10 Ağustos 2010 Salı

EMEKLİ ALBAY ŞENTÜRKE TUTUKLAMA KARARI

Uzmanlar: Sledgehammer şüpheliler kanıt yok olabilir

Emekli Albay Ahmet Şentürk, geçen hafta Sledgehammer soruşturma kapsamında tutuklandı, Pazartesi günü tutuklama kararına karşı temyiz etti.
darbe suçlamalarıyla muvazzaf ve emekli üst düzey askeri komutanlar dahil, şüphelilerin onlarca tutuklama için bir mahkeme kararı ile iptal şüpheliler delil Sledgehammer Güvenlik Harekatı Planı üzerinde yürütülen soruşturma ile ilgili bozulmasını inanıyorum gözlemciler arasında endişe yarattı bir darbe yıkıcı iddia ediliyor şimdi emekli general tarafından hazırlanan plan.

Emekli Albay Durmuş Türemen, hukuk uzmanı, Savunma Bakanlığı çağırdı görevden şüpheliler onlar kanıtları ortadan kaldırma ücretsiz olarak ve ülke kaçmak hepsi suçlamalarından kadar askıya alma.

"Subayların darbe suçlamaları suçlanan eğer Türk Silahlı Kuvvetleri [TSK] disiplin ve itibar kaybına gelen görevlerinden kalmasına izin verilir yaşayacaktır. Savcılar subaylar askıya varsa onlara karşı soruşturma yürütmek için özgür olacaktır. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, silahlı kuvvetlerin herhangi bir şüpheli liman olmaz sözü vardı, "diyecekti.

Cuma günü İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi 23 Temmuz İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Sledgehammer plan soruşturmasına 102 subay tutuklama emri ile kararın zanlıların avukatları tarafından itiraz kabul edildi. Plan bir askeri komplo İstanbul'da büyük camilerin hedef alan bombalı saldırıların üzerinden ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümeti görevden için söz aşağı bir Türk jet çekim.

"Şüpheliler görevden kez Sledgehammer iddianame kabul edildi askıya olması gerekirdi. şüphelilerin askıya değilseniz, bu ordu mensupları için mahkeme kararlarının geçersizliğini gösterir. Savunma Bakanlığı görevi tüm bakılmaksızın değerde şüphelilerin askıya alınmıştır, "Adnan Tanrıverdi, emekli bir general belirtti.

Doçent Yüksel Metin, bir anayasa hukuku uzmanı, kabul etti ve polis gücü herhangi bir üye de karşı yasadışı bir karıştığından şüpheleniliyor ise askıya söyledi. "Genelkurmay Sledgehammer içine kendi soruşturma başlattı olmalıdır şüphelenir. Böyle bir hareketin eksikliği Genelkurmay kendi üyeleri soruşturma etkili olmadığını göstermektedir. Böyle bir soruşturma olması durumunda şüphelilerin görevden geçici olarak askıya alınması için gerekli olacaktır "dedi. Türk ordusu son zamanlarda yargı makamlarına zanlıları teslim olmayan eleştiri büyüyen merkezi olmuştur. kime tutuklama emri çıkarılmıştı için askeri tesisler, böylece güvenlik güçleri tarafından yakalandı olamazdık konaklayabilirler edildi Görevlileri.

Bir emekli askeri yargıç, söz konusu zanlıları delil Tanıtıldığı günden beri Sledgehammer soruşturma ile ilgili yok etti ifade etti. "Genelkurmay de zanlıları askıya geç. Muhtemelen zaten delil yok etti "dedi.

tutuklama emrinin iptali İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yargıç tarafından kurnaz hareketin sonucudur. Mahkeme Bülent Akasma liderliğindeki yargıçlardan oluşan bir grup emri karşı zanlıların avukatları tarafından itiraz incelemek gerekiyordu. Ancak, beklenmedik bir hareket, Akasma yaz tatili ve gönderildiği - geçici olarak değiştirilir - başka bir yargıç tarafından. Yeni yargıç emri iptal emretti.

Emekli askeri hakim Kemal Şahin, sekreteri Demokrat Yargı Derneği genel, sivil ve askeri ilişkileri temel sorun bir kez daha Genelkurmay ile reddetmesi yargılanan subaylar askıya ortaya çıkmıştır "dedi.

"Savunma Bakanlığı herhangi bir memuru görevden askıya alma hakkına sahiptir kime beş yıl hapse mahkum aranan karşı. diye uzun bir hapis gerektiren ciddi bir suç suçlanıyor eğer ... Bir subay görevinden kalmamalıdır. O sıradan bir devlette görev olamaz. Bu nedenle, Sledgehammer şüphelileri görevden dava sonuna kadar askıya alınmıştır gerektiğini "Şahin ekledi.

Şahin ayrıca, tüm demokratik ülkelerde olduğu gibi TSK denetime tabi daha yüksek bir organ tarafından gerektiğini söyledi. Silahlı kuvvetlerin siyasi gücün komutası altında çünkü ordu ile siyasiler arasındaki "Seeking uzlaşma dışarı gelişmiş demokrasilerde sözkonusu değildir. Genelkurmay Başkanı hayır bir polis şefi ya da kayıt memuru farklıdır. "

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.