22 Ekim 2010 Cuma

AK PARTİ BAŞÖRTÜSÜ ÖZGÜRLÜĞÜ İÇİN MHP İLE İŞBİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRLANIYOR.

Üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması için ana muhalefet partisinin yaklaşımında bir yaklaşık yüze tarafından Azimli, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), parlamentodaki adımlar atmaya Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile güçlerini birleştirmeye planlıyor bir üst savcı geldi örtük bir "kapatma davası" tehdit hiçe sayarak namlı yasağı kaldıracak.


Bekir Bozdağ, AK Parti meclis grubu başkan yardımcısı, partisinin ikinci bir kapatma davası da aleyhine olacağını inanmadığını Today's Zaman'a konuşan türban takmasına özgürlük konusundaki çabaları nedeniyle. bir anayasa değişikliği paketinin TBMM'de kabul edildi sonra AK Parti 2008 yılında kapatılması kaçtı.

Paket türban üniversitelerde takılmasına izin vermek için tasarlanmıştı. "Biz başörtüsünü insan haklarının ve özgürlüklerinin ihlal yasağı düşünün. AK Parti kendi fikirlerini bir kapatma davası olasılığı nedeniyle değişmez. Biz belirtilen Bozdağ, "Yeni bir kapatma davası açtı olacağına inanmıyorum. üniversitelerde başörtüsü kullanılması 1997 postmodern darbesinin ardından yasaklandı.

Yeni bir kapatma davası hakkında söylentiler olan o sert üniversitelerde başörtüsü kullanımına ilişkin yasağı kaldırmak için meclis çabalarını eleştirdi yayınladığı bildiride Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya Yargıtay sonra Çarşamba günü başladı. Başsavcı AK Parti'nin yeni bir kapatma davası yasağı kaldırmaya onun kararlı hareket nedeniyle karşılaşabileceği ima özgürlük üniversitelerde Müslüman giysi laikliği zedeleyecek giymek savundu. AK Parti şimdi azılı yasağının kaldırılması lehine olan MHP ile işbirliği yapmayı planlıyor. Oktay Vural, MHP Meclis Grup Başkan Vekili, partisinin başörtüsü sorununun çözümü için anayasal adımları destekleyeceği Perşembe günü açıkça belirtmiştir.

AB, Türkiye'nin türban tartışmalarının dışında kalmak için

Avrupa Birliği ülkeleri üye bulunuyor arasında sorun uygulanmasına ilişkin ortak talep olduğunu hiçbir tartışmaya başörtüsü konumu Türkiye'nin değil alabilir söyledi bunu. AB'nin Genişlemeden Sorumlu Komisyon Üyesi Stefan Füle sözcüsü Angela Filöte tartışmalar dedi başörtüsü gözü Türkiye'nin yakın olduklarını tutmak ve ülkenin Avrupa Mahkemesi kaydetti o olacak kararı başörtüsü yaprakları Hakları İnsan. neden belirten bunun için AB ülkelerinin sahip farklı dedi başörtüsü sorunu Filöte düzenlemeler ve uygulamaları, AB Komisyonu Brüksel'de ajansı haber bildirilen tarafından gibi konu, Anadolu bu alarak bir konumda olamaz. Avrupa Birliği 12 Eylül tarihinde halkoyuna sunulan anayasa değişikliklerinin kabul kümesi hoş bir etmektir beklenen ancak kriterlerin karşılanması üyelik ilerleme Türkiye'de değerlendiren raporunda yaklaşan bir ifade özgürlüğü üzerindeki kısıtlamaları eleştirmek artmaktadır. AB Komisyonu, 9 Kasım raporda Türkiye ile ilgili ilerleme yıllık kendi iradesini bırakın. İstanbul Today's Zaman

AK Parti ve MHP ve yasağın kaldırılması için 2008 yılında anayasa değişikliği üzerinde işbirliği değişikliğin 411 milletvekilinin onayı ile TBMM'de kabul edildi. Ancak ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) sonunda değişiklik geçersiz Anayasa Mahkemesi de bunu temyiz etti. Kürt yanlısı Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) de Meclis yılında 20 milletvekili ile başörtüsü yasağına karşı parti içi çabalarına destek vermeleri bekleniyor. Bozdağ göre, AK Parti tartışmalı yasağının sonuna destekleyen herkesle işbirliğine açıktır.

İktidar partisinin Yalçınkaya açıklamasını sonra başörtüsü planlarını rafa olacağını ve yaşındaki sorununun çözümü konusunda işbirliği MHP gelen mesajları görmezden iddialar vardı. AK Parti ise, iddiaları yalanladı ve MHP ile başörtüsü özgürlüğü elde etmek adımlarla devam edeceğini sinyalini verdi.

Tüm gözler türban yasağı ve çalışma yasağı kurtulmak için alternatif yasal yöntemleri tartışmak üzere ortak bir meclis komisyonunun kurulması için AK Parti, MHP ve BDP şu anda vardır.

İktidar partisi Anayasa değiştirme ya da özgürlük üniversitelerde türban takmasına için yeni bir yasayı karar henüz. Ayrıca hukuk konusunda uzman olan parti üyeleri, yeni bir anayasa değişikliği paketi toplumda gerginlik artabilir ve başörtüsü kilitlenme kaynaklanan daha derin sorunlara yol yasağının kaldırılması savunuyorlar. AK Parti MHP ile bir uzlaşma açıldıktan sonra hangi yolu karar planlıyor.

AK Parti'nin Bozdağ Temyiz Yargıtay onun tehdit eden açıklamalardan başsavcısı ateş püskürdü. O hiçbir birey ya da vücut Parlamento ve siyasi partiler tehdit etmeye yetkisi olduğunu söyledi. "Türkiye'de kuvvetler ayrılığı tarafından yönetilir. Ama kimse Parlamentosu üstün olarak kendini görüyor olmalısınız. Ne görev başsavcısı düşer Meclis tarafından tanıtıldı yasaları uygulamak için ise, "dedi.

Bozdağ da bir gibi davranmakla suçladı Yalçınkaya "belediye güç."

"Yargıtay Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi bir zabıta memuru gibi hareket edemezler. Zabıtaların önleyici önlemler almak. yaptığı açıklamada ile başsavcı bir zabıta memuru gibi davrandım. O siyasi partiler arasında müzakere aşamasında olan bir konu üzerinde kapanması ile iktidar partisinin tehdit "dedi.

Bu arada, hukukçulardan oluşan bir grup da Yalçınkaya hakkında suç duyurusunda dosya duyurdu. Şikayet zaman Today's Zaman tarafından yayımlandı olmasaydı baskı gitti. Hukukçular başsavcısı o Temyiz Yargıtay başkanlığı için aday olarak çalıştırmak için planlama, çünkü yüksek yargı üyeleri arasında yaptığı popülerliğini artırmak için bildiri yayınladı inanıyoruz.


MODÜLER MUTFAKLAR
MODÜLER OFİS
MODÜLER OFİS MOBİLYA
MODÜLER OFİS MOBİLYALARI
MODÜLER OFİS MOBİLYASI
MODÜLER PORTMANTO
MODÜLER SANDALYE
MODÜLER SEHPA
MODÜLER TASARIM
MODÜLER TV SEHPASI
MODÜLER VİTRİN
MODÜLER YATAK
MODÜLER YATAK ODASI
MODÜLER YEMEK ODALARI
MODÜLER YEMEK ODASI
MODÜLER YEMEK ODASI TAKIMLARI
MODÜLLER MOBİLYA
MONDİ BEBEK ODASI
MONDİ GENÇ ODALARI
MONDİ GENÇ ODASI
MONDİ KANEPE
MONDİ KOLTUK TAKIMI
MONDİ KOLTUK TAKIMLARI
MONDİ MOBİLYA
MONDİ OTURMA GRUBU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.