22 Ekim 2010 Cuma

DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜNDE TÜRKİYE ÖZGÜRLÜĞÜNE YENİ ÇENTİKLER ATILDI.

Dünya Basın Özgürlüğü Endeksinde Türkiye aşağı 40 çentikler


Türkiye Borders (RSF) Tanımayan Gazeteciler tarafından bu hafta yayınlanan bir rapora göre, basın özgürlüğü bakımından en kötü 40 ülke arasında yer aldı. Türkiye Çarşamba günü RSF yıllık Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde 178 ülke bir listesini tarihinde yayınlanan 138 sırada yer aldı. Bu geçen yıl 122 sıralamasında aşağı 16 yerlerden bir daha düşüş. Türkiye Singapur ve Etiyopya arasında duruyor. Kuzey Kıbrıs'ta çok 61 pozisyonda iyi bir performans.


RSF gazetecilere karşı yaptırım artan sayıda eleştirdi. "Bu düşüşler dava, incarcerations ve mahkeme ceza hedefleme gazetecilerin çılgınca çoğalması, kadarıyla Türkiye söz konusu olduğunda, açıklanabilir," RSF raporunun yayımlanmasından sonra bir basın açıklamasında belirtti. Türkiye 175 ülke listesinde 122 2009 sıralamasında 20 sıra düşmüştü.

Türkiye Borders (RSF) Tanımayan Gazeteciler tarafından bu hafta yayınlanan bir rapora göre, basın özgürlüğü bakımından en kötü 40 ülke arasında yer aldı. Türkiye Çarşamba günü RSF yıllık Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi'nde 178 ülke bir listesini tarihinde yayınlanan 138 sırada yer aldı. Bu geçen yıl 122 sıralamasında aşağı 16 yerlerden bir daha düşüş. Türkiye Singapur ve Etiyopya arasında duruyor. Kuzey Kıbrıs'ta çok 61 pozisyonda iyi bir performans.

RSF gazetecilere karşı yaptırım artan sayıda eleştirdi. "Bu düşüşler dava, incarcerations ve mahkeme ceza hedefleme gazetecilerin çılgınca çoğalması, kadarıyla Türkiye söz konusu olduğunda, açıklanabilir," RSF raporunun yayımlanmasından sonra bir basın açıklamasında belirtti.

gazetecilere yönelik Masraflar

Bu yıl Nisan ayında, Ergenekon, hükümeti devirmek için planlanan iddia gizli bir terör örgütü üzerinde en üretken yazarlarından biri olan Star günlük Şamil Tayyar, onun tarafından hazırlanmış bir şüpheli askeri komplo hakkında makaleler için yine mahkum oldu bir albay.

Bir mahkeme yargının bağımsızlığı etkileyen ve ön soruşturma gizliliğini ihlal, gizlilik ihlal Tayyar için bir 15 ay ertelenmiş hapis cezasına aşağı uzattı. Bu onun üçüncü mahkumiyet Ergenekon onun kapsamı ile ilgilidir.

Ergenekon soruşturması 2007 Haziran ayında başlamasından bu yana durumlarda binlerce gazete, televizyon istasyonları ve gazeteciler aleyhine olmuştur. Adalet bakanlığı verilerine göre, vakaların yargının bağımsızlığı etkileyen ve ön soruşturma gizliliğini ihlal, gizlilik ihlal Haziran 2007 ve Ekim 2009 tarihleri arasında 4139 gazetecilere karşı yöneltildi. Ergenekon kapsayan gazetecilere karşı açılan davalara sayısı 5.000 ulaştığı tahmin edilmektedir. Tayyar da dahil olmak üzere 20'den fazla gazeteci, zaten bu durumlarda mahkum edilmiştir. Birçok gazete ayrıca, Ergenekon üzerine makaleler yayımlamak için mağdur edilmiştir. Zaman Gazetesi şu anda Ergenekon soruşturma hakkındaki raporları üzerine 100 dava her biri günlük 150, Yeni Şafak ve Taraf Star yaklaşık 185 dava ile karşı karşıyadır.

Türkiye 175 ülke listesinde 122 2009 sıralamasında 20 sıra düşmüştü. O Filipinler ile aynı yerde paylaşım biraz önde Venezuela 2009 indeks yerleştirildi. 2008 yılında, 173 ülke arasında toplam Ermenistan ile birlikte 102 sırada yer aldı. 2007 yılında, Türkiye'nin önünde rütbe 101 üzerinde 163 ülke arasında bir yerdi. Dünya Basın Özgürlüğü Endeksinde 2010 RSF tarafından yayımlanan dokuzuncu böyle sıralama yoktur. Endeksi bu yıl Finlandiya, İzlanda, Hollanda, Norveç, İsveç ve İsviçre eşit birinci konumda tarafından yönetilmektedir. Myanmar (174), İran (175), Kuzey Kore (176), Türkmenistan (177) ve Eritre (178) idi listenin en altında bu yıl geride Firar.
Bu yıl üst noktaya paylaşım altı Avrupa ülkesi olarak tasvir edilmiştir "basın özgürlüğü motorları." Ama Avrupa Birliği üyesi ülkelerin yarısından fazlası ilk 20 dışında yalan, Romanya gibi bazı anlamlı olarak düşük girişleri ile 52. sırada ve Yunanistan ve Bulgaristan 70 de bağladılar. "Bu endeks düşmeye devam eden bazı Avrupa Birliği üyesi ülkeleri görmek için rahatsız edicidir. insan haklarına saygılı dünya lideri olarak yerini kaybetme AB riskleri kendisi araya değilse. Ve eğer onu muhtemelen yenilik yapma otoriter rejimler sorduğunda inandırıcı olabilir nasıl, ne için mi? Avrupa ülkeleri örnek durumu kurtarmak için acil bir ihtiyaç vardır, "Jean-François Julliard, sekreter-Sınır Tanımayan Gazeteciler genel, Çarşamba günü yaptığı açıklamada.

Avrupa kenarları kötü, bu yıl özellikle seyretti; Ukrayna (131) ve Türkiye tarihsel olarak düşük sıralamalara kadar düşmüş ve 13 yerlerden bir artışa rağmen, Rusya 25 ülkede yüzde 140 yerde kötü kalır. 123 kadar yükselen, ilerleme - kırılgan da olsa - Bu istikrarlı yapmaya devam Zimbabve, daha düşük sırada yer alıyor.

Adalet bakanlığı basın savcı araştırıyor

Adalet Bakanlığı son zamanlarda Ergenekon davası gibi önemli davaları haber yapan gazeteciler suçlamaları törpülenip dikkat çeken basın suçları, Barut Emre, sorumlu Bakırköy Cumhuriyet Savcısı soruşturma başlattı. kaynaklar bakanlığı yakın göre, şikayetlerin çok sayıda Ergenekon ve ilgili dava kapsayan gazeteci onlarca karşı "gizliliğin ihlali" suçundan dava açtı savcı hakkında Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü tarafından teslim alınmıştır.

Emre sık sık suçlanan gazetecilerin ön ifadelerine duruşma yapmaksızın, keyfi dosyalama şikayet suçlanıyor.


MODÜLER MASALAR
MODÜLER MOBİLYA
MODÜLER MOBİLYA ANKARA
MODÜLER MOBİLYA BURSA
MODÜLER MOBİLYA COM
MODÜLER MOBİLYA ÇEŞİTLERİ
MODÜLER MOBİLYA FABRİKASI
MODÜLER MOBİLYA FİRMALARI
MODÜLER MOBİLYA FİYAT
MODÜLER MOBİLYA İNEGÖL
MODÜLER MOBİLYA İSTANBUL
MODÜLER MOBİLYA İZMİR
MODÜLER MOBİLYA KAYSERİ
MODÜLER MOBİLYA MAĞAZALARI
MODÜLER MOBİLYA MODELLERİ
MODÜLER MOBİLYA SATIŞ
MODÜLER MOBİLYA SEKTÖRÜ
MODÜLER MOBİLYA SİSTEMLERİ
MODÜLER MOBİLYA TASARIM
MODÜLER MOBİLYACILAR
MODÜLER MOBİLYALAR
MODÜLER MOBİLYASI
MODÜLER MUTFAK DOLABI
MODÜLER MUTFAK DOLAPLARI
MODÜLER MUTFAK MOBİLYALARI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.