19 Kasım 2010 Cuma

TÜRKİYE AB YE VE ABD YE KIRGIN FÜZE KALKANI PROJESİNE DE SICAK BAKMIYOR

LİZBON - Başkan Obama ile Afganistan inceleme stratejisi için savaşta Cuma sabahı sermaye Portekizce kasvetli sisli, bir geldi NATO müttefikleri ve duymak cumhurbaşkanı doğrudan kendi Hamid Karzaimuhalefet montaj ortakları ve koalisyon arasında büyüyen gerginlik arasında Sayın Karzai ve ülkelerde savaşa.
Multimedya

Radyo Röportaj: Steven Erlanger üzerinde olup Afganistan'daki NATO zirvesinde Başkan Obama için bir sorun haline gelecek bırakmak için ABD çizelgesi.

ve Rusya'nın işbirliği ile belki de yeni bir ittifak füze savunma sistemi; Rusya ile iyi ilişkiler NATO'nun "reset", Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya arasındaki paralel: Diğer acil sorunlar da iki günlük zirve toplantısı için gündem kalabalık stratejik doktrini soğuk savaş sonrası 21. yüzyılda NATO'nun devam haklı.

gece Cumartesi günü Washington'a önce dönen Obama olacak liderleri saatlik zirve toplantısı ile iki bir katılım da Avrupa Birliği. O İrlanda dışarı kefalet şifreli, sonra bir hafta içinde hangi Avrupa'da yılın başlarında Yunanistan tarafından tetiklenir, kriz borç dönemde gerçekleşti yenilenen bölge euro hakkında endişe. Zirvenin ev sahibi ülke, Portekiz, ekonomileri rahatsız olduğunu arasındaki bölgenin en.

o Asya üzerinden 10 günlük bir diplomatik süpürme Washington döndü Sadece gün sonra, Obama'nın Perşembe geç saatlerde Washington'a sol ve Lizbon için gece boyunca uçtu. O onun Aralık serbest öncesinde müttefikleri ve Senato hakkında çabaları için önizleme nükleer silahların kontrolü kurtarma edecek Afganistan politikasının yönetiminin yeniden değerlendirme, hem hakkında onun danışmanları ve Kongre liderleriyle Beyaz Saray'da conferring gün geçirmişti Rusya ile antlaşma Cumhuriyetçiler sonra bu hafta onaylanmasını engelledi.

ve daha geniş reset çabaları - - Rusya ve 28 NATO üyeleri arasında anlaşma, Yeni Başlangıç için budak şimdi Cumartesi günü burada zirve görüşmeleri bulutlar. Sovyetler Birliği'ne karşı bir savunma ittifakı olarak İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra kurulan NATO, 1997 yılından bu yana Rusya ile bir ilişkisi olmuştur. ilişki Gürcistan, eski Sovyet cumhuriyeti ile Rusya'nın çatışmasından sonra 2008 yılında askıya alınmıştı beri Ancak Lizbon zirvesinde ilk.

Obama, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ile Batı yanlısı ayrı ayrı olacak karşılamak Mikheil Saakashvili.

Afganistan'daki NATO zirvesine hakim olacaktır. Amerika Birleşik Devletleri ve 47 koalisyon ortaklarının 2014 yılı sonuna kadar Afgan hükümeti ve askeri için tam sorumluluk vermeyi amaçlayan bir geçiş stratejisi koordine etmek için çalışıyoruz. Obama Amerikan muharebe birliklerinin Temmuz 2011'de çekilerek başlayacağını söyledi.

Açılış Cuma sabahı, Obama'nın hemen Portekiz Cumhurbaşkanı ile ayrı ayrı toplantılar öncesinde Amerikan elçilik çalışanları ile bir araya sürdüler, Sosyalist Parti Başbakanı Jose Socrates ile Anibal Cavaco Silva, bir merkez sağ parti lideri, ve.

Cuma öğleden sonra Obama'nın NATO zirvesinin açılış oturumu ve ardından stratejik kavram ve füze savunması konusunda kararların diğer liderler ile bir çalışma yemeği katılmak için tıklatın.

Zirvenin ana olay grup Afganistan'daki koalisyon içinde 48 ülke, NATO'nun 28 üyesi açılan Cumartesi sabah üzerindedir. o memleketin ittifak stratejisi ve işlemleri eleştirdi sonra Onlar Sayın Karzai'nin sadece gün duyacaksınız - yorum Batılı diplomatlar alenen günlerde zirvesi öncesinde unhelpful olarak disparaged. Obama ve Sayın Karzai de özel olarak bir araya gelecek.

"Biz Afganistan'da devam eden misyon için stratejik bir dönüm noktası olarak bu Lizbon zirvesinde incelemekte," Genel Doug Lute, gazetecilere bir brifing bu hafta Afganistan ve Pakistan için Obama, özel asistanı söyledi.

Koalisyon ortakları ve onun 34 ilde Afgan kontrol etmek için kademeli geçiş için onların fikirleri hakkında Sayın Obama ve Amerikalı yetkililer arasında duyacaksınız daha fazla ihtiyacı yaygın görev için hazırlıksız olarak kabul edilir Afgan polis ve askeri güçler, inşa etmek için eğitici müttefik önde. Müttefiklerinin de 2014 ötesinde ülkenin güvenlik destek vaatleri de ele alacaklar.

, NATO toplantısının bitiminde bir basın toplantısı Obama olacak - AB liderleri saatlik zirve ile iki katılmak Bir süre sonra José Manuel Barroso, başkanı Avrupa Komisyonuve Avrupa Konseyi başkanı Herman Van Rompuy görüşmek üzere - ekonomik, güvenlik ve çevre sorunları.

Görüşmelerde, kırılgan ekonomi hala küresel bir zaman olarak bütçelerini bile uygulanması kemer sıkma birçok Avrupalı hükümetler gelip, Amerika gibi Türkiye, artan bakacak korumacı ticaret özgür karşı evde basınçlarda.


34 |
36 |
38 |
40 |
42 |
44 |
46 |
48 |
50 |
52 |
57 |
59 |

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.