4 Ağustos 2010 Çarşamba

YAŞ KARARLARINDA ASKER BEKLEDİĞİNİ HÜKÜMETTEN ALAMADI.

Bu yılki Yüksek Askeri Şura (YAS) toplantısı, promosyonlar ve tartışmalı askeri figürlerin atamalar üzerinde eski ısrarı karşısında ikinci ayakta firma ile bariz yasal engeller gibi promosyonlar karşı karşıya rağmen ve sivil hükümet ordu arasında eşi görülmemiş bir sürtüşme gördü.
YAS kararlar öğle öncesi dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e gösterildikten sonra açıklanacak planlanan rağmen, duyuru, görünüşte karşı anti-demokratik hareket bağlantı şüphelenilen subay önerilen promosyonlar üzerine patlak veren kriz nedeniyle ertelendi hükümet. Kriz iddia edilen darbe araziler de yer alıyor generallerin promosyonlar ısrar konsey üst askeri pirinç tetiklediği olduğu düşünülmektedir. Kaynakları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konseye başkanlık şiddetle belirlenmesi yaptığı herhangi bir karar güç durumdaki generallerin teşvik altına imza koymak değil ifade bu generalin promosyon karşı söylüyorlar.

Başbakan Erdoğan, geçen hafta tartışmalı askeri subay promosyonlar aramaya değil Orgeneral Başbuğ sordu, dünün YAS toplantılar, tek bir karar verme dan belediye önleme katılmadı. Onun hareket Kararlılıkla yasalara aykırı olan bu promosyonlar, önlemek için bir işareti olarak geliyor

YAS kararlar başkan, başbakan ve savunma bakanı tarafından yürürlüğe girmeden önce onaylanmalıdır. Daha önceki yıllarda Erdoğan YAS oturumların Sonuç toplantılarına katıldı ve kararlar kapalı imzaladı. Mümkün konsey için başbakan yokluğunda karar değildir. Aslında Erdoğan bu yılki YAS toplama son oturumları belirtilen Erdoğan generallerin darbe planları olaylarına karıştığından şüphelenilen herhangi bir promosyon onaylamak değil saptandı katılmadı. Konsey hala Today's Zaman dün yazdırmak için gitti ve hala yeni komuta kademesinin hakkında belirsizlik, Genelkurmay yeni başkanı dışında olduğu kararları açıkladı yoktu. Bu neredeyse Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, emekli nedeniyle Şefi yerini alacak kesindir.

üst düzey askerî pirinç 'randevu listesinde sonuçta sadece bir öneri süre Aslında, uzmanlar, resmi Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) politikası, hükümetin atanması ve subayların promosyonlar büyük bir rol verir, vurgulamak. sadece lastik-herhangi bir itiraz olmadan damgalama Ancak, Türkiye'de orada uzun top komutanları ve sivil beden askeri komuta kademesinin belirlenmesinde bir gelenek olmuştur. Birçok mevcut hükümet ilk defa hak ona kanunla darbe parsellerde hükümete karşı bulaşmış subayların terfi karşı tarafından verilen kullanma olduğunu düşünüyorum. "Biz 72000000 vatandaşların bireysel haklar görüşüyorlar Bugün tartışmakta olduğumuz askerlik generallerin promosyonlar değildir ve önemli olan vatandaşlık hakları" siyasi analist Mümtaz'er Türköne söyleniyor dün televizyonda konuşmasında . Bu şüpheli suç subaylar Türköne hükümet bazı adımlar promosyonlar karşı durarak Türk vatandaşlarının haklarını korumak için almış görünüyor diyor millet iradesine temsil hükümete karşı komplo hazırlamakla suçlanıyorlar dikkat çeken.

Emekli Albay Mesut Ülker ayrıca, hükümet ve YAS kararları belirleyici otorite tutan o hükümetin tutumunu karşı üst düzey askerî pirinç beklemediğini, bu hala bir uzlaşma için zaman olduğunu da sözlerine ekledi gerilmeler 30 Ağustos yılına kadar YAS kararlar yürürlüğe gidecek. "Eğer bir uzlaşmaya o zamana ulaşılamazsa, henüz başka bir kilitlenme, ama olacak askeri o sorumlu olur" diye Today's Zaman söyledi.

Ülker, kurulun başkanı olarak başbakanın imzası, YAS kararları yürürlüğe girdiği için gerekli olduğunu vurgulamaktadır. "Cumhurbaşkanının onayı da gereklidir. başbakan ve onları işaret yoksa başkan, randevu ya da yükselme bunları kabul etmez yapılabilir "dedi.

anlaşmazlık iki ana noktaları

birkaç sivil prob gölgesi altında illegal oluşumlar içine iddia hükümeti devirmek için çalışıyoruz askeri içinde yapıldı beri bu yılki YAS toplama unprecedentedly kritik oldu. Toplantı Pazar günü başlayan, bir mahkeme kararı promosyonlar için hattında 11 generaller de dahil olmak üzere 102 subay, tutuklanması emrini 10 gün sonra Sledgehammer darbe komplo soruşturması kapsamında. Orgeneral Iğsız da umuyordum beri toplantıda zaten yüksek gerilimler ortaya soruşturma kapsamında kritik toplantının ikinci gününde bir suç çetesinin içine 1 Kolordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız için sivil bir savcı tarafından bir çağrı tanıklık kuvvetleri komutanı araziye uygun olarak, geleneksel askeri hiyerarşi ile desteklenmelidir. Yarın Ergenekon, bir gizli örgüt devlet ve iç içe açılan soruşturmada da şüpheli olarak ifade vermek kadar Orgeneral Iğsız, bazı web sitelerinde Genelkurmay tarafından sivil gruplara karşı TSK propaganda kampanyaları geri kurmak ile karıştığından şüpheleniliyor vardır bürokrasinin toplumda kaos kışkırtmak amaçlayan bir askeri devralma götürüyor.

Başbakan Erdoğan, bu yılki YAS toplantıları, dördüncü gün, - önce uygulamaya göre - YAS kararlar kesinleşir katılmadı. Başbakanın günlük program Salı günü geç saatlerde açıklandı ve YAS toplantı içermiyordu. Erdoğan Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile dün başbakanlık konutunda bir araya geldi ve daha sonra Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan ve onlarla YAS çıkmaza üzerinde görüş alışverişinde sanılmaktadır. 11 generallerin planları Türk jetleri çökmesine ve büyük camilerin bomba namaz vakitleri dahil Sledgehammer planı, sonuç olarak hükümeti devirme umuduyla Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) yönetim zayıflatmaya katkıda bulunmuş için şüpheleniliyor.

yargılanıyor askeri subayların terfi yasaklayan ek olarak, Madde 65 TSK Çalışanlar Kanunu savunma bakanı doğru beş yıldan fazla hapis yüz subay askıya verir. Ancak Savunma Bakanlığı sahip subayların onlarca soruşturma sivil savcılar tarafından yürütülmektedir olarak suçlu duruma rağmen şimdiye kadar bu hakkı çağırarak, kaçınılmalıdır.

Başbakan Erdoğan Orgeneral Başbuğ için güç durumdaki generallerin önünde YAS toplantı ve promosyonlar yaptığı muhalefet belirttiler bilinmektedir. Bu konuda Erdoğan'ın sıkı duruşu ile, Başbuğ hala Sledgehammer desteklenmesi ısrar halinde bir kriz YAS toplama sırasında patlak kaçınılmazdı şüphelenir.

Erdoğan geçen hafta açıkça şüpheli generallerin promosyonlar aramaya değil ordu komutanı sordu. Ancak, yanıt olarak Genelkurmay başkanı, bildirildiğine bu davalarda mahkum edilmemiştir subayların terfi olmasa bunun büyük bir "haksızlığa" yol açacağını başbakan söyledi. Giden askeri şefi çeşitli durumlarda güçlü eleştiri merkezi o açıkça devam eden ceza davalarında subaylar yanında yer aldı oldu. Hatta bir girişim sürmekte olan adli soruşturma etkilemeye olarak görülüyordu tutumunu, AB ilerleme raporlarında belirtilmiştir. Avrupa Birliği Nisan herhangi bir yasal işlem Orgeneral Başbuğ karşı devam eden soruşturma üzerine tartışmalı sözleri sonrasında çekilmiş olup Türk yetkililere sordu. Hiçbir yasal işlem hakkında aşağı görevinden adım için genel karşı alınmıştır.

Generaller tanıtımına yaptığı muhalefet Cumhurbaşkanı Gül de ayakta firma onlar yargılanıyor iken. olağanüstü toplantıya yılında Orgeneral Başbuğ ile hafta sonu yapılan Gül bildirildi bu generaller ayrıcalıklı görünür ve mezar suçlamalar karşısında koruma onlara karşı mahkeme iddianamede tesviye olmak onlar terfi durumunda söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.