22 Ekim 2010 Cuma

TÜRK BANKALARI İRAN YAPTIRIMLARININ UYGULANMASI KONUSUNDA CİDDİ TEREDDÜTLER YAŞIYOR

Ali Babacan Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği tarafından İran'a uygulanan yaptırımlar İran ile iş yapmak için Türk bankaları tarafından tereddüt yol var, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İran ile ilişkilerinde meşgul edip kararı onlara kalmış olduğunu belirten söyledi.



Babacan, yaptırımların İran Tahran diyor uranyum zenginleştirme programı, duruşunu değiştirmesine neden şüphe elektrik üretmek için ama hangi Washington atom silahları geliştirmek için bir sigortadır şüphelilerin söyledi.

Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi kararlarına uymak söyleyerek Babacan, hükümetinin Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği tarafından dayatılan yeni mali yaptırımlar uğraşmak nasıl bankacılık sektörüne kuralları verilmez söyledi iken. "Biz yaptırımlara inanmıyorum. Biz onlar sonuçta onlar hareket bekleniyor gibi İranlılar hareket yapacağını sanmıyorum.

biz inanmıyorum hangi Öyleyse neden biz şeyler yapmak istiyorsunuz? Bu alt satırında's, "Babacan söyledi. "İranlılar ile yaşamış bir ülke olarak ... yüzyıllar boyunca yan yana, onlara kendilerini baskı altında sırf hareket beklemek çok zor, "diye ekledi. "Daha fazla baskı, onları taşımak için zor olabilir daha fazla."

o da aslında geri çekerek olup olmadığını söylemek için henüz erken olduğunu da sözlerine ekledi rağmen Türk bankaları, Babacan, ABD ve AB mali yaptırımlar bu yaz açıkladı aşağıdaki İran ile ilişkilerde hakkında bazı ihtiyat göstermiştir. "Biz bir tereddüt gözlemliyoruz" dedi. "Bazıları, ama bazıları duraklatma olabilir ve ne yapacağınıza karar çalıştığınız iş yapmak için yollar bulmak [olan] bir tereddütten açık var." A ABD yasaları bu yaz İran'ın ile ilgili uluslararası bankacılık kurumlarına yaptırım uygular yürürlüğe İslam Devrim Muhafızları Kolordusu, ne Washington terörist faaliyetler için destek çağrıları, nükleer programı ya da.

Hukuk, Kapsamlı İran Yaptırımlar Sorumluluk ve sonlandırılması Yasası, etkili bir şekilde hedef İran banka veya Devrim Muhafızları ile iş yapmak durumunda ABD mali sistemine erişimi yabancı bankalar yoksun bırakır.

Stuart Levey, terörizm ve mali istihbarat için ABD Hazine müsteşarı, bankacılık sektörünün liderleri ve özel sektör temsilcileri ile ABD ve BM yaptırımları görüşmek üzere Çarşamba günü İstanbul'da ziyaret etti. Haber Levey onlar kara listeye İran bankalar ve şirketler ile ilişkilerinde meşgul eğer ABD yaptırımları karşılaşacağı Türk bankacılık sektörünün temsilcileri anlattı.

O Perşembe günü Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Başkanı Tevfik Bilgin de dahil olmak üzere Türk yetkililerinin, toplanacaktı. Onu ABD yaptırımlarına kulak Türk bankaları teşvik etmelidir sorusuna, özellikle Türk hükümetinden alacağı nasıl bir işitme çok belli değildi. "Biz Türk şirketleri için herhangi bir özel kurallar yok," Babacan "dedi. "Onlara neler söylüyorsun, ama bu yasalar onlara bakmak, olmasıdır paranoya için herhangi bir sebep yok ... bu kendi kararıdır. "

Türkiye, AB'ye katılmak istiyor NATO üyesi, komşu İran, önemli enerji tedarikçilerinden biri ile ekonomik ve mali ilişkiler büyüyen gördü.

iki ülke arasındaki ticaret 2008 $ 10 milyar ve olabilecek üç beş yıl içinde, Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan o geçen ay İran Birinci Başkan Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi ile bir araya geldi işadamları söyledi. Bundan ticaret, ancak meşru Türkiye'nin İran bankacılık faaliyetleri için sanal bir sığınak, ona Tahran için daha kolay olacaktır oldu eğer diplomatlar, yaptırımlar dodge.

Babacan, Türkiye'nin hâlâ beş yıl içinde İran ile ticaret üçlü umduğunu söyledi ama kabul etti "yaptırımlar bizim işimiz daha zor hale getirecek."


MODOKO KANEPE
MODOKO KOLTUK TAKIMI
MODOKO KOLTUK TAKIMLARI
MODOKO MOBİLYA
MODOKO OTURMA GRUBU
MODOKO OTURMA GRUPLARI
MODOKO YATAK ODASI
MODOKO YEMEK ODASI
MODÜLER AHŞAP
MODÜLER ANKARA
MODÜLER AYAKKABILIK
MODÜLER BEBEK
MODÜLER BİLGİSAYAR MASALARI
MODÜLER BİLGİSAYAR MASASI
MODÜLER BÜRO
MODÜLER CAM
MODÜLER DİZAYN
MODÜLER DOLAP
MODÜLER DOLAPLAR
MODÜLER EV
MODÜLER GENÇ ODALARI
MODÜLER GENÇ ODASI
MODÜLER KİTAPLIK
MODÜLER KOLTUK
MODÜLER MASA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.