10 Ağustos 2010 Salı

ASKERİ ATAMALARDA SİVİLİN ÜSTÜNLÜĞÜ GÖRÜNÜYOR.

Bu 2008 dosya fotoğraf, mevcut Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ (L) ve onun halefi Orgeneral Koşaner, komutasını töreni değişikliği Koşaner kara kuvvetleri komutanı olarak Başbuğ başarılı sırasında birbirlerine selam.
ve sivil hükümet ordu arasında gergin tartışmaların Sekiz gün sonra, Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Türkiye'nin kara kuvvetleri ve Orgeneral Işık Koşaner başına Genelkurmay sonraki başkanı seçildi, nadir bir an işaretleme atanmıştır zaman üstünlüğünü Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesinin onaylandıktan şekillendirilmesinde ordu üzerinde sivil olacaktır.


Orgeneral Ceylanoğlu, daha önce 1 Kolordu komutanı olarak atandı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Gen Koşaner, yeni en üst düzey komutanı olarak atandı getirildi randevular giden Şefi imzalarını taşıyan iki ayrı kararname sonra Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Pazar günü gece yarısı kabul edildi. Her iki mesaj doldurulmamış yıllık Yüksek Askeri Şura (YAS), 4 Ağustos tarihinde hükümet sonra sona eren askeri kara kuvvetleri yol açacağını kimin üzerinde çatışmaya sonunda bırakıldı.

Bu yılki YAS toplantısı ve iki üst düzey askerî Mesajları üzerinde sonraki tartışmalara sivil kanat, kurulan askeri gelenekler rağmen randevu ve üst düzey komutanların terfi belirleyici bir rol oynayan Türkiye'nin tedirgin sivil-asker ilişkileri normalleştirme güçlü bir işaret olarak gelir . Berat Özipek, akademik ve Liberal Düşünce Derneği için üyesi, son randevu Türkiye'de sivil ve askeri ilişkilerde normalleşme işareti olarak görülebilir söyledi. "Bir kurumun kurulmuş gelenek ve demokrasi ve hukukun çatışması gereksinimleri, ikinci bir üs olarak alınmalıdır durumunda.

Bu çatışma apaçık önceki bazı durumlarda da oldu. Ama bu şimdiye kadar elde edilmemişti. Biz, ya resmi [askeri] gelenek yoktu, "diye Today's Zaman söyledi. Ancak, Özipek olduğunun altını çiziyor komutanların atamaları en son sivil hareket sadece bir ilk adım olarak görülmesi gerektiğini, çünkü Türkiye'de daha fazla iş sivil-asker ilişkileri açısından diğer demokratik ülkelerin standartlarına ulaşmak için yoktur. "Ne hükümet mi olumlu bir adım, ancak yeterli değildir. Hükümet için için ileri adım atmaya, sivil toplum da girişimler almalı "dedi. üst düzey askerî pirinç 'randevu listesinde sonuçta sadece bir öneri yaparken Resmi TSK politika ve Anayasa hükümet, atama ve subayların terfi büyük bir rol verir.

TSK komuta kademesinin En son şekli

bunların atamaları hakkında kararname ile iki üst düzey komutanların yeni atamalar ile Resmi Gazete'de dün, TSK yeni komuta kademesinin tam şeklinde olmuştur yayınlanıyor. YAS kararları cumhurbaşkanı ve başbakan geçen hafta ve ilave iki kararnameler, Orgeneral Koşaner onayladığı Genelkurmay yeni başkanı olacak göre. Orgeneral Ceylanoğlu, 1 Kolordu Komutanı olarak Eğitim ve Doktrin Komutanlığı kara Kuvvetleri başkanının görevinden YAS toplantıda atandı, yerine Türkiye'nin yeni kara kuvvetleri komutanı olacak. Orgeneral Ceylanoğlu alenen emirlerinin Ankara'nın Sincan ilçesine bir güç gösterisi içinde şimdi feshedilmiş Refah Partisi (RP) hükümete karşı 1997 yılında tank sevk için bilinmektedir. Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Eşref Uğur Yiğit ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay bir yıl daha geçerli Mesajları kalır. Ayrıca, 2 nci Kolordu Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Türkiye'nin yeni jandarma genel komutanı olacak. Orgeneral Nusret Taşdeler Ege Ordu komutanı olarak onun yerini ise Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu 1 Kolordu başkanı oldu. Teğmen generaller Yalçın Ataman ve Servet Yörük general rütbesine terfi. Gen Ataman 3 Kolordu Komutanlığı'na atanan iken, Gen Yörük 2 Kolordu Komutanlığı başkanı oldu. Üçüncü Kolordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk eğitim ve kara kuvvetlerinin doktrin komutanlığına atandı. diye bir yazı atanmamış olarak Giden 1 Kolordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız emekliye ayrılacak. Yeni komutanlar 30 Ağustos tarafından el-over törenleri aşağıdaki görevlerinden üstlenecek.

sadece lastik-herhangi bir itiraz olmadan damgalama Ancak, Türkiye'de orada uzun top komutanları ve sivil beden askeri komuta kademesinin belirlenmesinde bir gelenek olmuştur. İktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümeti şimdi ilk kez darbe parsellerde hükümete karşı etkilidir edildi subayların terfi karşı haklarını o kanunla verilen kullanmıştır. Veteran gazeteci Hasan Cemal de, Türkiye'nin normalleşme sürecinin bir parçası olarak son soğukluk görür ve 4 Ağustos bu yıl bu süreçte bir dönüm noktası olduğunu söyledi. "Biz sivil otorite son askeri meseleleri üzerine, sadece Avrupa demokrasileri gibi söz sahibi olacak bir noktaya doğru gidiyoruz. ... Demokrasilerde, askeri alanda sivil siyasi otorite tarafından kontrol ediliyor "diye televizyonda konuşmasında dün söyledi.

Erdoğan Pazar günü ayrıca, askeri komuta kademesinin şekillenmesinde hükümetinin otoritesini vurguladı. "Bizim yetkisini kullanma mısın? Biz başını sallamak için herkese başımızı zannetmek değildir. Ayrıca hukuki yetkisi var. O generallerin atamalar hakkında yorum olarak bizim yetki sarf, "Erdoğan söyledi.

Bugün günlük köşe yazarı Adem Yavuz Arslan, promosyon kilitlenmeyle nihai kazanan Türk demokrasisinin geçerli olduğu belirtildi. "Gerçek şu ki hükümet yerine askeri gelenekler denetlenmeyen devamı şeyin Türkiye'de değişen sinyal verebilir izin veren YAS toplantılarda yasal haklarını kullanmıştır. Tutumu Erdoğan göstermektedir ki, kırılgan demokrasinin olgunlaşması tarafından benimsenen, "onun sütununda dün yazdı.

Giden 1 Kolordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, geleneksel askeri hiyerarşi uyarınca kara kuvvetleri komutanı görevine umuyordum, konseyin askeri ve sivil kanatları arasında anlaşmazlık merkezinde idi. YAS kararlar Çarşamba günü geç saatlerde bir gecikme 11 darbe zanlısı generallerin ve Gen Iğsız söz üzerine kurulu sivil ve askeri kanatları arasında bir sürtüşmeye neden sonra Cumhurbaşkanı Gül'ün onayı alındıktan sonra açıklandı. Genel bir soruşturmanın Ergenekon terör örgütü içine tanıklık yapmaya ve çağırıldı da hükümeti devirmek için komplo ile suçlandı. Promosyon listesine görünüşte Erdoğan'ın açık reddetmesi sonucunda herhangi bir karar bu generallerin tanıtmak için yaptığı imza koymak oldu kuvvetleri komutanı, kara terfi değildi 11 general ve Gen Iğsız adlarını içermiyordu. onun promosyon neredeyse kesin olmasına rağmen kimse kara kuvvetleri komutanı konumuna, Genelkurmay yeni başkanı olarak tayin edilemeyen, Orgeneral Işık Koşaner, Kara kuvvetleri komutanı olarak atandı beri. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık, yeni kara kuvvetleri komutanı olarak Orgeneral Iğsız için Erdoğan'ın muhalefet aşağıdaki atanacak bekleniyordu, ancak sürpriz bir hareketle, Orgeneral Işık Perşembe günü emekli, randevu muamma komplike sordu.

Orgeneral Koşaner, Türkiye'nin 27 ordu komutanı oldu

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner ve Genelkurmay Türkiye'nin yeni başkanı atandı Ağustos ayı sonlarında Orgeneral İlker Başbuğ dan görevi devralacak. Genel Kara Kuvvetleri Savaş Akademisi'ni 1965 yılında mezun oldu. O general 1992 yılında tuğgeneral ve Kara Kuvvetleri Lojistik Bölümü Başkanlığı yaptı ve Birinci Komando Tugayı komutanı terfi etmiştir. 1996 yılında büyük bir general oldu ve Kara Kuvvetleri Harp Okulu Komutanı olarak görev yaptı. 2000 yılında korgeneralliğe terfi etti ve Savunma Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yaptı. Koşaner, 2004 yılında tam genel durumu verildi ve Ege Ordu komutanı olarak 2005 yılına kadar görev yaptı. 2005 yılında Genel Kurmay başkan yardımcısı yapıldı ve bir yıl için bu yazı kaldı. jandarma genel komutanı olarak iki yıl görev yaptıktan sonra, Koşaner, 2008 yılında kuvvetleri komutanı kara ve terfi etti o zamandan beri kara kuvvetlerinin yönetiminde kalmıştır. O, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Madalyası Üstün Cesaret ve fedakarlık gibi üstün askerlik hizmeti için bir madalyası sahibidir. Orgeneral Koşaner Cumhuriyeti Genel Kurmay Türkiye'nin 27 baş olacak. O dönem üç yıl sürecektir. O, Ağustos ayı sonlarında, daha önce Milli Zafer Bayramı, 30 Ağustos tarihinde görülecektir resmi bir törenle görevini üstlenecek. Orgeneral Koşaner Nurdan Koşaner ile evli ve iki çocuk babasıdır.

Gül geç tarafından Pazar günü birçok spekülasyonlar öne geçmiş sekiz gün boyunca koymak bir onay olarak gelmek kabul edildi atamalarla ilgili kararnameler. Çeşitli olasılıklar haftasonu nasıl askeri randevu konuda sivil otorite karşı olarak ileri idi. Taraf günlük, Orgeneral Başbuğ göre - olan ısrarı giden Orgeneral Iğsız üzerinde yazı için devam eden tartışma başladı - Erdoğan toplantıda Cuma geç saatlerde yeni bir öneri getirdi. Ancak, Erdoğan bildirildi, bu alternatif çevirdi cari Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner için Genel Kurmay başkanı, 2013 yılında olmak için önünü üzerinde duruldu.

Gazeteye göre, Başbuğ Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Güner yolunu temizlemek için Orgeneral Koşaner, Orgeneral Başbuğ sonra göndermek için çıkmak bekleniyor Genelkurmay sonra başkanı görevini üstlenecek Orgeneral Necdet Özel önerdi Orgeneral Özel, Jandarma Genel Komutanlığı yeni başkanı olarak atandı, 2013 yılında Orgeneral Koşaner yerine bekleniyordu engellemek için. haberlere göre, Orgeneral Başbuğ, Genelkurmay başkanı 2013 yılında promosyon önlemek için kara kuvvetleri komutanı olarak Gen Özel atanmasını sağlamak için planlıyordu. Bu şekilde, o Jandarma Genel Komutanlığı, 2013 yılında Genel Kurmay başkanı olarak görev yaptığı randevu için giden yolu açmasını, askeri gelenek uyarınca için Gen Güner atanmasını sağlamak istiyordu. Ancak Erdoğan o Orgeneral Özel haksızlık olur gerekçesiyle Başbuğ önerisine karşı çıktı.

Yeni randevular ile Orgeneral Özel, 2013 yılında Genelkurmay başkanı görevini çıkmak mümkün olacaktır. O Jandarma Genel Komutanı olarak bir yıl süreyle görev yapacak ve sonra da kara kuvvetlerine komuta ve Orgeneral Ceylanoğlu yerine atanacak bekleniyor. iki yıl boyunca kara kuvvetleri komutanı olarak görev yaptıktan sonra, 2013 yılında Orgeneral Koşaner başarılı olması bekleniyor.

Orgeneral Özel dün Malatya, 2 Kolordu dayanır valisi bir veda ziyaretinde bulundu. Ancak, genel gazetecilerin sorularını son atamalar yanıt vermeyi reddetti.

Timeline bu yıl atama sıra

1 Ağustos
Yüksek Askeri Şura (YAS) toplantı  - en kritik YAS toplantılar şimdiye kadar düzenlenmiş arasında şüphesiz - tüm dikkatleri ile başlayan tutuklamalar sivil bir mahkeme tarafından bir darbe arsa soruşturma kapsamında emredildi 11 generallerin konu döndü bile Bu aynı generaller YAS toplantıda terfi için umut olduğu gibi.

2 Ağustos
 YAS yıllık toplama ikinci günü için toplanan gibi, savcı çeşitli web siteleri Genelkurmay tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) sivil gruplara karşı kampanyalar çağırdı 19 dahil muvazzaf ve emekli subaylar, propaganda sözde geri kurmak soruşturma 1 Kolordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, 6 Ağustos ile Ergenekon soruşturma şüpheli olarak ifade verecek. Orgeneral Iğsız teşvik edilmesi ve mevcut Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner yerine umuyordum.

3 Ağustos
YAS toplama üçüncü günü  Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki sürpriz toplantılarda gördüm. Erdoğan Çankaya cumhurbaşkanlığı sarayı - başkan YAS üyelerine bir öğle yemeğine ev sahipliği yapmak olduğunu ulaştı - daha erken planlanan saat ve iki bir yüz yüze görüşme yaptı. Başka bir zirve geldi Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Erdoğan'ın olarak öğle yemeği sonrası bir süre sarayda kaldı ve diğer üyelerin ayrıldıktan sonra bir toplantı yaptılar. Toplantı iki saatten fazla sürdü.

4 Ağustos
YAS kararlar daha sonra gün içinde Cumhurbaşkanı Gül'ün onayı alındıktan sonra ilan edilmiştir . Promosyon listesine kuvvetleri komutanı kara terfi değildi 11 darbe zanlısı generallerin ve Gen Iğsız adlarını içermiyordu. kimse kara kuvvetleri komutanı pozisyon atandı yana, Genelkurmay yeni başkanı ya tayin edilememiştir.

5 Ağustos
 Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık, yeni kara kuvvetleri komutanı tayin olması beklenen, şaşırtıcı bir hamle emeklilik başvurusunda içinde.
Orgeneral Işık ve erken emeklilik açıklamasının ardından iki konuyu ele  Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya başkanlık sarayına Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay müstakbel başkanı çağırdı.

6 Ağustos
 Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ giden baş bir sürpriz toplantı, ikinci bildirildi kara kuvvetleri komutanı için yeni bir öneri yaptı düzenledi. o 2013 yılında Genel Kurmay başkanı görevine generalin yükseliş engellenmiş olurdu önerisi Orgeneral Necdet Özel atama Erdoğan tarafından reddedildi.

8 Ağustos
14:00
 Başbakan Erdoğan hükümeti ve askeri söyledi "büyük ölçüde" Türkiye'nin yeni kara kuvvetleri komutanı ve Genelkurmay başkanı atanması konusunda anlaşmaya varıldı.
20:45
 Cumhurbaşkanı Gül, Ankara için İstanbul'dan ayrıldı.
09:30
Gül, Ankara'nın Esenboğa Havalimanı'nda onun ikamet başlı yerden geldi.
22:00
atamalarla ilgili bir soruya yanıt veren Erdoğan şöyle konuştu: "bizim yetkisini kullanma mısın? Biz başını sallamak için herkese başımızı zannetmek değildir. Ayrıca hukuki yetkisi var. Biz yetki meydana getirirler. "
9 Ağustos
01:00
Cumhurbaşkanı Gül, ofisinde onun makamında Orgeneral Başbuğ ve Savunma Bakanı Vecdi Gönül almış ve Genelkurmay Başkanı olarak kara kuvvetleri komutanı ve Orgeneral Işık Koşaner olarak Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ve atamalarını onayladı.
kara kuvvetleri komutanının atanması ve Genelkurmay Başkanı hakkında kararname Resmi Gazete'de yayımlandı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.