26 Ekim 2010 Salı

EPDK :PETROL OFİSİNİN SATIŞI 65 AKARYAKIT FİRMASI ARASINDA HİSSELERİ EŞİT ŞEKİLDE PAYLAŞTIRILIYOR AÇIKLAMASINI YAPTI.

Petrol Ofisi'nin satışı 65 akaryakıt dağıtım pct yabancı hisse koyar


neredeyse parçalanmış yapısına rağmen, petrol piyasasında çok pazar payı yüzde 78'i hakim en büyük beş şirket ile konsolide. OMV, Shell, BP, Total ve Lukoil-Alpet - - Avusturyalı OMV, Türkiye'nin en büyük akaryakıt dağıtım, Petrol Ofisi, Türkiye'de beş yabancı şirketlerin toplam pazar payı Doğan Holding hissesini satın almasından sonra 65,1 oranında yükseldi.



Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerine göre, Türk akaryakıt dağıtım pazarında 51 firma arasında paylaşılıyor. Bu neredeyse parçalanmış yapısına rağmen, ancak, piyasa en büyük beş şirketi, kalan 46 şirket, kalan yüzde 22 ile varlıklarını devam ettirmeye çalışıyorlar ise toplam pazar payı yüzde 78'i hakim olan, son derece konsolide.

onun oligopol niteliği yanında, satın almalar yoluyla son konsolidasyon ve iş yeni oyuncu girdi bu resmin oluşumunda etkili olmuştur. Sektörü son iki yılda önemli satın almalar çok sayıda tanık oldu. Örneğin, İngiliz-Hollanda devi Shell Turcas Petrol yüzde 70 elde edilen, Rus Lukoil Alpet devraldı ve büyük yatırımlar ile en iyi oyuncularından biri oldu. OMV Petrol Ofisi'nin tüm özel hissesini zaman bu fırsatları en son geçen hafta sonu geldi.

EPDK veriler ayrıca 2009 yılı sonu itibariyle de, Petrol Ofisi sektörünün 26,7 oranında paya sahip bulunduğunu gösteriyor. Shell-Turcas pazar pastadan bir dilim yüzde 18.6 ile ikinci oldu. ilk beş arasında sadece tamamen yerli distribütör, Opet, 17,6 oranında bir pazar payı ile üçüncü sırada yer aldı. Onlar BP (yüzde 11.3) ve toplam (yüzde 5,8) takip etti.

satış öncesi yağ Düzeltme

O şirketin kitapları iyi performans bazı bayiler ile sözleşme feshedilerek düzeldi sonra Petrol Ofisi'nin satış gerçekleştiği ortaya çıkmıştır. 700 akaryakıt istasyonları ile sözleşmelerin yenilenmesi düşüş kararının şirket kaynaklarına göre bayi sayısını Türkiye çapında 2.600 azaltarak 18 Eylül 2010 tarihinde yapıldı. Isimsiz kaynak bayi sayısını kırpma için güdü şirketin daha az sorunlu görünen ve satışı için cazibesini artırmak yapmak olduğunu söyledi.

Para cezası temizledik edildi

O OMV ve Petrol Ofisi arasında bir anlaşma ay önce çalıştım olduğunu ancak EPDK cezaları ve şirket ile diğer hukuki sorunları iptal dek bekledi söylenmektedir. EPDK, 2006 yılında bir lisans olmadan bayi temini için 600 milyon TL ile Petrol Ofisi ve ERK Petrol para cezası vardı. Danıştay son 2009 yılı Eylül ayında alınan karar göre 35 TL milyon para cezası azalttı.


MUTFAK DOLABI FİYATLARI
MUTFAK DOLABI MOBİLYA
MUTFAK DOLABI MOBİLYALARI
MUTFAK DOLABI MODELLERİ
MUTFAK DOLABI RESİMLERİ
MUTFAK DOLABLARI
MUTFAK DOLAP
MUTFAK DOLAP ÇEŞİTLERİ
MUTFAK DOLAP FİYATLARI
MUTFAK DOLAP MOBİLYA
MUTFAK DOLAP MODELLERİ
MUTFAK DOLAP RESİMLERİ
MUTFAK DOLAPLAR
MUTFAK DOLAPLARI
MUTFAK DOLAPLARI AKSESUARLARI
MUTFAK DOLAPLARI FİYATLARI
MUTFAK DOLAPLARI MOBİLYALARI
MUTFAK DOLAPLARI MODELLERİ
MUTFAK DOLAPLARI RESİMLERİ
MUTFAK FİRMALARI
MUTFAK FİYAT
MUTFAK FİYATLARI
MUTFAK GEREÇLERİ
MUTFAK GRUBU
MUTFAK GRUPLARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.