27 Ekim 2010 Çarşamba

ASKERİN ÖNERİLERİ KENDİLERİNİ DENETİM DIŞI BIRAKMAYA YÖNELİK TAVSİYELERDEN İBARET

o mahkeme tarafından denetlenmektedir olmaktan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından satın alınan ekipman dışlamak için aranan olarak devlet harcamalarının denetimi ile ilgili olarak Sayıştay ile ilgili yeni bir öneri Salı günü Meclis'te kısa bir krize yol açtı.


bunu kim hazırlamıştı ve tartışma için TBMM'ye belli değildi çünkü bir "korsan" önerisi olarak sevk edildi. Meclis 12 Eylül tarihinde onaylanan 26 maddelik anayasa değişikliği paketi ile uyumlu hale yürürlükteki mevzuat getirmek için çaba ilgili yasaları değiştirme görüşleridir görüşmek üzere Salı günü toplandı. Parlamentonun ilk 35 yasa değişikliği gerekiyor. AB uyum girişimleri kapsamında, hükümet mevzuat yedi yeni parçalar aktarmak ve değiştirmek 28 geçerli yasalar planlıyor. en bu değişiklikleri eleştiren biri Sayıştay yasasında değişiklik öngörüyor. Devlet harcamalarının Sayıştay tarafından denetlenen işyeri sayısını artırmayı hedefliyor. Milletvekilleri, ancak "korsan" önerisi bir kopyası dağıtıldı kimse belge hazırlanmıştır kimler tarafından biliyordu. Milletvekili teklifin içeriğini kontrol ve arkasındaki rakamlar istedi. Ancak, hiç kimse belge veya yaratıcıları bilgisi vardı. Milletvekillerinin önerisi üzerine kısa bir tartışma yapıldı ve üzerinde oy yok kabul etti.

Korsan öneri denetim askeri harcamalar önce silahlı kuvvetleri izin yanı sıra ekipman, bina ve tesisleri TSK'ya ait olan denetim hariç aramaya Sayıştay kuvvet çalıştı.

Öneriye göre, mahkeme askeri ihaleler ve inşaat ve yönetim askeri bina ve tesisler için silahlı kuvvetler tarafından yapılan harcamaları denetlemek gerekir.

önerisi hazır olduğunu ve Meclis'e gönderilen TSK tarafından iddialar var.

TSK, ama Meclis'te çoğunluğa sahip Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), için geçmişte benzer bir teklifi gönderdi parti Meclis'te oylamaya koymak için reddetti.

Sayıştay yasası için değişiklik onu ve AK Parti hükümeti ordu arasında zaten yüksek gerilimler artacağı korkuluyor Meclis için en zor adım olduğuna inanılıyor. Değişiklik şüphesiz askeri harcamalar üzerinde sivil kontrol güçlendireceği gibi siyasi alanda askeri müdahalesinin sınırlandırılması yönünde bir ilk adım olarak kabul edilmektedir.

askeri harcamalar bir sivil kuruluş tarafından denetlenmektedir olmadığı durumlarda Türkiye, dünyanın birkaç ülke arasında yer alıyor. Meclis Sayıştay yasasında planlanan değişiklikler enacts halinde, mahkeme daha sonra savunma, güvenlik ve istihbarat donanımları dahil olmak üzere TSK, ait tüm ekipman denetim mümkün olacak. Mahkeme ayrıca cephane ve silah kapsamlı kayıtları tutmak silahlı kuvvetlerin zorlamayacak.

Genelkurmay Sayıştay tarafından askeri harcamalarının denetimi askeri gizlilik geleneğini sona ereceğini savunuyor. Genelkurmay temsilcileri, daha önce önerilen değişiklikleri karşı muhalefet belirten Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'na bir rapor sundu. Rapor Sayıştay TSK performansını değerlendirmek için yetkili değildir ve askeri sırlarını korumak için düzenlemeler herhangi bir mali denetim için yer koymak gerektiğini söyledi.

"Verimlilik ve ekonomi, performans denetim esası olan, denetimde aynı zamanda TSK de aranan olamaz. Bu durum savunma hizmetlerinin ruhuna bir çelişkidir. TSK performansı sadece bu alanda yetkili olan askeri personel tarafından izlenebilir. Verimlilik ve silahlı kuvvetlerin etkinliğini eğitim ile sağlanabilir. eğitimin verimliliği matkaplar ile ölçülür. matkaplar etkinliği sadece profesyonel askeri uzmanlar tarafından tespit edilebilir "denildi.

MUTFAK MOBİLYA COM
MUTFAK MOBİLYA ÇEŞİTLERİ
MUTFAK MOBİLYA DEKORASYON
MUTFAK MOBİLYA FİRMALARI
MUTFAK MOBİLYA FİYAT
MUTFAK MOBİLYA FİYATLARI
MUTFAK MOBİLYA İZMİR
MUTFAK MOBİLYA MODELLERİ
MUTFAK MOBİLYA RESİMLERİ
MUTFAK MOBİLYA TASARIM
MUTFAK MOBİLYA TASARIMI
MUTFAK MOBİLYA TASARIMLARI
MUTFAK MOBİLYA ÜRETİTEN FABRİKA
MUTFAK MOBİLYA ÜRÜNLERİ
MUTFAK MOBİLYALAR
MUTFAK MOBİLYALARI
MUTFAK MOBİLYASI
MUTFAK MOBİLYASI ANKARA
MUTFAK MOBİLYASI İMALATI
MUTFAK MODELLERİ
MUTFAK MODÜLER
MUTFAK OTURMA
MUTFAK OTURMA GRUBU
MUTFAK OTURMA GRUPLARI
MUTFAK OTURMA ODASI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.