6 Ağustos 2010 Cuma

ORGENERAL HASAN IĞSIZ VE GEN. HIFZI ÇUBUKÇU SAVCIYA İFADEYE ÇAĞIRILDI.

Orgeneral Hasan Iğsız ve Brig dahil Nineteen ordu subayları. Gen Hıfzı Çubuklu, sivil savcılar dün tarafından web sitelerinde Genelkurmay tarafından oluşturulan konusunda sürdürülen soruşturma kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sivil gruplara karşı propaganda kampanyaları sözde destek tanıklık beklenirdi.
Subaylar Ancak, tarafından ortaya etmemişti zaman Today's Zaman yazdırmak için gittim. Altı subay, geri kalan 13 iken aktif görev yapmaktadır emekli oldular. Onlar 42 websites anti-TSK bu "gerici olarak adlandırdığı sivil gruplar," ayrılıkçı "," yanlısı iktidar partisi "ve" karşı TSK psikolojik harp geri kurmak suçlanıyorlar. "TSK da faaliyetlerini takip 400'den fazla Türk ve yabancı dil siteleri. İnternet sitelerinin ziyaretçi siyasi ve dini görüşleri temelinde silahlı kuvvetleri tarafından kategorize edildi.

Orada Cuma günü bildirdiğine göre, bazı subayların avukatları ki günlerde şu anda yurt dışında olduğu için gelip ifade olmayacaktır aracılığıyla İstanbul Başsavcılığı söylendi. Raporlar, ancak subaylar hakkında başka ayrıntı vermedi. muvazzaf subay ifade vermeye çağırdı arasında Orgeneral Iğsız, Başkan Yardımcısı Amiral Mehmet Otuzbiroğlu, Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Brig edildi. Gen Çubuklu, Brig. Orgeneral Mustafa Bakıcı, Albay Orhan Güçlü, Albay Sedat Özüer, Albay Ziya Ülker Göktaş, Albay Dursun Çiçek, Albay Hulusi Gülbahar, Albay Cemal Gökçeoğlu ve Yüzbaşı Murat Uslukılıç.

Gözlemciler subay açıkça bir savcı emri ile web sitesi soruşturma kapsamında ifade vermek yerine getirmeyi reddederek hukuk meydan inanıyorum. Zekeriya Öz, üst savcı web siteleri inceleyerek, bu hafta başında 19 subay çağırdı. Ancak, soruşturmanın muhalifleri tarafından Yüksek Askeri Şura (YAS) mahvetmek çalışmak için eleştirildi yüksek rütbesine memurları teşvik etmeyi planlıyor.

Sedat Laçiner, Uluslararası Stratejik Araştırmalar Merkezi (USAK) Başkanı, ancak eleştirilerini reddetti ve yargının diğer devlet kurumlarından "program" şüpheliler tanıklık aramaya karar takip etmek zorunda olmadığını söyledi. "Döviz piyasası için bir savcı beklemek bir banka çalışanı tutuklama veya tüm önemli için kapatmak mı bir atlet gözaltına önce sona maçlar?" Diye sordu ve bu gözlemcilerin yargı eylemlerin zamanlaması soru gerektiğini de sözlerine ekledi.

Iğsız, Kara Kuvvetleri komutanı sonrası onun geçmiş askeri deneyime dayalı terfi umuyordum. Ama YAS sivil üyeleri - cumhurbaşkanı, başbakan ve savunma bakanının - müzakereleri sırasında promosyon karşı çıktı. Onlar suçlarla suçlanan ayakta dururken, bir subay daha yüksek bir rütbe terfi olamaz savundu. TSK propaganda web sitelerinin varlığı bir e-posta bir subay tarafından gazete ve gazeteciler bir takım geçen yıl gönderilen ortaya çıktı. anonim, bu silahlı kuvvetlerin web siteleri dini cemaatler ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümetinin karşı psikolojik savaş geri iddia kalmasını istedi subay.

Iğsız ayrıca, Albay Çiçek için sipariş bir eylem planı iktidar partisi ve inanca dayalı Gülen hareketi zayıflatmak hazırlamak için olduğu düşünülüyor. Albay tutuklandı - üçüncü kez - Nisan ayı sonunda darbe suçlamalarıyla. Savcıların web soruşturma nezaret şimdi polis tarafından subayların tutuklanması için mahkeme emri almak bekleniyor. Böyle bir garanti elde varsa, polis görülmekte ve savcılık tanıklık onları almak subaylar yakalamak için atanır. Ancak gözlemciler, ister böyle bir emri gerçekten Orgeneral Saldıray Berk ile geçmiş deneyimlerine dayanarak çalışacağından emin değildir. Sivil memurları iki kez ifade vermeye çağırdı genel dini emirler ve toplulukların Erzincan doğu ilinde karşı sözde bir askeri komplo soruşturma kapsamında. Genel anda 3 Ordu komutanı oldu. Yakın zamanda Ankara Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) başkanı atandı.

Berk celp uymayı reddetti ve tanıklık etmedi. Hâlâ daha önce Ergenekon, gizli bir suç örgütü hükümeti devirmek için çalışmakla suçladılar karşı dava ile birleştirildi arsa, karşı iddianamede suçlanan. O devreye askeri bir komplo koyarak suçlanıyor Reactionaryism Mücadele Eylem Planı başlıklı. Arsa, aktif görevli bir albay tarafından hazırlanan, sonunda bir askeri darbe için lider iktidardaki AK Parti'nin gücünü zayıflatmak amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

İstek Balyoz yargıçların giderilmesi için yine reddetti
İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Cuma günü zanlıların avukatları tarafından itiraz reddedildi kime tutuklama emri Temmuz ayı sonlarında darbe suçlaması ile yayımlanmıştır karşı. Avukatları, hakimleri kaldırılacak darbe davasını istemişti. Bu itiraz reddedildi ikinci zamanı. Mahkeme anonim kararı ve nihai kararın temyiz ile ilgili olduğunu söyledi. Bu avukatların bir şans karara itiraz etmek anlamına gelir. 24 Temmuz günü, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Balyoz (Sledgehammer) Güvenlik Çalışma Planı, bir yıkıcı plan iddia edilen askeri içinde bir klik tarafından hazırlanan soruşturmasına 102 zanlıların tutuklanmasını emretti. İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi de hemen çekilecek için şüphelilerin istedi ve mahkeme huzuruna çıkacak yaptı.

TSK psikolojik savaş web sitelerinin Kısmi listesi
web TSK tarafından kurulan arasında sivil grup ve kişilere karşı psikolojik savaş yürütmek vardı: www.irtica.org, www.naksilik.com, www.geocities.com / fethullahgercegi, www.nursi.info, www.irtica.net, www.ozgurgenc.net, www.genclik.info, www.gencizbiz.net, www.aslar.org, www.askeriz.info, www.stratejik.info, www.tskasker.com, ww.turkatak.gen.tr, www.turkuz.info, www.turkler.info, www.turkses.com, www.turkeyturks.com, www.turksturkey.com, www.turkses.net,,, www www.pkkgercegi.net ww.turkses.org. pkkapo.com, www.apopkk.com, www.pkkgercegi.com, www.pkkgercegi.org, www.armenianreality.com, www.turkishgenocide.net, www.turkishmassacre.com, www.terorveguvenlik.net, www.terorizm. info, www.terorgercegi.com, www.terorveguvenlik.com, www.terorveguvenlik.org, www.greekmurderers.net, www.members.tripod.com / camerian_volunteer, www.cameria.org, www.yunanli.com, www. pontuslu.com, www.gurbetciler.info, www.turkuzbiz.org, www.hepimizturkuz.org ve www.bizturkler.org.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.