4 Ağustos 2010 Çarşamba

BM TÜRKİYE VE İSRAİL İLİŞKİLERİNİN NORMALE DÖNMESİ İÇİN RAPORUNU HIZLI HAZIRLAMALI

uluslararası bir komisyon kurulması ve BM duyuru uluslararası sularda bir insani yardım konvoyu yelken üzerinde 31 Mayıs İsrail baskını içine kapsamlı bir soruşturma yürütmek için konuksever rağmen Türkiye argümanlar düşündüren bir mesafe yaklaşımı benimsemiştir ki İsrail'in nihai onayı uluslararası Soruşturma Türkiye, saldırıdan sonra bozulan ikili ilişkilerin geliştirilmesine yardımcı olur.
İsrail, Pazartesi günü kendi ölümcül baskın bir BM soruşturma hangi bir ABD vatandaşı da dahil olmak üzere dokuz Türk aktivistleri, içinde atış İsrailli komandolar kendi gemi, dünya vücudun geleneksel güvensizlik bir sürpriz ayrılış yatılı tarafından sonra öldü katılmayı kabul etmişti.

İsrail güven soruşturma haklı eylemler bulacağını dile getirdi. Ancak, kararını işbirliği isabet İsrail'in dünya ayakta saldırı sonrasında ve daha şimdiden yoksul Gazze üç yıllık abluka açık spot almıştır yansıtır.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon umut panel hangi bir ABD vatandaşı da dahil olmak üzere dokuz Türk aktivistleri, içinde, sonra ölen 31 Mayıs çatışma bir "tarafsız, güvenilir hızlı ve şeffaf soruşturma" için Güvenlik Konseyi'nin çağrısına bir araya geleceğini dile getirdi shot İsrail komandoları kendi gemi yatılı tarafından varlık.

Türk Dışişleri Bakanlığı, yazılı bir açıklama Pazartesi akşamı yayınlanan, BM açıklamasının "doğru yönde atılmış bir adım" olarak adlandırılan İsrail Başbakan Yardımcısı Dan Meridor Salı günü yaptığı açıklamada, ülkesinin umduğunu söyledi süre kararını BM ile artıracağını işbirliği onun bir zamanlar yakın müttefiki Türkiye ile ilişkileri.

Seçim Pazartesi günü açıklandı BM soruşturma ile, bir "öncelikle, benim gördüğüm kadarıyla, Türkiye ve İsrail için bir geri dönüş yolu daha iyi bir yere getirmek ilişkileri bulmak gerekiyordu işbirliği yapmak," Meridor İsrail Ordu Radyosu söyledi.

Ancak, Türk bakanlığı dikkatle açıklamada koreografisini's açıkça İsrail ve uluslararası toplum arasında bir sorun olarak Ankara'nın tutumunun 31 Mayıs olayı ile ilgili, böylece BM komisyon kurulması, ancak yansıtılan Türkiye ile İsrail arasındaki ikili bir konu.

"Biz soruşturma sonuçlarını anlamlı değil sadece çok gerekli barış ve huzur bölgesi, aynı zamanda uluslararası hukuka saygı kültürünü yerleştirmek ve benzeri ihlallerin tekrarını önlemek için katkı sağlayacağını ümit ediyorum" ifadesi, dedi bölgesel barış çerçevesinde İsrail ile ikili ilişkilere bir örtük referans.

Ban bir komisyon hedeflerinin İsrail ve Türkiye arasındaki derin uçurum onarım yardımcı olmak olduğunu söyledi. Bir zamanlar yakın müttefikleri açıkça düşmanca flotilla baskını beri. İki ülke acı birbirini suçlama Türk gemi, gemi üzerine rappelled İsrail'in deniz komando üzerine demir bar, kulüp ve bıçaklar ile eylemciler tarafından ayarlanan üzerinde kan. İsrailliler, dokuz kişi öldü ateş açtılar. Her iki taraf da kendini savunma oynadı ısrar ediyorlar.

İsrail, Türkiye'nin küçük filo tarafından girişimi Gazze, İsrail dikkate üzerinde deniz kuşatmasını çalıştırmak için terfi tahsil ederken, Türkiye, bir özür ve tazminat dokuz aileler için talep etmişti yasal ve güvenlik için hayati önem taşımaktadır.

Türkiye İsrail büyükelçisini çekilmişti ve küçük filo olayı sonrasında ilişkilerin yeniden ölçekli.

Ne zaman Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu aradı ve Pazartesi günü BM ilan önceden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bilgili, Erdoğan yakından BM soruşturma izlemek Davutoğlu talimat ve ona hatırlattı ki İsrail ve kurbanların ailelerine hala tazminat resmi bir özür için Ankara'nın talepleri standı, başbakanlık ofisinden gizli kaynaklardan Anadolu haber ajansına verdiği demeçte.

Genel Kurul'da Yahudi devletine karşı rutin yakın oybirliği oy nedeniyle dünya vücut şüphesiyle bir BM soruşturma sayaçları yıllardır İsrail'in ani kabul.

İsrail bir BM soruşturma ile işbirliği son kez 2000 yılında, BM Güney Lübnan'dan İsrail'in çekilmesinden sonra onun 18 yıllık işgalinin ardından İsrail ve Lübnan arasındaki sınır çekti oldu.

BM sözcüsü Martin Nesirsky, "Bu panel için tam olarak nasıl çalışacağı ve hangi adımların düzeni ve ulusal yetkililerden bilgi açıklamalar elde etmek için alınması gerekebilir karar olacaktır" dedi.

İsrail ve bir temsilci panelde oturup göndermek istiyorsunuz kendi soruşturma raporlarını vermek isterdim, ama tanıklık izin asker veya subay dışladı "dedi.

"İsrail hiçbir şey saklamak zorundadır. Tersidir, "Başbakan Benjamin Netanyahu yaptığı açıklamada. "Bu, İsrail'in ulusal çıkarlarına olduğu tüm flotilla olay hakkında olgusal gerçeği kamuoyuna olacak ve tam biz teşvik ediyoruz ilkedir sağlamaktır."

Sanberk BM soruşturma ekibinin gösterdi

Dört üyeli BM paneli olmak eski Yeni Zelanda Başbakanı Geoffrey Palmer başkanlık edecek ve ortak giden Kolombiya Devlet Başkanı Alvaro Uribe başkanlığında ve bir ve bir İsrail temsilcisi Türk de, Ban ilan dedi. Bu 10 Ağustos üzerinde çalışmaya başlayacak ve Eylül ayı ortasına kadar ilk ilerleme raporu.

Davutoğlu'nun sözleri Anadolu'ya Pazartesi akşamı teslim, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve kendisi zaten panel Türkiye'nin aday tartışılan ve deneyimli bir diplomat "adı üzerinde anlaşmaya," bu ismi Ban tarafından içinde ilan olacağını kaydetti gün.

Veteran Türk diplomat Özdem Sanberk, Türk Dışişleri Bakanlığı eski müsteşarı ismi olarak Ban ilan olma olasılığı, backstage için başkentte görüşmelerde göre.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.