19 Kasım 2010 Cuma

BERLİN HAVA ALANINDA BİR PATLAYICININ İMHA TESTİ YAPILDI

BERLİN - Alman makamları test dedi bulundu bir bileşenleri taşıma bomba durumda dizüstü Cuma bir tasarlanmış bir Amerikan yapımı cihaz oldu havaalanı Namibyalı havaalanı güvenlik.

Ama Namibyalı görevlileri, ülkeye reddedildi herkesin Almanya Amerika Birleşik Devletleri olduğunu, test iletken bir yetkili ya da yakın ve dedi ki, onlar patlatıcı ve saat için bir yer piller kablolu vardı, çanta hala çalışıyor belirlemek kim sol Air bir bagaj için mukadder berlin uçuş.

Çanta Çarşamba bulundu, bakan iç saat önce Alman grev bir terörist somut bir tehdit konusunda uyardı millet ve seviyesini yükseltti ülkenin tehdit değerlendirmesi. alarm güvenlik haber zaman Namibya, eski bir Alman kolonisi, Perşembe günü genel oldu, korkular saldırı bomba monte olası.

Alman güvenlik uzmanları ve Amerikan FBI ajanları yetkilileri Namibyalı ve Almanca göre check-out cihazı, sermaye Namibyalı, Windhoek dışında havaalanı vardı gönderildi.

Alman İçişleri Bakanı Thomas de Maizière "sonucu çıktı bagaj ABD'de bir şirket tarafından yapılan bir sözde gerçek test çantayı çalışması gerekiyor," Cuma günü Hamburg'da düzenlediği basın toplantısında söyledi. "Bu şirket, bu gerçek test bavul güvenlik önlemleri sınamak için inşa edilmiş alarm ve algılama sistemleri ve bir üreticisidir."

O Alman güvenlik hizmetleri bir test yer olup olmadığına polis yetkilileri, hala araştırıldığını söyledi.

"Çok muhtemel ki ben, düşünün ama biz içine arıyoruz şeylerden biridir" dedi. "Hepimiz için önemli olan hiçbir patlayıcı bagaj bulunduğunu ve bu, biz soruşturma bu noktada bildiğimiz kadarıyla, bu bagaj oluşturduğu yolcular için bir tehlike hiçbir noktada yoktu."

Ancak, Korgeneral Simon Ndeitunga, Namibya ulusal polisinin, Alman ve Amerikalı yetkililer, bir test iletken olmadığını Namibya söylediler söyledi. Ne de Namibya oldu.

"Bu Namibyalı operasyonları ile ilgisi yoktu" dedi. "Namiba bu parsel farkında değildi."

O Alman veya Amerikalı yetkililer bir test iletken olduğunu rapor sözde "herhangi bir gerçeğin yoksun."

"Namibyalı polis Namibya herkes tarafından bir deneme alanı olarak kullanılmasına izin vermez ki kötü niyetli insanlara sert bir uyarı göndermek istiyorum," dedi.

O uçak üzerine yüklenecek önce bir ayak uzun hakkında cihazı, son tarama sırasında torba keşfedildi "dedi. O eğitim amaçlıdır ederken, kolayca patlayıcı 500 gram eklenmesi ile bir bomba haline getirilmiş olabileceğini sözlerine ekledi.

Cihazın üreticisi, Larry Copello A.Ş., Kuzey Kaliforniya'da küçük bir şirket, şirket sahibi Larry Copello göre, "birkaç yıl önce kimse" sattı olduğunu doğruladı.

Sayın Copello, 64, o Perşembe günü FBI tarafından sorguya alınmış ve bazı ayrıntıları ifşa serbesttir olmadığını söyledi, ama o bu hafta sahibi kim vardı bilmediğini söyledi, ne yaptı o nasıl sonuçlandığını biliyoruz Afrika'da kadar.

O, ama o cihaz keşfedilen bir eğitim tatbikatı kullanılıyor olmadığını inandığını belirtti birinin onunla seyahat olmuştu ve bu kaza tespit edildi.

"Biri topu düştü" dedi. "Ben sadece mutlu hiçbir şey değilim."

resmi bir şekilde taşıma sadece isteyen cihaz ile seyahat oldu Ancak, eğer şimdiye kadar, hiçbir hükümet böyle olduğunu teyit etmiştir.

Sayın Copello gibi Avrupa şirketleri ABD ve güvenlik aygıtı için devlet kurumları ve kurumsal satıyor Ulaştırma Güvenlik İdaresi ya da havaalanı yetkilileri.

"Bu oldu ilk kez değil," dedi. "Bazen gerekiyordu nereye açılır. Bir gün binlerce kez yapıldığını ve hata çeşit olurdu orada söylüyor bu konuda hiçbir şey duymak, asla. "

Korgeneral Ndeitunga, Namibyalı polis, cihazın aynı türden beş yıl önce yaklaşık iki diğer Afrika ülkelerine satıldığını söyledi.

Amerikalı yetkililer, soruşturma olduğunu doğruladı.

"Biz cihaz ve uçakta taşınan ediliyordu nedeni kökenli belirlemek için Alman ve Namibyalı yetkilileri ile çalışıyoruz," Ulaştırma Güvenlik İdaresi yaptığı açıklamada. "Biz cihaz keşfetti ve onu uçak ve yolcu için bir tehdit teşkil etmediğini sağlamak için hızlı harekete geçti havacılık güvenlik yetkililerinin uyanıklık alkışlıyorum."

Namibya keşfi üzerine alarm Almanya'nın 82 milyon vatandaşların çoğunun rutinleri üzmek değil göründü.

"Durum içinde sakin aslında bir vatandaşlık görevidir ve apati ile hiçbir ilgisi vardır," muhafazakâr günlük Die Welt yazdı. "Hayat gibi tehlikeli durumlarda normal devam ediyor eğer dikkatsizlik ama güçlü bir işaret değildir."

Almanya kaygılar yeni ortaya at merkezinde art arda zaman da hafta vardı, direndi birçok terör uyarısı kamu bildiren bir. Bazı Alman vatandaşı tutuklandı ve terörizm ile-Pakistan bölgesinde bağlantı Afganistan'da öldürüldü. Yemen bombaları gönderilecek iki biri Arabistan Suudi gelen bir ihbar üzerine bulundu İngiltere'de edilmeden önce Bonn-Köln havaalanı geçti tespit edilmemiş. Gün sonra, bir paket bomba Yunanistan'dan gönderilen ve Başbakan hitaben Angela Merkel Berlin'de odasında posta bulundu.

Hükümet daha ciddi tehditler almaya Washington'un baskısı altında bulunuyordu. Bayan Merkel üzerine geçildi aramalar - Berlin Yetkililer hızlandırılması uyanıklık çabaları talebiyle bir Beyaz Saray yetkilisi gelen öfkeli çağrı almadığını söyledi. Ama Almanya buna karşı tehditler olduğunu da görmek için düzenlenen "soyut".

Alman yetkililer, tarama ve bagaj screener Namibya etiketsiz laptop çantası bulduğunu öğrenen Yani, saat Çarşamba değişti garip piller-sigorta-saat mekanizma keşfettiler.

Victor Homola Varşova Michael Slackman ve Berlin bildirdi. Ahmet Grobler New York Windhoek, Namibya ve Liz Robbins raporlama katkıda bulunmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.