27 Ekim 2010 Çarşamba

DONANMA CASUSLUĞUNDA İHANET SUÇLAMASIYLA YÜZLEŞMEK ÜZERE ŞÜPHELİLER TOPLADI

Donanma casusluk ihanet suçlamalarla yüzleşmek üzere şüphelilerin


On iki muvazzaf subaylar savcılar tarafından kendi sorgulamanın ardından İstanbul Beşiktaş Adliyesi'ne eşlik edildi. kurbanlarını şantaj kaydedilen görüntüleri kullanarak amaçları için üst düzey askeri, polis memurları ve bürokratları için fahişeler düzenlenen Deniz Kuvvetleri içindeki bir çetenin içine bu yılın Ağustos ayında başlayan bir operasyon son derece gizli ve stratejik içeren bir casusluk soruşturma dönüşmüştür askeri belgeler.


30 tanesi aktif görev şu anda otuz altı subay, ve dört Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) kriptoloji uzmanları için suçlamalarla karşı karşıya olan "devlet ve dış merkezlere hizmet gizli bilgiler tarafından planlanan tıkayan stratejik projeleri." Önümüzdeki günlerde, iki amiraller, beş senyor albay ve askeri altı diğer üyeleri polis zoruyla ifade vermeye getirilecek. şüphelilerin Oniki savcılık kendi sorgulamanın ardından dün mahkemeye sevk edildi. Araştırmacılar çete yüksek rütbeli subayların yanı sıra, astsubay yüzlerce özel hayatları ile ilgili bilgilerin çok büyük miktarda elde etti bulduk.

Veritabanı MSN adresleri, görüntüleri ve kurbanların resimler oluşur. Bunlardan bazıları Albay İbrahim Sezer şüpheli ait olan bir flash bellek disk ele geçirildi. çete bilgi toplanmıştı kimi subaylar biri Deniz Kuvvetleri Adm Eşref Uğur Yiğit Komutanı başkası olduğunu. Yiğit ve e-posta kayıtları ve ailesinin bazı üyelerinin de çetesinden ele geçirilen belgeler arasında bulunmuştur.

çoğu askeri üye olan Kırk şüpheliler, vatana ihanet suçlamasıyla karşı karşıya. Araştırmacılar bir tehdit yoluyla devlet güvenlik bilgilerini elde ettiği ve şantaj ve yabancı istihbarat örgütleri onları sattı iddia ediyor. Şüpheliler arasında savunma projeleri geliştiren bir devlet kurumu dört çalışanlardır

Albay Sezer erken ama Donanma içinde fuhuş halka içine ilk soruşturmada gözaltına alınan kısa bir süre sonra o askeri istifa etti, serbest bırakıldı.

Çetenin ayrıca takip var ve onların arkadaşları çoğunlukla hakkında deniz subayları tarafından yazılı cinsel içerikli mail kayıtları çoğaltılamaz bulundu.

çete yakından takip Başka bir kişi Adm Fikret Güneş, Deniz Harekat Komutanlığı ve ailesinin komutanıydı. Yakın kaynaklar soruşturma çete ve Güneş üzerinde ne ailesinin e-posta yazışmaları ile sınırlı değil, aynı zamanda son derece hassas bilgiler ve fotoğraflar söylüyorlar.

Diğer raporlar çete tarafından yürütülen yasadışı e-posta müdahalelerde ve elektronik istihbarat faaliyetlerinin trafik bir promosyon bekliyorduk bu subaylar, özellikle hakkında, (YAŞ) toplantısı, bu Ağustos's Yüksek Askeri Şura öncesinde çok yüksek seviyelere ulaştığını söyledi.

Savcılar Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı'na (GES) görev soruşturmada gözaltına alınan dört subay e-postaları ve kurbanların MSN konuşmalarını saldırıya olabilir şüpheleniyoruz. Yaklaşık 80 subay şimdiye kadar soruşturma kurbanlar olarak ifade var. Yakın kaynaklar kovuşturmaya, şok subayların çoğunluğu çetesine karşı şikayette savcının odasında onların en mahrem konuşmaları ile karşı karşıya olduğunu söyledi.

soruşturmada gözaltına alındı 40 şüphelinin olmadığını savcının sorusuna cevap vardı "son derece stratejik savunma projeleri yabancı istihbarat subayları sızan edilmiştir." şüpheli yabancı hizmetlerine son derece hassas ulusal güvenlik satış suçlamasıyla karşı karşıya. Araştırmacılar şimdi bu verileri hizmet olduğunuz ülke kurmak için çalışıyoruz.

Polis ilk sonra fuhuş ve şantaj şüphelilerin ne evlerinde hassas bilgileri içeren belgeler ele geçirildi Ağustos, onlar bu belgelerin yabancı istihbarat gönderilmiş olup olamayacağı soruşturma için Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile belgeleri iletti birimleri.

soruşturma genişletilmiş olarak, savcılık ve çete onların tuzağına kritik pozisyonlarda subay ve bürokratlar cazibesine yabancı fahişelerin kullandığı kurulmuş daha sonra şantaj yoluyla gizli belgeleri elde etti. araştırmacılar da kurduk gizli belgeleri her zaman aynı gönderiliyor olduğunu adresleri. Unfolding soruşturma 40 kişi dokuz ilde eşzamanlı operasyonlar daha önce bu hafta tutuklandı.


MUTFAK HAZIR MUTFAK İMALAT MUTFAK İMALATI MUTFAK İSTANBUL MUTFAK İTHAL MUTFAK KAPAK MUTFAK KOLTUKLARI MUTFAK KÖŞE MUTFAK KÖŞE TAKIMI MUTFAK KÖŞE TAKIMLARI MUTFAK LAMİNANT MUTFAK MAĞAZA MUTFAK MARKALARI MUTFAK MASA MUTFAK MASA SANDALYE MUTFAK MASA VE SANDALYE MUTFAK MASA VE SANDALYELERİ MUTFAK MASALAR MUTFAK MASALARI MUTFAK MASASI MUTFAK MOBİLYA MUTFAK MOBİLYA AKSESUAR MUTFAK MOBİLYA AKSESUARI MUTFAK MOBİLYA AKSESUARLARI MUTFAK MOBİLYA ANKARA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.