19 Kasım 2010 Cuma

İRLANDA YI KRİZDEN KURTARMAK İÇİN EN AZ 50 MİLYAR TL GEREKİR.

PARIS - mali destek programı arasında görüşülüyor İrlanda € 50000000000 en azından potansiyel ve donörlerin gerektiğini miktarı, görüşmeler hakkında bilgi yetkilileri ile Cuma söyledi.
Ilgili

Kurtarma gibi yaklaşıyor İrlanda, Portekiz Wings içinde Waits (19 Kasım 2010)
İrlandalı yetkililer Yardım Need for damgası (19 Kasım 2010)
Lede Blog: Daha da kötüsü to Come 'diyor İrlanda Dr Doom ' (18 Kasım 2010)
Bence İlgili

Tartışma için Oda: İrlanda Rescuing Maliyetleri
Dublin, desteklemek ve yeniden onun sakat bankaları sadece para alır veya daha büyük bir paket birkaç yıl için devlet borçlanma piyasalarının İrlanda çıkarmak teklif olup olmadığını nihai boyutuna bağlı olacağını söyledi izin değildi yetkilileri, kamuya açık konuşmak.

Irlanda dizeleri çanta onun kabul kontrolünü kaybetme konusunda rağmen rezervasyonları, yardım uluslararası kabul olasılığı olduğunu Perşembe bunun. Hükümet ile görüşmeler yürütmektedir Uluslararası Para Fonu, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Merkez Bankası Dublin'de. Görüşmelerin hafta sonraki devam set.

tarafların sadece İrlanda bankacılık sektörünü kapsayan bir paket kabul ederseniz, toplam € 50000000000 veya 68000000000 $ ile sınırlı olabilir, yetkililer söyledi. Karar birkaç yıldır egemen borç piyasasının İrlanda çıkarmak alınırsa - Bu yıl Yunanistan'ın € 110.000.000.000 paketi olduğu - o zaman € 100 milyara yakın artacaktır.

Bill Murray, sözcüsü Washington'da IMF bir, görüşmeler dedi sonucu veya zamanlaması üzerinde spekülasyon öyleydi "için" çok erken. Birkaç gün - bazen daha uzun müzakere - götürmek finansman programlarının IMF, Tipik.

Fransız gazetesi Le Monde, üst düzey bir Avrupalı yetkili, Klaus Regling, konuşan misyon bankacılık sektöründe finansman ihtiyaçlarını belirlemek ve reformları belirlemek iki hafta civarında ihtiyaç olacağını söyledi. Mr Regling, Avrupa Finansal İstikrar Tesisi, euro bölgesinin geçici güvenlik ağı başkanı fon hiçbir sorun olmayacağını belirtti.

Amadeu Altafaj, Avrupa Komisyonu'nun bir sözcüsü, ayrıca müzakerelerin durumu hakkında yorum yapmaktan kaçındı.

Bir kurtarma Anticipation mali piyasalarda biraz rahatlama getirdi. benchmark 10 yıl İrlandalı tahvillerin verim ve Cuma yüzde 7,8 ile 9 baz puan düştü stoklarının İrlandalı Genel Endeksi Dublin geç ticareti kadar yüzde 0,9 oldu.

Ancak analistler İrlanda bir kurtarma mutlaka euro bölgesinde borç krizi sona büyü olmayabilir uyardı.

Alfred Steinherr, Avrupa Yatırım Bankası eski baş ekonomisti, Dublin görüşmeler sonucu, egemen bir borç yeniden yapılandırılması konusunda daha geniş Euro bölgesi tarafından broached olurdu ne söyledi.

"O zaman biz Portekiz açabilirsiniz kez biz İrlanda bir çözüm bulmak" dedi. "Kaç garanti AB sağlamak mümkün olacak?"

Böyle bir yeniden yapılanma - bazen varsayılan olarak daha starkly anılacaktır - muhtemelen anlaşmalı veya bondholders hükümetler tarafından ödenen faizlerin devlet tahvili vade ve muhtemelen değişikliklerin uzatma zorla yer alacağı, Bay Steinherr dedi.

Avrupalı yetkililer bu tür sorunlar halen devam etmekte tartışmalar bir bölümünü oluşturan olduğunu itiraf - Berlin tarafından yönlendirilen - 2013 yılında sona geçici olanlar, yerine kalıcı bir fon oluşturulması üzerinde.

Dublin müzakereciler bankalar üzerinde duruluyor gibi görünen - potansiyel cansız kredi ve aşağı sarma, yeniden yapılanma ve yeniden sermayelendirilmesi canlı kurumların - Dublin mali pozisyonu yerine.

Herhangi bir finansman paketi "koşullar istiyorsunuz mali olasılıkla var, ama biz Yunanistan kurarsınız gündemi reform benzer ağır bir şey beklemeyin," Barclays Capital analistleri Antonio Garcia Pascual ve Piero Ghezzi notu dedi içinde. Şu an için iki yıl, "İrlanda tavsiye olurdu AB-IMF programı ile ne büyük ölçüde uyumlu edildi uygulanması mali ve önlemler politikasının finansal."

İrlandalı topluluk Bakanı Pat Carey 2014-2011 arası tasarruf € 15000000000 yapmak için dört yıllık bir mali plan Reuters'e göre, önümüzdeki hafta başında yayınlanan olacağını Cuma söyledi.

Hala, kemer sıkma, çevredeki koşullara bir sorun çözülecek kalır: olsun üzerinden İrlanda ve Avrupalı ortakları arasında farklılıklar Dublin'in ultra düşük kurumlar vergisi oranı yükseltmek için.

Dublin yatırım çekmek ve devlet kasasına doldurmak için gerekli büyümeyi yeniden başlatmak için çok önemli olduğuna ikna kalırken Fransa ve Almanya, bu oran bir bozulma olduğunu düşünüyorum.

gerekecek diğer konu ele - herhangi bir yardım anlaşması belki sonra - önümüzdeki yıldan itibaren olağanüstü likidite desteği aşağı rüzgar bekleniyor ECB tarafından İrlanda'nın kredi için finanse ediyor.

Barclays İrlandalı-yerleşik bankaları ve ECB de büyük borçlulara olan 130.000.000.000 € civarında borç var "dedi.

Cuma günü Dublin havaalanına yaptığı konuşmada, zor durumdaki İrlanda Başbakanı Brian Cowen görüşmelerde de sonuç "için İrlanda halkı olası" en iyi almak için yemin etti, Reuters bildirdi.

Andrew Rowan, analizci bir UBS, sistem bankacılık euro alan söyledi bulunan bölümlerini bağımlılığı göz önüne alındığında, 2011 boyunca şartlarda kısa hükmün gelişmiş likidite formu "bazı yerlerde ve İrlanda bankalardan zayıf dengeleyebilir bir son unutmayın ECB finansman ECB. "


34 |
36 |
38 |
40 |
42 |
44 |
46 |
48 |
50 |
52 |
57 |
59 |

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.