22 Ekim 2010 Cuma

MECLİS BAŞKANI MEHMET ALİ ŞAHİN YÜKSEK SAVCININ SÖYLEMİNİ GERİ ÇEKMESİ VE ÖZÜR DİLEMESİ GEREKİR DEDİ.

Üst savcı millete özür, anti-eşarp sözler geri çekilmesine, Şahin diyor


Mehmet Ali Şahin eleştiri okları teşebbüs için Meclis'e verdiği ifadede ve teklif özür çekilme üst savcı çağırdı Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ile yaptığı bir anti-türban deyim ve Türk milletinin sonra Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya Yargıtay üzerine aşağı yağmur yağdı var ulusal ve parlamenter yukarıda kendini yer.


"Ben hemen Türk milletinin ve onun temsilcisi, Türk Parlamentosuna beyanı ve teklif özür çekilme söz konusu bildiri yayınladı ofis bekliyorum" diye resmi bir ziyaret ediyor nerede Japonya'da Perşembe günü meclis başkanı belirtti.

Şahin Çarşamba günü Yargıtay Başsavcılığı ve Yargıtay web sitesinde yayınlanan Yalçınkaya tarafından çok eleştirilen açıklamaya atıfta bulundu. açıklamada, üst savcı üniversitelerde başörtüsü serbest kullanımı laikliğin zarar edeceğini savundu. O da, Yargıtay Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi siyasi partilerin eylemleri, devletin bağımsızlığına, millet egemenliğine, demokratik ve laik cumhuriyet ilkelerine, insan hakları ve eşitlik ilkesine aykırı olup olmadığını araştırmak hakkı olduğunu söyledi örtük bir ile iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) tehdit eden "kapatma davası."

Birden fazla cephede özgürlük başörtüsü yaptığı düşmanca tutum ve Meclis üzerinde kendini yere girişimi ve önemsiz ulusal Temyiz Başsavcısı Yalçınkaya Yargıtay mahkum olacak

AK Parti temsilcileri üniversitelerde başörtüsü yasağının kaldırılması için bir uzlaşma aramak amacıyla ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) meclis bürosuna bir ziyarette olarak Başsavcılık açıklama geldi. başörtüsü kullanılması 1997 post-modern darbesinden sonra üniversitelerde yasaklandı. Türkiye'nin askeri ve yüksek yargının türban Cumhuriyetin laik kimliğine bir tehlike olduğuna inanıyoruz.

Şahin göre, başsavcı Parlamentosu, 2007 yılında Genelkurmay Gen.Yaşar Büyükanıt'ın eski Başkanı tarafından yayınlanan e-memo anımsatan için "bir mutabakat sorunu" için çalıştı. E-memo cumhurbaşkanlığı seçim sürecini etkilemiş ve hükümetin Cumhuriyetin laik geleneği korumak için daha yapmadım eğer eylem tehdidinde bulundu.

"Parlamento, Türk milleti adına yasama yetkisi sahip tek kurumdur. Bu güç ve devredilemez bir başka kişi veya kurum ile paylaşılamaz. Temyiz Başsavcılığı ve Anayasa Mahkemesi Meclis eylemleri incelemek hakkına sahip değildir. olarak [başörtüsü ile ilgili] henüz parlamento yasa tasarısının yoktur. herhangi bir yasal değişiklik, ya yoktur. Parlamentonun Değerli üyeler, anayasal düzeni ve rejimi en az kadar Temyiz Yargıtay başsavcısı olarak sadık olan, "meclis başkanı sürdürdü.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli de Yalçınkaya gelen anti-başörtüsü ifadesinin eleştiri dile getirdi. Lider yargı organları sınırları Parlamentosu üzerine kuşatma ayarlamak için Anayasa, yasalar ve girişimler tanımlanmıştır tarafından hiçbir kabul edilebilir demektir "dedi.


Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya

Bahçeli de MHP yasağa karşı Meclis çatısı altında iktidar partisi tarafından başlatılan herhangi bir girişimi destekleyeceğini sözlerine ekledi, üniversitelerde türban yasağını kaldırma konusunda bir geçmiş parlamento girişimi bağlılık dile getirdi. "Başörtüsü yasağı, Türkiye'de yara bir kanıyor. Son gelişmeler yasağı çevreleyen kilitlenme nedenleri göstermiştir "dedi.

Yalçınkaya ayrıca da, sivil toplum temsilcileri ve hukukçulardan gelen sert tepkiler çekti. siyasi partiler üniversitelerde türban yasağını kaldırma konusunda parlamento adımlar konusunda fikir birliğine ulaşmış kritik bir zamanda geldi Çoğu gözlemci deyimi "zamanlama" dikkat çekti.

Adem Sözüer, İstanbul Üniversitesi'nde hukuk profesörü göre, Yalçınkaya yaptığı açıklamada ile parlamento göz ardı.

açıklamada, üst savcı üniversitelerde başörtüsü serbest kullanımı laikliğin zarar edeceğini savundu. Ancak, Sözüer göre:

"Parlamento göz ardı edilmiştir. bir devlet kurumundan gelen bir açıklamada üst savcı parlamento olacak müdahale etme hakkı vermez. Parlamento [başörtüsü] konuyla ilgili değişiklik yapma yetkisi organıdır. üniversitelerde başörtüsü kullanımını yasaklayan bir yasa yoktur. Anayasa Mahkemesi, Meclis yerine kendini koyamaz ve yasak 'makyaj'. "O Yalçınkaya'nın açıklaması yansıttığını da sözlerine ekledi statüko bugünün demokratik hukuk sisteminin gerisinde kalıyor.

İktidar partisinin başörtüsü yasağının kaldırılması için bir anayasa değişikliği paketini kabul etmesinin ardından Yalçınkaya, 2008 yılında AK Parti aleyhine bir kapatma davası açtı. Anayasa Mahkemesi, ancak parti kapatmayı reddetti.

bir asır önce bir çeyrek - Taha Akyol, bir Milliyet Gazetesi köşe yazarı, başsavcı geçmişe ait bir hukuk felsefesi ile hareket eder "dedi. "Başsavcının laiklik felsefi boyutları hakkında hiçbir fikri yok. Yaptığı konuşmada 'arkaik' hukuk anlayışı yansıtmaktadır. Muhtemelen onun başörtüsü ile Avrupa [PACE] Konseyi Parlamenterler Meclisi oturumunda konuşan başkan eşi izlemek değildi, "Akyol belirtti.

First lady Hayrünnisa Gül, böyle bir oturum adresine ilk Türk first lady olma, erken Ekim ayında Fransa'nın Strazburg bir PACE oturumda ele aldı. Bayan Gül türban takıyor.

Ancak, CHP milletvekili Akif Hamzaçebi grup başkan göre, başsavcı kendi deyimi ile siyasete müdahale için umut vermedi, kendisinin sadece yüksek yargı üyesi olarak sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştı.

'Yalçınkaya da referandum sonucu "oku" vermedi'

Ahmet Gundel, Temyiz Yargıtay eski bir savcı, başsavcı açıklaması o bir anayasa değişikliği paketi üzerinde 12 Eylül referandum "gerekli dersler" almaya başarısız olduğunu gösterir savundu.

yüksek yargı ve muhalefet partilerinin muhalefetine rağmen, Türk milletinin verdiği bir referandumda yüzde 58 ulaşarak "evet" oyu ile, Anayasa kısmi değişiklik yapma hükümetin planlarına-devam et.

"Siyasi partilerin Türkiye'nin problemleri ile ilgili fikir alışverişi için bir araya bir zamana denk geliyor açıklamada, siyasete müdahale ve siyasi partiler için bir tehdit oluşturuyor. Savcı böyle bir açıklama yapmaya yetkili değildir. Ben onun iyi referandum sonuçlarını okumadım inanıyoruz. Diye aralarında hak ve özgürlükler ve geride Türkiye'deki gelişmeleri takip ettiği bir zihniyet temsil eder, "Gundel kaydetti.

anayasa hukuku uzmanı Profesör Ergun Özbudun göre, başarısız olmaya mahkum daha demokratik bir ülke haline Türkiye'nin dönüşümü durdurmak için çalışır. "İnsan Hakları iktidar hiçbir Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi türban kullanımı yasak yoktur. Avrupa Konseyi, 47 üye, ancak bu üyelerin ancak Türkiye için hiçbiri üniversitelerde türban kullanımını yasaklıyor. ... Ben Türkiye'nin demokratik dönüşümü ile statüko çevrelerde yarattığı hayal kırıklığı bir yansıması olarak Yalçınkaya'nın açıklaması düşünün, "diye ekledi.


MONDİ OTURMA GRUPLARI
MONDİ YATAK
MONDİ YATAKLARI
MONDO BEBEK ODALARI
MONDO ÇOCUK ODASI
MONİTÖR SEHPASI
MONTE SEHPA
MOR KOLTUK TAKIMI
MOZAİK MOBİLYA
MOZAİK SEHPA
MUTFAK AKSESUAR
MUTFAK AKSESUARLARI
MUTFAK DEKARASYON
MUTFAK DEKARASYONU
MUTFAK DEKOR
MUTFAK DEKORASYON
MUTFAK DEKORASYONLARI
MUTFAK DEKORASYONU
MUTFAK DİZAYNI
MUTFAK DOLABI
MUTFAK DOLABI AKSESUAR
MUTFAK DOLABI AKSESUARLARI
MUTFAK DOLABI ANKARA
MUTFAK DOLABI ÇEŞİTLERİ
MUTFAK DOLABI DEKORASYON

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.