26 Ekim 2010 Salı

DİNK'İN KATİLİ OGÜN SAMAST ÇOCUK MAHKEMESİNE PROTESTOLAR EŞLİĞİNDE YARGILANMAK ÜZERE İSTANBUL'A GETİRİLDİ.

Dink'in tetikçi Ogün Samast çocuk mahkemesinde yargılanmak üzere


Istanbul'da toplandı Protestocular Dink cinayeti halinde adalet talep etti. o sonra bir suç zamanda küçük olduğu için ölümcül 2007'de Agos haftalık ofis dışında vuruldu Ogün Samast, Ermeni-Türk gazeteci Hrant Dink cinayetinde tetikçi, çocuk mahkemesi mahkemeye gönderildi cinayeti itiraf etti.


Ağır Ceza Mahkemesi'nde 14 saat de Dink davasının 15. duruşmasında, genç adamın savunma avukatı Levent Yıldırım, o 21 Ekim tarihinde mahkemeye o küçük olduğu için çocuk mahkemesinde yargılanmak üzere Samast izin vermesini rica ettiğini yineledi Olay sırasında 17 yaşında,. müvekkilinin için çocuk mahkemesi için bir transfer istedi "Terörle Mücadele Kanununda Değişiklik-ları Kanunu" olarak anılacaktır Yıldırım.

Güray Dağ, Dink ailesi için bir eş davacı avukatı rağmen Samast aynı mahkemede diğer şüpheliler ile yargılanması gerektiğini ifade, mahkeme Yıldırım talebini kabul etti. Baş yargıç yeni TMK göre, mevcut mahkeme konu-madde yargı yoksun olduğuna karar verdi.

Hosrof Dink, Hrant Dink'in kardeşi, o adalet sunulmakta değil söyleyerek başkanı hakimin kararı tepki gösterdi. "Ben senin sorumlulukları hatırlatır. Dört yıl oldu "dedi olarak hala bazıları Dink gibi örtbas edilmiş montaj kanıt ve geçti zamanı rağmen duruma bir çözüm olmuştur gerçeği referans Anadolu haber ajansı tarafından aktarılan ailesinin avukatları birkaç kez gösterilmiştir. Geç Hrant Dink'in eşi Rakel Dink'in de mahkeme kararı yüzünden üzülmüştü. "Adalet pranga olmuştur ve hakim onunla birlikte gitmek," diye Anadolu'nun aktardığı söyledi.

Arzu Becerik, Dink ailesi için başka bir ortak davacı avukatı, bu gelişme sürpriz olmadığını Zaman'a anlattı. "Biz bu kararı bekleniyor. Bu ceza kanununda yapılan değişikliklerin bir sonucu olarak meydana gelmiştir, "dedi, ancak bu kararın bir sonucu olarak deneme daha fazla gecikme olmayacağını da sözlerine ekledi.


Ogün Samast

"Farklı bir mahkeme Samast davasının sadece küçük bir detaydır. O tetiği çekti biridir. Önemli olan kim ona bu cinayet ve bu kişilerin korunan kamu görevlilerinin işlemeye teşvik cezalandırmak için, "diye iddia etti.

Dink, Ermeni ve Türk dilli, Agos o 19 Ocak 2007 tarihinde öldürüldü kadar haftalık baş editörü oldu. Dink ailesinin avukatları temsil uzun cinayeti Ergenekon, hükümeti devirme planı yapmakla suçlanan bir gizli grubunun yaptığını iddia var.

Ailenin avukatları da Ergenekon Türkiye'deki dini azınlıklara karşı örgütün planlarını açıklayan belgelerin bir kopyasını talep etmek araştıran savcılar ile bağlantıya geçmek için 14. Ağır Ceza Mahkemesi, dilekçe var. Onlar 2006 yılında bir İtalyan rahip ve Malatya'da üç Hıristiyan'ın 2007 cinayetle o birlikte Dink cinayetinin Ergenekon tarafından yürütülen bir operasyonun parçası olduğunu belirtti.

Ağustos ayında duruşma sırasında, eş-davacı avukatı Erdoğan Doğan Kafes Operasyonu Eylem Planı Malatya'da Zirve cinayetleri bağlayan somut kanıt bulunmadığını ve iki davanın birleştirilmesi gerektiğini iddia etti. Kafes planı iddia edilen suikast ve zulüm Müslüman olmayan dini azınlıkların yoluyla hükümetin itibarını baltalamaya çalıştı subaylar tarafından geliştirilen bir yıkıcı komplodur.

Bu arada, Hrant Dink'in öldürülmesi halinde bir tanık olarak ifade verdi Erhan Özen vardı, o Necati Aydın, Uğur Yüksel ve Tilman Geske vahşice işkence ve Zirve Yayınevi öldürüldü Malatya'da durum hakkında bilgi söyledi. Yayınevi onlar basılmış İncil ve Hıristiyan dinî literatürde için çalışmıştı. Dokuz erkeklerin cinayet ile suçlanıyor ve bunlardan yedi hapiste şu anda. suçları 2007 yılında Malatya'da üç Hıristiyan'ın vahşice cinayet ilgisi mahkum hapishanede halen Özen, Malatya cinayetleri davasında 12 Ekim tarihinde ifadesini verdi ve o, JİTEM için kaçak ve gizli birim çalıştı söyledi Jandarma içinde.

Kafes planı belgeler özellikle Dink, Katolik rahibi Peder Andrea Santoro'nun öldürülmesi ve Malatya'da üç Hıristiyan'ın bir çağrı "operasyonu." Kafes planın arkasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde bir anti-demokratik grup olanlar ile toplumda kaos fesat çıkarmak amacıyla vardı cinayetleri, ancak planın toplumun geniş kesimleri kitlesel gösterilere cinayetleri protesto zaman başarısız şikayetçi olmuşlardır.

Başka bir co-davacı avukatı Fethiye Çetin İnsan Hakları Avrupa Mahkemesi "(AİHM) kararı Türk devleti ve öldürülen gazeteci hayatını korumak için görev başarısız için yargı sisteminde Dink cinayetiyle ilgili sorumluluk çoğunu koymak söyledi etkili bir uzun zamandır beklenen oybirliği ile karar, onun cinayeti araştırmak için.

Agos yayınlanan bir duyuruda, Çetin Trabzon ve İstanbul'da dosyaları birleştirmek için onu önceki çağrısını yineledi. cinayet durumunda İstanbul'da duyulmaya gibi Seven jandarma Trabzon'da bir mahkemede görev ihmali şahitim. Çetin görevlileri cinayet üzerine ışık tutacak olurdu Trabzon gizli delil olarak soruşturma yürütülen söyledi.

Dünkü duruşmada, Paris Barosu ve Ermeni Avukatlar Fransız Derneği temsilcileri vardı. Ayrıca, Hrant grubunun Arkadaşlar yaklaşık 100 kişi bir kez daha adalet için kendi çağrı tekrarlamak için Beşiktaş Meydanı'nda sabah bir araya geldi. Aralarında Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, şimdi ölü Kürt yanlısı Demokratik Toplum Partisi (DTP), Akın Birdal, DTP'nin yedek bir milletvekili, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) eski eş başkan insanlardı.


MUTFAK HAZIR
MUTFAK İMALAT
MUTFAK İMALATI
MUTFAK İSTANBUL
MUTFAK İTHAL
MUTFAK KAPAK
MUTFAK KOLTUKLARI
MUTFAK KÖŞE
MUTFAK KÖŞE TAKIMI
MUTFAK KÖŞE TAKIMLARI
MUTFAK LAMİNANT
MUTFAK MAĞAZA
MUTFAK MARKALARI
MUTFAK MASA
MUTFAK MASA SANDALYE
MUTFAK MASA VE SANDALYE
MUTFAK MASA VE SANDALYELERİ
MUTFAK MASALAR
MUTFAK MASALARI
MUTFAK MASASI
MUTFAK MOBİLYA
MUTFAK MOBİLYA AKSESUAR
MUTFAK MOBİLYA AKSESUARI
MUTFAK MOBİLYA AKSESUARLARI
MUTFAK MOBİLYA ANKARA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.