6 Ağustos 2010 Cuma

TERÖR ÖRGÜTÜ CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR.

terör ve şiddet Kürdistan İşçi Partisi (PKK) tarafından işlenen eylemleri Türkiye'de daha fazla can almaya, teröristler beş Türk şehirlerinde geç Perşembe ve Cuma günü erken saatlerde güvenlik güçleri saldırarak, iki polis memuru ve bir askerin ölümüyle sonuçlanan devam ediyor. Birkaç polis memurunun da saldırılarda yaralandı. Güvenlik güçleri altı terörist öldürüldü. Terörist saldırılar istihbarat raporları ve uyarıları bu terör örgütü saldırıları öncesinde yeni bir anayasa değişiklik paketi üzerinde 12 Eylül referandum ile Türk toplumu gerginliğe stoke planlıyor denk.
Ağrı Doğubeyazıt ilçesinde jandarma devriye gezen askerler kırsal bir bölgede Perşembe akşamı PKK terörist bir grup tarafından saldırıya uğradı. Teröristler askerlerin üzerine ateş açtı, iki jandarmanın yaklaşık beş saat süren çatışmalarda, yaralandı. Bir jandarma yaralandı ve daha sonra onun yaralarını dayanamadı bir hastaneye götürüldü.

Doğubeyazıt Devlet Hastanesi'nde doktorlar diğer jandarma subayı iyi bir durumda olduğunu söyledi. Öldürülen jandarma tespit edilmiştir Serkan ÖZPINAR, 21 oldu. Diyarbakır'da PKK'lı teröristler ise polis memurları ve alan İçişleri Bakanı Beşir Atalay tarafından ziyaret nedeniyle bir güvenlik detay yapıyordun jandarma yetkililerine bir grup bir roket başlattı. Saldırı Perşembe günü yaklaşık 20:00 meydana geldi. Bir jandarma da iki polis memurunun yaralandığı saldırıda öldürüldü.

Diyarbakır saldırı PKK terörist bir grup bir saat sonra Van Valiliği saldırdı. Polis memurları derhal saldırı ve güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma cevap üç saat sürdü. üç terörist öldürüldü ise iki polis memuru saldırıda yaralandı. Güvenlik güçlerinin çabaları bölgede kaçan iki terörist yakalamak için devam etti.
Öldürülen askerler kalp-wrenching hikayeleri geride bırakmak

Perşembe günü Kürdistan İşçi Partisi (PKK) tarafından şiddet eylemlerinin öldürüldü iki asker yürek burkan hikayeleri geride bıraktık. jandarma ailesi Serkan ÖZPINAR, 21,, ama az iki hafta içinde döndükten bekliyordum o Perşembe akşamı Doğubeyazıt, Ağrı ilinde PKK teröristleri ile çıkan çatışmalarda öldürüldü. annesi Gülsüm, o sekiz ay önce oğlunu gördüğünü söyledi ederken genç adamın babası Mehmet ÖZPINAR, PKK terörünün de öfke dile getirdi. "Ben sekiz ay boyunca onu göremedim. Ben onu yine görmek için özlemi, "dedi. Askeri ve devlet yetkililerin başsağlığı aktarmaya ÖZPINAR ailesine ziyaret etti. Cemal Yalın, Diyarbakır'da PKK'lı teröristler tarafından öldürülen babası, oğlunun askerliğini tamamladıktan sonra evlenmeyi planladığını söyledi. "Oğlum askeri katılmadan önce nişanlandık. O askeri 70 gün önce katıldı. O döndükten sonra yaptığı düğün hazırlıklarına başlamış olurdu "dedi. Ayrıca o çökmüş söyledi oğlu öldürüldü öğrendikten sonra. "Bu keder taşımak kolay değildir, ama güçlü payidar kalacaktır. Ben teröristlerin mutlu edemez. Allah büyük üzüntü bizi kaydedin. Tanrı kişi oğulları kurtarmak, "diye ekledi. Cihat Ünal Antalya
Cuma günü erken saatlerde teröristler roketatar ile Siirt doğu ilinde bir polis departmanı saldırdı. diğer iki yaralı ise bir polis memuru saldırıda öldürüldü. hiçbiri zarar olsalar Bullets teröristler tarafından ateş, sivillerin yakındaki evleri vurdu. Güvenlik güçleri hemen bir operasyon kaçan teröristleri yakalamak için başlattı. On dört kişi saldırı ile bağlantılı olarak gözaltına alındı. Şüpheliler sorgu altında idi zaman Today's Zaman yazdırmak için gittim.

Bu arada, polis Diyarbakır'da bir araçta C-4 patlayıcı, 60 kilogram ele geçirdi. Patlayıcı bildirildi Türkiye'nin batısında şehirlere terörist saldırılarda kullanılmak üzere naklediliyordu. Patlayıcıların inceleme Ergani polis bölümüne alındı. Araçta bulunan iki yolcu gözaltına alındı.

Terör ay geçmiş çift için Türkiye'de tartışmanın ana konu olmuştur. Terörist saldırılar çoğunlukla askeri üslerin hedef için, ve daha da yaralı güvenlik personeli onlarca ölü bırakarak var. terörist PKK'nın terör saldırıları genellikle ilkbahar ve yaz aylarında aylık artış sıcak hava kuzey Irak dağlarında PKK teröristlerin sızma artış sağlar gibi. Binlerce teröristlerin sınırdan dağlarda dayanır.

terör saldırılarının sayısının gözlemcilerin çoğu için, son zamanlarda artış, doğrudan doğruya hükümetin anayasa değişiklik paketi üzerinde yaklaşan kamu referandum bağlıdır. PKK sadık pakete karşı olduğu bilinmektedir. Bu 12 Eylül hedefleniyor referandum, anayasa değişiklikleri karşı oy insanları teşvik etmek için askeri üzerindeki saldırılar arttı söyleniyor. gözlemcilerin diğer gruba göre terörist saldırılarda eskalasyon Bir amacı, hükümetin demokratik girişimi sabote etmek için, geçen yaz, ülkenin Kürtlere daha fazla kültürel haklar vererek terörle en aza indirmek için duyurulur. PKK bu girişime de karşı çıkıyor.

Bu arada, polis güçlerinin istihbarat raporları, PKK'nın 15 Ağustos tarihinde saldırıların terör örgütü tarafından ilk saldırı 26 yıldönümü münasebetiyle bir dizi ile Türkiye'de grev planlıyor belirten ışığında güvenlik önlemleri ülke hızlandırmaya karar verdim . PKK Siirt'in Eruh ilçesinde 15 Ağustos 1984 tarihinde kendi kanlı kampanya başlattı.

Ayrıca korkuları PKK çok karışık Türk ve Kürt nüfusa sahip illerde provokasyon eylemleri için çare olabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.