4 Ağustos 2010 Çarşamba

ANKARA'DA YAŞ KARARINDAN ÖNCE SÜRPRİZ TOPLANTILAR DEVAM EDİYOR.

Yüksek Askeri Şura (YAS) bugün bu yılki toplantıda alınan kararları duyurdu tartışma promosyon ve anti-demokratik oluşumları karışmakla askeri içinde şüphelenilen üst düzey askerî yetkililerin onlarca emeklilik ile ilgili gün sonra ayarlanır.
Dün, YAS toplama üçüncü günü, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki sürpriz toplantılarda gördüm. Erdoğan başkan YAS üyelerine bir öğle yemeğine ev sahipliği yapacak olan Çankaya başkanlık sarayı olarak, daha erken planlanan saat ve iki bir yüz-yüze görüşme yaptı geldi. Başka bir zirve geldi Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Erdoğan'ın olarak öğle yemeği sonrası bir süre sarayda kaldı ve bir toplantı diğer üyeleri çıktıktan sonra. Toplantı iki saatten fazla sürdü. mahkemeye bir dizi davayı bulunan subayların onlarca konu bildirildi toplantı hakim.

Konsey dün onun tartışmalar devam etti ve gerginliklerin bildirildi yüksek İstanbul Savcılığı, bir parçası olarak ifade vermek üzere 1 nci Kolordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, yeni kara kuvvetleri komutanı olarak terfi umuyordum, davet haberleri aşağıdaki ran bir terör örgütü hükümetini devirmek için çalıştığını soruşturma. Iğsız geleneksel askeri hiyerarşi olup olmadığını terfi için takip edilecek, ancak beklenen konsey Başbakan Erdoğan tarafından kendi adına Eylem Planı Reactionaryism, Mücadele göründüğü gibi bildiriliyor kuvvetle onun promosyon karşı başkanlık ettiği sivil üyeleri, bir namlı askeri komplo iktidar zayıflatmak Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti). Aslında Iğsız ifade vermeye çağrıldı Ergenekon soruşturması kapsamında da, müzakerelerin backstage göre onun yükselme olasılığını zayıflatır. Iğsız başarısız olursa kara kuvvetleri komutanı olarak atanacakların, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık çoğu bu göreve muhtemelen, ama sadece bir yıl yaş kısıtlamaları nedeniyle görevinden korumak mümkün olacaktır. Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Aslan Güner Başkan Yardımcısı ismi Jandarma Genel Komutanlığı için ise Işık basamakların değinilmiştir. Salı günkü görüşmeler sırasında, teğmen generaller Yalçın Ataman ve Servet Yörük de bildirildi terfi ve generaller oldu edildi.
Ankara'daki görüşmelerde backstage göre, 3'üncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk, şu anda Ergenekon, bir gizli örgüt devlet içinde yuvalanmış ve bürokrasi toplumda kaos kışkırtmak amaçlayan, üye bir askeri devralma yol olmakla suçlanan standları bildirildi oldu Eğitim ve Doktrin Komutanlığı Kara Kuvvetleri atandı. Berk Eylem Planı içine soruşturmada şüpheli Reactionaryism Fight etmektir. O Erzincan doğu ilinde faaliyete plan koymak için çalışma suçlanıyor. Berk Jandarma Genel Komutanlığı başkanı terfi, ama umuyordum TSK politikası, promosyon önler.

tutuklama sivil bir mahkeme tarafından bir başka darbe planı prob, Sledgehammer olarak bilinen bir parçası olarak emredildi 11 generallerin kaderi, aynı zamanda YAS kararları bugün duyurulur açık olacak. Başkentte Backstage görüşmelerin, bir ara formül bu yıl gelecekteki kariyer engel olmadan terfi generallerin önlemek için belirtmek büyük olasılıkla karar konsey tarafından yatırılır gerekir.

23 Temmuz günü 10. Ağır Ceza Mahkemesi, birlikte 91 diğer ordu subayları ile Sledgehammer eylem planı, bir yıkıcı arsa kaos ve şiddet ülkede körükleyerek hükümeti devirmek için soruşturmasına 11 generallerin tutuklanmasını emretti.

mahkemeye TSK resmi politikası yasakların memurlarının promosyon. Madde 65 TSK Çalışanlar Kanununun bu ya hapsedilir yargılanıyor askeri bir üyesi terfi olamaz öngörmektedir. Henüz tutuklandı henüz Ancak, Genelkurmay görüşünü 11 generaller hala terfi edebilir olmak için, bilinmektedir.

Albay Cemal Temizöz, insan keşfinden sonra tutuklandı Silopi güneydoğu bölgesinde, emekliye ayrılması beklenen kalır. Temizöz, hapiste fazla 11 aydır olmuştur, hala görevinden alındı olmamıştır. Albay Temizöz en az 20 kişi o komutu Güneydoğu'da 1990'lı yıllarda olduğu öldürme suçundan yargılanıyor.

Bu yılki YAS de sonuncusu Orgeneral Başbuğ tarafından kim aşağı Ağustos ayı sonlarında adım katılacağı olma unvanını almıştır. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, emekli nedeniyle Şefi yerini alacak.

'TSK bir demokratikleşme süreci' girişmiştir

kritik YAS toplantı yorumlayan Gen Mesut Ülker TSK dönüşümün demokratik değerleri ön planda tutan bir süreç girdiğini söyledi emekli oldu. Ülker görüşü 11 generaller YAS dan promosyonlardan faydalanabilmek için muktedir olacaktır. Bazı subayların terfi beklentileri folyolu olması, Ülker 11 darbe şüpheli generallerin terfi önlenmesi TSK içinde demokrasi vurgulamak söyledi olacağından bu yılki YAS türünün ilk olacak belirten. "Bu kimsenin uzakta kendisi ve TSK içinde demokrasi yanlısı algılamaları vurgular yaptıklarım ile alacaksınız gösterecektir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.