27 Ekim 2010 Çarşamba

ENDONEZYA YANARDAĞ FELAKETİNİN ARDINDAN ŞİMDİ DE TSUNAMİ FELAKETİYLE BOĞUŞUYOR

Çarşamba günü Yogyakarta antik kenti yakınlarında Sleman içinde Kinahrejo köyünde de mbah Marijan House Mount Merapi patlama mağdurları için Gönüllüleri arayın. Endonezya'nın en aktif volkan biri en az 28 kişi öldü ve 14 yaralı bir patlama Çarşamba günü kül ve yakıcı gaz jetleri bulutları dışarı kustu.


Java adasındaki Yogyakarta şehrinin eteklerinde Mount Merapi, ilk Ulusal Afet Zararlarını Azaltma Ajansına göre en az 154 kişi öldü, Batı Endonezya'da uzak adalara dövülerek bir tsunami bir gün sonra Salı günü patlak verdi. Ajans 4.000 kişi tsunami tarafından yerlerinden edildiğini ve 400 hala kayıp olduğunu kendi internet sitesinde "dedi. Metro TV eşyalarınız için moloz sıralama keyifsiz kurtulanlar ile büyük dalga tarafından basık köylerin görüntüleri gösterdi.

Yetkililer ören beyaz kül kaplı yatan birçok ev yıkılmış Mount Merapi, eteklerinde tahliye fazla 40.000 köylülerle, hem felaketler işlemek için mücadele edilmiştir.

Kresno Heru Nugroho, Yogyakarta's Sardjito hastane baş sözcüsü, 28 kişi yanardağ Salı günü geç saatlerde yayımladığı sıcak hava ölümcül patlamalar tarafından öldürüldüğünü söyledi. Meslektaşı Endita Sri Andrianti bazı tanınmayacak kadar yanmış olduğunu söyledi. "Biz yine de onları tanımlamak için bilgi topluyorlar. Çoğu ölüm yakıldı, "diye 14 köylünün yanık yaralanmasına maruz olduğunu ekleyerek, telefonla konuştu.

Başka bir hastane yetkilisi ölenler arasında sihirli güçlere sahip birçok Cava tarafından inanılan dağ, mbah Maridjan olan yaşlı manevi koruyucusu olduğu, büyük olasılıkla oldu Reuters'e verdiği demeçte. Testleri yanardağ üzerinde bulunan kömürleşmiş vücut onaylamak için yürütüldüğü iddia ediliyordu onun oldu. "Biz yarına kadar DNA testinin sonuçları elde edemeyebilirsiniz ancak bunun büyük olasılıkla olasılığı olduğunu düşünüyorum," Banu Hermawan dedi. "Onun gömlek ve Malaya peştemâli onun büyüklüğü ve mbah Maridjan's aynıdır."


Endonezya'nın en aktif volkan biri en az 30 kişinin ölümüne yol açtı bir patlama Çarşamba günü kül ve yakıcı gaz jetleri bulutları dışarı kustu. Java adasındaki Yogyakarta şehrinin eteklerinde Mount Merapi, ilk Salı günü patlak verdi.

Maridjan eşi ve çocukları ve hastaneye gitmiş eksik ona bildirmişti, Hermawan söyledi. Birçok Endonezyalılar kontrol altında Merapi tutmak İslam ve animist ritüelleri bir arada kullanılan bir koruyucu olarak, volkanın çok sevdiler veli ile Facebook ve Twitter üzerinden haraç yayınlanmıştır.

Yogyakarta Sultanı da yaşlı vasi haraç ödemek Metro TV'ye çıktı.

Kurbanların çoğu ya volkanın krateri yakın Kinahredjo köyünde Maridjan evinde, çevresinde bulunan olmuştu, yerel basında çıkan haberlere göre. Kinahredjo A Reuters kameramanı o yanık kurbanlarının ceset torbaları içinde dağdan aşağı getirilerek gördüğünü söyledi. Köyde evleri yıkılmıştı. "Birçok ev ve sığır dağından sıcak bulut tarafından yandılar," kameraman Johan Purnomo söyledi. "Tamamen beyaz, kül tüm evler kaplanması. Yaprakları ağaçlar kapalı yandılar. "

Ülkenin üst vulcanologist, Surono, Merapi şimdi "olduğunu söyledi oldukça sakin."

"Başka bir yakın patlama bulgusu vardır ama hiçbir şey garanti değil ve bu sadece geçici bir dinlenme olup olmadığını bilmiyorum," Surono dedi. "Ben tahliye devam etmek için yerel yetkililer tavsiyede bulundular. En yüksek alarm seviyesi hala "dedi.

Ancak, Metro TV Çarşamba günü eve dönerken bazı köylülerin görüntülerini gösterdi.

Endonezya Cumhurbaşkanı Susilo Bambang Yudhoyono, o Merapi patlama ve Sumatra tsunami için yardım çalışmalarına nezaret etmek üzere, Asya liderleri zirvesine katılmak nedeniyle olmuştu Hanoi, geri uçtu ama ana zirvesi için Vietnam dönmesi bekleniyor dedi ki Cumartesi Perşembe arası çalışır. "Ben iyi ve ondan sonra yapılmıştır tüm acil müdahale sağlamak için Endonezya'ya geri dönecektir ... Ben Doğu Asya Zirvesi'ne katılmak üzere geri dönecektir "diye Hanoi söyledi. Endonezya haber portalı Okezone uçuşlar kül bulutu tarafından bozulmuştur olmadığını söyledi Yogyakarta's Adisucipto Uluslararası Havaalanı yöneticisi dedi. Bir patlama 1994 yılında yanardağın lav kubbesi 70 kişi öldürüldü, çöktü sonra. Volkan 1930 yılında 1.300 kişi öldü.

MUTFAK REGİNA
MUTFAK SANDALYE
MUTFAK SANDALYELERİ
MUTFAK SANDALYESİ
MUTFAK SİSTEMLERİ
MUTFAK TAKIMI
MUTFAK TAKIMI ÖRNEKLERİ
MUTFAK TAKIMLARI
MUTFAK TASARIM
MUTFAK TASARIMI
MUTFAK TASARIMLARI
MUTFAK ÜRETİCİLERİ
MUTFAK ÜRÜNLER
MUTFAK ÜRÜNLERİ
MUTFAK VE BANYO DOLAPLARI
MUTFAK VE BANYO MOBİLYA
MUTFAK VE BANYO MOBİLYALARI
MUTFAK VE BANYO MOBİLYASI
MUTFAK VE MOBİLYA AKSESUARLARI
MUTFAK VESTİYER
MUTFAK VİTRİN
MUTFAK YATAK ODASI
MUTFAKLAR MODELLERİ
MUTFAKLAR RESİMLERİ
MUTFAKLAR VE FİYATLARI
MUTVAK DOLABI
MUTVAK DOLAPLARI
MÜZİK SETİ SEHPASI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.