ve 1 Kolordu Komutanı Orgeneral karıştığından şüpheleniliyor açıklandı Hasan Iğsız. Genel bir soruşturmanın Ergenekon terör örgütü içine ve tanıklık yapmaya da hükümeti devirmek için komplo ile suçlandı çağırıldı. Promosyon listesine kuvvetleri komutanı kara terfi değildi 11 general ve Gen Iğsız adlarını içermiyordu.

top askeri pirinçten 'randevu listesinde sonuçta sadece bir öneri yaparken Resmi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) politikası hükümet, atama ve subayların promosyonlar büyük bir rol veriyor. sadece lastik-herhangi bir itiraz olmadan damgalama Ancak, Türkiye'de orada uzun top komutanları ve sivil beden askeri komuta kademesinin belirlenmesinde bir gelenek olmuştur. Birçok mevcut hükümet ilk defa hak ona kanunla darbe parsellerde hükümete karşı bulaşmış subayların terfi karşı tarafından verilen kullanma olduğunu düşünüyorum.

Iki subay anti-azınlık komplo durumda karıştığı promosyon almak
konseyin sivil eleman tartışmalı subayların yasadışı promosyonlar karşı durdu, çünkü bu yılki YAS toplantıda sivil-asker ilişkileri normalleştirme yönünde bir adım olarak değerlendirildi olmasına rağmen, başka subayların şu anda hala YAS toplantısında promosyonların alınan yargılanıyor bu tür promosyonlar TSK resmi ilkesi tarafından yasaklanmış olmasına rağmen. İki deniz albay, Şafak Yürekli ve Fahri Can Yıldırım, bunlar arasındadır. İkisi de tuğgeneral terfi edildi. Isimlerini hem soruşturmanın Cage Operasyonu Eylem Planı, şüpheli bir askeri komplo tanınmış Türk Müslüman olmayan rakamlar suikast ortaya konuyor iddiasıyla elebaşı olarak açıklanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.