26 Ekim 2010 Salı

AİHM 1990 YILINDAN BERİ TÜRKİYE ALEYHİNE KARARLAR VERİYOR SON OLARAK KKTC DAVASINDA YİNE AİHM KARARIYLA TÜRKİYEYİ VURDU

1990'lı yıllarda Türkiye'de insan hakları konusundaki kötü kayıt Batı nedeniyle ciddi eleştiri popo oldu. Kürt çatışması, köy ve boşalttı ediliyordu derin devletin karanlık adet ücretsiz bir el ile çalışan, hasara neden olduğunu sürüyordu. dış kınama karşısında, standart tepki "yabancılar anlayamıyorum." oldu


Bugün, dış dünyaya yeniden ve uzun olarak uluslararası medya raporlarının son dalgası kanıtladığı yeni bir göz, Türkiye'nin keşfediyor. Avrupa kamuoyunun henüz, ama Türkiye'nin yenilenen görüntüsü ile yakalanmış olabilir ne bu ülkede neler oluyor yakından bakmak için bakım bu yabancıların genellikle Avrupa'da yaşanan belirgin yorgunluk ile tezat içinde, ülkenin dinamizmini etkilenmektedirler.
Ironik bir şekilde, dışarıdan İnternet yasakları ve yaşamak gazetecilerin denemeler gibi demokratik eksiklikleri hakkında bazı uyarılar genellikle Türkiye hakkında iyimserlik, görüntülediğiniz artık, çoğu umutsuzca saf olarak Kemalist elit tarafından görülür. "Hükümet, gözlerini üzerine yün çekiyor için kod haline geldi" Sen bir yabancı, sen anlamıyorum ". Kolayca kandırdın konum. "

sadece kendi ülke hakkında farklı geçmişlerden gelen Türkler görüşme bir hafta geçirdim bir Avrupa muhabir onun muhataplar tarafından boyanmış kökten karşı resimleri onu şaşkınlık ifade etti. Bir grup ülke kararlı diplomatik ve ticari menzilini genişletmek ve dünyaya açılması, ileriye hareket tarif edersiniz. Başkaları, tam tersine, dini radikaller tarafından istila edilecek, bir uçurumun kenarında teetering bir millet gördü. Yorumlanması çok keskin bunlar da iki farklı ülkeden yaklaşık konuşulan olabileceğini farklıydı.

12 Eylül referandumun sonuçları felaket öngörüyoruz Türkleri bir azınlık olduğunu göstermiştir, ancak bir ve bir vokal grubu büyükçe kalır. Onlar, ancak ülkenin ilerlemesini durdurmak mümkün olmayabilir onların direnci ve değiştirmek için onların korkuları hala kırmızı halı üzerinde başörtülü Cumhurbaşkanı Gül'ün eşi resmi görünüm gibi küçük olayları ile ülke meşgul zaman siyasilerin zaman ve enerji daha fazla ağır konular ele kullanılabilir.

Yakın Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) Örgütü tarafından yayınlanan Bir Bakışta raporu 2010 Eğitim bulgular eğitim hala iyileşme çok gerektiren bir alan olduğunu göstermektedir. Sadece Türkiye ve en göstergeleri yılında OECD akranlarıyla çok gerisinde ve bu nedenle, gençlerin iyi bir eğitim sağlamak için gereken hırsın gerisindedir, ama bulgular da eğitim düzeyi ve diğer dost insan güvensizlik arasında bir bağ, ortaya hangi olabilir mevcut şüpheleri katkıda bulunur.

Araştırmacılar eğitim, sağlık, siyasi çıkar ve kişilerarası güven derecelerini düzeylerini insanların öz-değerlendirme nasıl etkilediğini inceleyerek eğitim düzeyi ve sosyal refah arasındaki bağlantıyı ölçmek için çalıştı.

Türkiye'de siyasi faiz lise ve yüksek öğrenim arasında, diğer ülkelere kıyasla nispeten yönüyle önemli bir artış ile alttan üst orta sekonder yüksek ama bir atlama daha azdır. Daha çarpıcı kişilerarası güven düzeyi idi. diğer ülkelerde olduğu güven artar, Türkiye'de eğitim düzeyi yükseldikçe, olarak, değişik derecelerde, güven ve daha az eğitimli Türkler arasında düşük başlar aksine aslında daha iyi eğitimli arasında birkaç puan eğimli, ters gider. siyaset ve diğerleri güven eksikliği ilgi kombinasyonu sıra, geçerli kutuplaşma bazıları için hesap verebilir güçlü bir karışımı üretmek.

Rapor bu olağandışı sosyal sonuç için bir açıklama yoktu. Türkiye'nin yurt dışında düşmanlarla ve kendi sınırları içinde karşı karşıya, yakıt korkular önemli bir rol oynar tasvir, okul nüfuz ideoloji şüpheleniyoruz.

Ülkenin geleceği ve geliştirmek üzere daha aydınlanmış okul eski kılavuzları yerine, paranoya sonunda fade gerekir. Eğitim ne de ancak, gerçek sorunlar ve potansiyel tehlikelere karşı kör gençler olmamalı o güvenerek başkalarına engel olmalı ya da iyi şeyler gerçekten olabilir inancı ortadan kaldırmak.
17
18
19
20
21
22
23
24

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.