19 Kasım 2010 Cuma

OBAMA DENGESİZ EKONOMİK GELİŞME ÜZERİNE YENİ BİR AKIM GELİŞTİRDİ

FRANKFURT - Ben S. Bernanke, FED başkanı olduğu ticaret ve Çin tarafından iddia Cuma o para undervaluation "dengesizlikler" kalıcı idi de kök yükselen piyasalar diğer "risk temsil büyüyen bir mali ve ekonomik."

Bay Bernanke, konuşmasında bir bir de Avrupa Merkez Bankası Frankfurt'ta konferans, kurtarma dünya çapında geri kalmış arkasında hızlı büyüyen gelişmekte olan piyasalar gibi Çin ülkeler ile en zengin, "iki vitesli küresel kurtarma" konusunda uyardı ve bir işbirliği Hindistan oldu engelleyici yapılan - liderlerinden ile sınırlı başarı - ana yankılanan ihtiyacı, bir yönetim Obama noktası 20 Grubu ekonomik güçler Kore Güney hafta toplanan son.

Brezilya, Türkiye ve Güney Afrika gibi esnek döviz kuru ile gelişmekte olan ülkeler, "çifte yük taşıyan" dir Bay Bernanke ekledi. Bunlar gözardı para ile ihracat ülkeler tarafından oluşturulan dengesizlikler orantısız muzdarip.

"Gelişmekte olan piyasa vs acil piyasa ikilemine dikkat daha çok bir gerektiren bir Düşünmek," Bay Bernanke önderliğinde bir panel sırasında yaptığı açıklamada, Jean-Claude Trichet, Banka Merkez başkanı Avrupa.

merkez bankacılar ve ekonomistler dolu konferans havasında, sevimli iken Agustín Carstens, Meksika Merkez Bankası valisi, ABD'nin ticaret açığını azaltmak için ne yapacağını sorunca, gerginlik bir ipucu yoktu.

"Eksikliği ülkelerin düşeni yapmak zorundayız" Bay Bernanke kabul etti. O Amerika Birleşik Devletleri daha da tasarruf oranı artırmak ve devlet borçlanma kesme ihtiyacı olduğunu söyledi. O daha ucuz dolar yeterli olmayacağını ekledi.

"Bu kendileri tarafından kurlar dengeyi yeniden zor olacaktır" dedi.

Son iki hafta boyunca Fed düşük uzun vadeli faiz oranları çabası sürdürme, önümüzdeki Haziran üzerinden 600.000.000.000 $ bankacılık sistemine enjekte olan 3 Kasım karar için eleştirilmiştir.

Bu saldırılar Perşembe devam etti. özgürlükçü, organize Washington'da tarafından konferans Konuşmacılar de Cato Enstitüsü, 2007 yılında uyardı Fed Oluşan patlama kabarcıklar gibi konut fiyatı varlık-para politikası neden olabilir.

merkez bankacılar ve ekonomistler Frankfurt'ta bir dinleyici kitlesi önünde politikaları Cuma savunan Sayın Bernanke'nin Fed tarafından menkul kıymet alımları varlık fiyatları yükselterek hedeflerine ulaşmış olduğu "yönünde ciddi kanıtlar var" dedi. "Biz overpromise istemiyorum," diye bir soru-cevap oturumu sırasında söyledi. "Etkileri ılımlı vardır -, anlamlı ama ılımlı."

Bay Bernanke'nin konuşması ABD'de işsizlik ve "kabul edilemez" düzeyde olduğunu dikkatle Washington roiling maliye politikası tartışması içine waded savundu.

"Genel olarak, kısa vadeli önlemler birleştiren bir mali program büyüyüp, güçlü, güven önemli bir Federal Rezerv politikaları tamamlayacak olan uzun vadeli yapısal açıklarını azaltmak için adımlar inducing geliştirmek için," Bay Bernanke dedi.

O uzanan vermedi, üzerinde bir görüş ifade Ancak Bush dönemindeki vergi indirimlerininve topal-ördek Kongresi House en ihtilaflı maliye politikası seçim karşısında Beyaz.

Hatta bu yüzden, gerekli eylemleri savunmak Fed, küresel için, çağrı yeniden dengeleme olabilir ve ipucu olduğunu uyaran maliye daha, ciro önemli unsurlarının bir miktarla sözler Bernanke Sayın Başkan Obama'yaklaşımı ekonomik.

Ama ciro da, Fed olabilir korkusuyla ve ayar ekonominin stoke eleştiri hakkında şüphelerini meydan seçmen olduğunu söylüyorlar Fed Cumhuriyetçilerin Kongre büyük müdahale hükümet ölçekli aşamalı enflasyon yabancı yetkililer, daha sonra, ve zayıflatmak için çalışıyor dolar rekabet daha yapmak için Amerikan ihraç etmektedir.

Avrupa'da güçlü bir dolar muzdarip olmasına rağmen, Sayın Trichet Sayın Bernanke sıcak konuştu ve Amerika Birleşik Devletleri politikasının hiçbir eleştiri yaptı. Mr Trichet dedi "Biz güçlü kuvvetli bir dolar, güvenilir vis-à-vis diğer büyük yüzen para, çok önemli, görüşünü paylaşmak".

Sayın Bernanke, ilk atanan bir ekonomist Cumhuriyetçi George W. Bush, az (sıkışmış yüksek yineledi onun çok işsizlik ve) yüzde 2 argümanı yarısı düşük (çok hareket nedeniyle enflasyon Fed hissettim mecbur hakkında Fed kabaca's hedef neredeyse böylece) ya da yüzde 10 için son 18 ay.

"Özetle, mevcut ekonomik yörünge üzerinde Amerika Birleşik Devletleri işçilerin işsiz veya eksik istihdam yıllardır milyonlarca görme riskini taşır" diye diyecekler. "Bir toplum olarak, bu sonuç kabul edilemez bulmalıdır."

Bay Bernanke'nin FED'in ilk geçen Mart ayında Aralık 2008 arasında süren kıymet alımları, ve 1700000000000 $ tur ekonomiyi istikrara yardımcı olduğunu söyledi. alımları sürdürme olarak, Fed, "ekonomik toparlanmayı desteklemek için iş yaratma ve daha hızlı teşvik ve kurtarma zarar ispat etti enflasyonun daha da azalması riskini azaltmak istiyor."

(Konuşmada o da "savundu onicel kolaylaştırılmasıstrateji "terimi alım-tahvil piyasaları kullanılan tarif daha banka rezervleri oldukça miktar olarak bir değişiklik ifade amacı politikaları anılır, çünkü genellikle bu" uygunsuz yapmak çalışıyor olduğunu Fed etkileyen faiz olarak, oranları.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.