4 Ağustos 2010 Çarşamba

EMEKLİ ALBAY İSTANBUL MAHKEMESİNDE YARGILANDI.

Emekli Albay Ahmet Şentürk Çarşamba günü bir İstanbul mahkemesi tarafından devam eden bir soruşturmanın parçası olarak sözde bir darbe planı içine, onu ilk kişi Balyoz (Sledgehammer) darbe arsa şüpheli bağlantıları nedeniyle hapis cezası yapmadan tutuklandı.
Albay Afyonkarahisar'da 30 Temmuz tarihinde gözaltına alınmıştı. Tutuklanmasının ardından İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, adları bir iddianame sivil savcıların bir grup tarafından Sledgehammer belge soruşturma nezaret hazırlanan görünen 102 subay tutuklama emri birkaç gün geldi. Belge şüpheli askeri plan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümeti devirmek için ilgilendirir. 2003 yılında askeri bir seminer sonunda hazırlandı. Emekli Orgeneral Çetin Doğan, halen tutuklu olan, plan işlenmiş olduğu düşünülüyor. Şentürk İstanbul Beşiktaş Adliye önce dün öğleden sonra ortaya çıktı. Orada, bir yargıç yüksek sesle mahkeme kararı emekli albay tutuklama okuyun. Daha sonra Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Ancak, diğer şüpheliler kime tutuklama emri henüz şüpheliler içeri kendilerini çevirmek zorunda yayımlanmıştır karşı iki eski kuvvet komutanları bulunuyor. Kim Orgeneral Doğan, emekli kuvvet komutanları Halil İbrahim Fırtına ve Özden Örnek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Ergin Saygun İdari Feyyaz Öğütçü ve eski Başkan Yardımcısı emekli emekli katmak tutuklandı olacak kuşkulanıyor.

Sledgehammer plan 196 şüpheli ve isimleri söz olarak iddianame iddianame onun asal suspect.According olarak, planın atama bir seminer planı bir darbe planı sonra değiştirildi Orgeneral Doğan, 1. Ordu eski başkanı, emekli 2002 yılında AK Parti'nin seçim. İddianamede ayrıca bu Gen Doğan, AK Parti ile 3 Kasım 2002 seçimlerinde oyların çoğunluğunu alan huzursuz oldu, girişim bir darbe planı hazırlamak aldı, Türkiye Şubat ve "kazanımları kaybedecek söyleyerek iddia 28. "

28 Şubat 1997 günü, askeri bir koalisyon hükümetinin sonunu bir anda-defunct muhafazakâr parti liderliğindeki düzenledi. Elebaşı AK Parti Madde 35 Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İç Hizmet Kanunu, yani TSK görevi Türk vatanı ve Anayasa korumak öngörmektedir dayalı devrildiği sonra bir ulusal uzlaşma hükümeti kurmak için çalıştı. Plan AK Parti hükümeti ile işbirliği grupları ve gerici olarak, "temizlendi gerektiğini tanımlanır" diyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.