26 Ekim 2010 Salı

REFERANDUM SONRASI YENİDEN YAPILANAN HSYK GÖREVE BAŞKAN SEÇEREK BAŞLADI:

Yargıçlar ve Savcılar yeni yapılandırılmış Yüksek Kurulu (HSYK) Adalet Bakanı Sadullah Ergin başkanlığında Pazartesi günü ilk toplantısını yaptı ve geçici başkan yardımcısı seçildi.


Ahmet Hamsici kurulunun yeni başkan olarak seçildi. İlk toplantıda HSYK yeni binasında gerçekleştirildi. İlk HSYK toplantısında yeniden 12 Eylül halkoyuna sunulan 26 maddelik anayasa değişikliği paketinin onaylanması sonrasında yönetim kurulu yapılanması izler. Paket kurulu yapısındaki derin bir değişiklik öngörülmemektedir. değişiklikleriyle, HSYK kurulu üye sayısı yedi 22 yükseldi.

Cumartesi günü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, akademisyenlerin ve hukukçuların bir havuzdan adaylarını seçerek kuruluna dört yeni üye atadı. Yeni üyelerin üçü ve Türkiye Adalet Akademisi ile Devlet, biri Bakanlar Kurulu tarafından Yargıtay, iki Yüksek Mahkeme tarafından tayin edildi, geri kalan 10 12000 hakim ve savcıların oy alarak seçildi. Yeni HSYK hala adalet bakanı ve tahtada onun müsteşarı bulunuyor. Eski HSYK dan geriye kalan tek üyesi Başkan Vekili Kadir Özbek ve üç diğer üyelerin istifalarını sonra, Ali Suat Ertosun olduğunu.

Bu arada, yeni yapısal HSYK Adalet Bakanı Ergin başkanlığında Pazartesi günü ilk yönetim kurulu toplantısını yaptı. Yönetim kurulu, yeni genel başkan seçmek için oy kullandı. Hamsici kurulun geçici başkan olarak seçildi.

Dün de, HSYK da Ömer Faruk Eminağaoğlu hakkında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ve Sincan 2. Ağır Ceza Mahkemesi Hakimi Osman Kaçmaz karşı disiplin olgular gibi bir dosya duymak başladı.

HSYK yeniden sonra YARSAV üst olgu üzerinde etkisi kaybeder

Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) artık darbe ya da hakim ve savcılar üzerinde baskı, ve böylece son yıllarda izlenen yanlış politikaların bir dizi hesabına bazı devam eden kritik durumlarda gidişatını değiştireceğini yapabiliyor.

o, Anayasa Mahkemesi'ne anayasa değişiklik paketi temyiz zaman mahkeme kısmen paket etkisiz dernek hayati bir hata yaptı. Ayrıca, dernek o HSYK yeni üye seçiminin iptali için Yüksek Seçim Kurulu (YSK) başvuran geçen hafta kritik bir hata yaptı. YSK Ancak, başvuruyu reddetti. hükümeti devirmeye çalışan suçlanan bir gizli suç örgütü - HSYK üzerinde etkisi büyük bir kayıp ile YARSAV artık Ergenekon karşı tarihi vaka da dahil olmak üzere devam eden kritik durumlarda bir dizi müdahale kurulu çağırdı şansına sahip olacak .

HSYK bu hakim ve Ergenekon davasına savcı yanı sıra diğer bazı ceza davalarında kaldırmak girişiminde son aylarda pek çok büyük öfke çekmişti.

Ağustos ayında, HSYK üyeleri üst düzey yargıç ve Ergenekon, Balyoz, Cage ve Poyrazköy durumlarda iletken savcılar konumlarını kaldırılmasını önerdi. Adalet Bakanlığı ise, şiddetle karşı öneri. askeri personel, işadamları ve gazetecilerin düzinelerce hükümetini devirmeye teşebbüs suçlamasıyla yargılanıyor. bağlantıları olduğundan şüphelenilen olan hapisteki Albay Cemal Temizöz'ün ve içine - yasadışı Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) kentsel kol - Ayrıca geçen yıl HSYK Kürt Topluluklar Birliği (KCK) içine prob yürüten savcıların kaldırılmasını önerdi Türkiye'nin güneydoğusunda 1990'lı yıllarda polis tarafından yüzlerce sivilin öldürülmesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.