4 Ağustos 2010 Çarşamba

CHP'Lİ ERDEM DİSİPLİN KURULUNA SEVK EDİLDİ.

kendisine yaklaşan 12 Eylül referandumu olumlu oy yönündeki açıklamasının ardından Eşref Erdem, ana muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) bir üst düzey yardımcısı parti disiplin kuruluna sevk edildi.
Erdem CHP halka 12 Eylül tarihinde yapılan referandumda sunulacak anayasa değişikliği paketi, karşı bir "hayır" kampanyası yürütmektedir. Erdem hafta sonu partisinin muhalefet çizgisinden ayrıldı ve o "evet" referandumu oy vereceğini söyledi. "35 yıldır CHP üyesi olarak, açıkça 'evet' demek o kadar izleri 12 Eylül [1980] darbe silinecek," Erdem, Ankara'dan bir CHP milletvekili, Sabah gazetesi ile bir röportajda yaptığı açıklamada, Pazar günü yayınlandı.

O, bizzat 1980 askeri darbesinden zarar gördü demokratik bir politikacı olduğu için o paketi için oy vereceğini söyledi. Mevcut Anayasa 1982 yılında askeri yönetim sırasında hazırlandı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin Meclis ve cumhurbaşkanı Anayasa Mahkemesi'ne yargıç atama izin aramak önerilen değişiklikler, Yüksek Kurulu, Hakimler ve üyelerinin sayısını artırmak karşı bir "hayır" kampanyası için destek mitingi için turne oldu Savcılar (HSYK) - Hakim ve savcıların atama kilit yetki - ve daha fazla sivil mahkemelerde askeri komutanların deneme önünü tarafından ordunun yetkilerini kısıtlayacak.

Erdem, partisinin hattı eleştirmeye, CHP iki yıldır, mevcut Anayasa'nın askeri yönetimin bu yasakları oluşur ve değiştirilmesine bunun bir ürünüdür ısrar söyledi çıktı. "Ama şimdi, neredeyse 1982 darbesinden savunuyorlar, bu tuhaf," diye Sabah dedi.

Erdem orada da girişimleri iktidardaki çıkarlarına hizmet olarak önerilen değişiklikleri sunmak olduğunu söyledi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti). "Bu yanlış. Bu AK Parti hazırlanan bu yana bazı, biz hayır demek gerektiğini söylüyorlar. ' Bu kabul edilemez "dedi. "Bu paket aklımdaki ideal anayasa reformu değildir. Tabii ki, biz sosyal demokratlar, ama yepyeni bir anayasa yapmak gerekir biz, biz bu yönde başkalarının çabalarını desteklemelidir olamazsa. "

Erdem CHP ikinci üye disiplin kuruluna reform paketini onaylayarak sonra sevk etmektir. Mehmet Şerif Memioğlu, Yedisu, Bingöl il belediye başkanı, aynı zamanda yönetim kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir mitingde katılıyor ve bir CHP belediye başkanı olmakla birlikte, o "evet" partisi olarak oy oy kaydetti sonra sevk edildi "hayır "yaklaşan referandumu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.