22 Ekim 2010 Cuma

TÜRKİYE'DE KAÇAK ÇALIŞAN YABANCILARIN SAYISI BEŞ YÜZ BİNİ AŞTI:

Inkar çalışma izni, Türkiye'de kaçak çalışan yabancıların 500.000


Birçok Çinli işçiler Türk maden ve inşaat şirketleri daha düşük maaşlar için çalışacak çünkü tarafından istihdam edilmektedir. ama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik, her yıl yaklaşık 10.000 işçi için çalışma izni veren Türk devletinin Bakanlığı'na göre, bakanlık yabancı işçiler için istihdam yaptırım konusunda isteksiz olduğu için çalışma izni olmadan çalışan ve hala etrafında 500.000 yabancı olduğu bilinmektedir .

Türkiye'de istihdam Çinli işçiler için çalışma izni için bazı firmaların istekleri şikayet Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ömer Dinçer, Bakanı tarafından yapılan son açıklamalar, bir kez daha gündeme Türkiye'nin dış işçi sorunu getirdi. "Işsizlik Türkiye'nin başlıca sorunlarından biridir ve ne zaman aynı işi Türkiye'de bir kişi tarafından yapılabilir, yabancıların bu işlerde çalışmasına izin vermek için halkımıza haksızlık olurdu," Dinçer Çarşamba söyledi. Bakan daha fazla iş sahipleri bakanlığının hibe iş Çinli işçiler için izin isteyen olmuştur "dedi. Bu dilekçe yanıt olarak, Dinçer bakanlığın bahane Çinli işçilere verilen işleri her Türkiye'de işçiler tarafından yapılabilir olduğunu söyledi.

Türk devleti, ancak yabancı işçi dikkate ülkenin yüksek işsizlik oranı alarak işe almak istemiyor resmen doğruladı olmasa da, yaklaşık 500.000 yabancı işçilerin Türkiye'de kaçak çalışan olduğu bilinmektedir.

Polis ve jandarma Türkiye'de her yıl yaklaşık 60.000 kaçak işçi yakalamak. kaçak işçilerin çoğunluğu Ukrayna, Azerbaycan, Irak, İran, Bulgaristan, Çin, Romanya ve Ermenistan Türkiye'ye geliyor. çoğunlukla yasadışı Ermeni göçmenler, yoksul kırsal kadın, bayan temizlik gibi birçok 1988 yılında kendi ülkelerinde bir deprem sonrasında yerleşen İstanbul, diğer düşük vasıflı işlerde çalışan binlerce. Türkiye'deki Ermeni göçmenlerin kesin sayısı bilinmiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin geri Ermenistan'a gerekli izni olmadan ülkede çalışan 100.000 Ermeni işçiler gönderebilecek Mart söyledi. "Bak, benim ülkemde 170.000 Ermeni vardır - bunlardan 70.000 benim vatandaşı olan, ancak [illegal] ülkemizde bunlardan 100.000 [müsamaha] vardır. Peki yarın ne olacak? Gerekirse, ben 'Hadi, ülkenize geri dönün.' söyleyeceğim Bunu yapacağım. Neden? Onlar benim vatandaşı değildir. Ülkemde tutmak zorunda değilim, "Erdoğan" dedi. sert eleştiri karşısında, Erdoğan'ın daha sonra o da Türkiye'deki Ermeni toplumu hedef olduğu anlamına yaptığı konuşmada yanlış dedi medyasında misquoted olmuştu şikayet etti.

Bu işçiler de kendi ülkelerinde göre değişim tercih ettiği sektörler. Örneğin, Ukraynalılar ve Ermeniler ise çoğunlukla işlerde ev temizliği ve çocuk bakımı ile ilgili işler, Çin gelenlerin genelde kömür madenlerinde istihdam edilmektedir.

kaçak işçi istihdam işsizlik gibi birçok sorunu da beraberinde getiriyor. Pek çoğu hala ülkede 2,7 milyon işsiz varken bu hükümetin kaçak işçi konusunda bir adım atmış değil bir başarısızlık olduğunu söylüyorlar.

işletme sahipleri kaçak işçi istihdam etmek için ana sebebi kaçak işçi ayda 600 TL civarında olan Türkiye'de resmi asgari ücret altında ücret ödenmiş olmasıdır. Işveren ya bu işçiler için sigorta primi ödemezsiniz. Türkiye'de Bazı aileler bile daha eğitimli gerekçesiyle yabancı dadılar tercih ederim. Türkiye'de kaçak işçilere karşı tek önlem yakalanan eğer onlara verilen para cezalarının olduğunu.

Kayıt dışı istihdam ve kaçak işçiler üzerinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayınlanan bir rapora göre, kaçak işçi 1990'lı yıllarda Türkiye'de göreve başladı. kaçak işçi sayısı, bu Rusya, Balkanlar, Orta Asya, Azerbaycan, Ukrayna ve Gürcistan'dan gelen 1991 yılında Sovyetler Birliği'nin dağılmasından kısa bir süre sonra artmıştır. Rapora göre, kaçak işçiler genellikle küçük veya orta ele geçirilen işletmeler tarafından istihdam edilmektedir. onlar sayısındaki yüksek bölgeler Marmara ve Doğu Karadeniz vardır. tarım, ceviz toplama, inşaat, marangozluk, tekstil, ev temizliği, çeviri ve bulaşık yıkama: Rapor, bu işçiler istihdam edilen sektörler arasında diyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sağlanan verilere göre, 7302 yabancılar, 2007 ve 2008 yılında 10.705 8930 yılında, 2006 yılında 10.705, 2005 9438, 2004 yılında çalışma izinleri verildi.
17
18
19
20

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.