4 Ağustos 2010 Çarşamba

ORGENERAL IĞSIZ PROPAGANDA AMACIYLA KURULAN SİTELERDEN DOLAYI İFADE EDİYOR.

çeşitli web sitelerinde Genelkurmay tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Pazartesi günü sivil gruplara karşı kampanyalar çağırdı 19 1 Kolordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız da dahil olmak üzere muvazzaf ve emekli subaylar, propaganda sözde geri kurmak soruşturma yürütüyor bir savcı , Cuma tarafından Ergenekon soruşturması şüpheli olarak ifade verecek.
Ergenekon illegal bir örgüt devlet içinde yuvalanmış ve bürokrasi toplumda kaos kışkırtmak amaçlayan bir askeri devralma yol açmaktadır.

Savcı Zekeriya Öz "acil damgasını vurdu, altı emekli ve 13 muvazzaf subay da dahil olmak üzere şüphelilerin arama", üç gün içinde ifade vermeye gelmesi gerektiğini söyledi. onlar adliye binasında Cuma herhangi bir mazereti olmaksızın görünmeye başarısız olursa, savcıların mahkeme emri polis güçleri tarafından kendi yakalama sipariş alabilirsiniz.

Genelkurmay hukuk müşaviri, Brig. Gen Hıfzı Çubuklu da ifade vermeye çağırdı olan subaylar arasında soruşturmanın parçası olarak.

Öz çağrısı bir seferde bir kritik Yüksek Askeri Şura (YAS) toplantı subayların düzinelerce promosyonlar tartışıyor olmuştur gelir. Orgeneral Iğsız teşvik edilmesi ve mevcut Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Genelkurmay yeni başkanı olarak adım bekleniyor yerine umuyor. Orgeneral Iğsız tanıtımına önce askeri uygulamaya göre, ancak beklenen yaptığı bağlantısı "kara propaganda siteleri" adlı tanıtım önleyebilir. Pazar günü promosyon ve subaylar onlarca görevden görüşmek üzere toplandı Bu yılki YAS, bugün karar açıklaması bekleniyor.

muvazzaf subay ifade vermeye çağırdı arasında idi: Orgeneral Iğsız, Başkan Yardımcısı Amiral Mehmet Otuzbiroğlu, Lieut. Orgeneral İsmail Hakkı Pekin, Brig. Gen Çubuklu, Brig. Orgeneral Mustafa Bakıcı, Albay Orhan Güçlü, Albay Sedat Özüer, Albay Ziya Ülker Göktaş, Albay Dursun Çiçek, Albay Hulusi Gülbahar, Albay Cemal Gökçeoğlu ve Yüzbaşı Murat Uslukılıç.

TSK web sitelerinin varlığı bir e-posta bir subay tarafından gazete ve gazeteciler bir takım geçen yıl gönderilen ortaya çıktı. anonim, bu silahlı kuvvetler bu "gerici sayılır sivil gruplar," ayrılıkçı "," yanlısı AK Parti "ve" anti-TSK karşı psikolojik savaş geri 42 ayrı web siteleri kurulan iddia kalmasını istedi görevli. " TSK da 400'den fazla Türk ve yabancı dil web sitelerinin faaliyetleri izlenir. Bir belgeye subay mektubunda bağlı, web sitelerine karşı plan Albay Gökçeoğlu, Albay Özüer, Albay Göktaş, Albay Çiçek, Albay Gülbahar, Albay Güçlü tarafından "Üçüncü Bilgi Destek Birimi" de yapıldı göre , Brig. Gen Bakıcı ve Korgeneral Mehmet Eröz. Plan Korgeneral Pekin, Başkan Yardımcısı Amiral Otuzbiroğlu, Brig tarafından koordine edildi. Gen Çubuklu ve Orgeneral Hasan Iğsız. Belge bütün bu ordu subayı ve bir not Orgeneral Iğsız okumak baş harfleri: "Sayın Komutan Gönderileceği yanında baş harflerini taşıyordu." Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da bildirildi plan hakkında bilgi verildi.
Ayrıca mektubunda onlar haberler içine onların yol yapması sonrasında TSK's 42 web sitesi kapatıldı belirtilen web sitelerinin varlığını ortaya kaynağı. "After haberler medya içine kendi yolunu buldu, bu web sitelerini kapatmak ve yapılanma. Bunlar daha sonra yeniden aktive cunta ve TSK komutanı birimden onaylandıktan sonra idi, "mektup" dedi.

web sitelerine soruşturma kapsamında, beş yerde bir mahkeme kararı uyarınca polis tarafından araştırıldı gibi. adresleri arasında geç Pazartesi günü Kocaeli kuzeybatı eyaleti Başiskele ilçesinde Yarbay Fatih Koca's villa idi baskın düzenledi. Kapsamlı arama sıkı güvenlik önlemleri altında altı saat sürdü. Koca görevli Deniz İkmal Destek Komutanlığı İskenderun, altı askerin teröristler tarafından Mayıs ayında öldürülmesi yer almaktadır. Koca da Kocaeli için İskenderun'dan uçakla getirildi. İşte Ankara, İzmir ve Kocaeli Gölcük ilçesinde diğer baskınlar edildi. Arar göre bir belge "Hayhay," emekli Yüzbaşı Hasan Ataman Yıldırım, bir Ergenekon zanlısının evinde ele geçirildi başlıklı başlamıştır. Diğer iki adresleri Kocaeli'de askeri locaları araştırılmıştır, kaynakları söyledi.

Iki web sitesi eylem planı ile örtüşüyor

Ergenekon savcıları, iki söz konusu web sitelerinin Reactionaryism, kötü şöhretli bir belge Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ve inanca dayalı Gülen hareketi iktidar zayıflatmayı amaçlayan Mücadele Eylem Planı benzerlikler göre. Söz konusu arsa bildirildi Albay Çiçek tarafından hazırlanan ve TSK halkın gözünde iktidardaki AK Parti hükümetinin görüntü ve Gülen hareketi zarar ve Ergenekon soruşturması aşağı oynatmak için destek toplamak için sistematik hazırlıklar yapılmış işaret edildi askeri soruşturma kapsamında tutuklanan üyeleri için.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Nisan ayında kabul edilen eylem planı üzerinde bir İddianameye göre, iki web sitesi - www.irtica.org ve www.irtica.net-- plan ve faaliyetlerine eylem planı ve belirtilen ile örtüşme yoğun sık sık eylem planında belirtilen konular üzerinde odaklanacaktır. İddianamede ayrıca, devletlerin internet sitelerine arkasındaki amaç yayılmasından bilgi fabrikasyon tarafından kamuoyunu kazanmak oldu. Web siteleri haber ve hikayeler amaçlanan köktendinciliğin sözde tehdidi - veya reactionaryism - beklemeye alma konusunda alarm kamu içerir.

Eylem planı topluluk gerçek amacı, Türkiye'de şeriat hukuku kurmak olduğunu söyleyerek karşı demeçler Nurettin Veren, Fethullah Gülen cemaatinin eski bir üyesi gibi kişiler için bir arsa alındı.

Kasım 2009 da düzenlediği basın toplantısında, Orgeneral Çubuklu ise o Genelkurmay bu tür web sitelerinin kurulmuş olduğunu itiraf etti. "TSK plan ve Başbakanlık direktifleri içinde gerici ve bölücü faktörler tehdit izlemek için kurulmuş web siteleri yok," dedi, bir normal "süreç" medya tarafından kamuoyuna bir "farklı bir dilde olduğu bildirildi sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.