10 Ağustos 2010 Salı

İŞ-KAYA TÜRKİYENİN ENEREJİ AĞLARI İÇİN CAZİP TEKLİF SUNDU.

İş-Kaya İnşaat ve MMEKA iki ızgaraları, Boğaziçi ve Gediz, dün özelleştirilmesi için son teklif verme yaklaşık 5 milyar dolarlık bir toplam teklif yaptı.
özel Türk şirketlerinin ortak girişimi olan İş-Kaya İnşaat ve MMEKA makine bazı ülkenin en büyük şehirlerinden birinde Türkiye'nin en büyük güç ızgaraları, Boğaziçi ve Gediz, çalıştırmak için yaklaşık $ 5000000000 özelleştirme ihalelerine toplam teklif yaptı, İstanbul, İzmir ve Manisa .

24 yüzde Türk elektrik piyasasının hizmet veren iki ızgaraları, özelleştirilmesi için son teklif verme, dün yapıldı. Ortak girişim en yüksek teklif sahibi olmak ve şu anda Türk Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) ait dağıtım kuruluşları, faaliyet sundu. İş-Kaya İnşaat ve MMEKA Türkiye'nin ekonomik güç merkezi, İstanbul'da Boğaziçi elektrik dağıtım şirketi için 2990000000 $ bir teklif sundu.

Konsorsiyum sahibi olacak ve 2036, Ahmet Aksu, Türkiye Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) Başkan Yardımcısı, dedi kadar 3800000000 abone olan ızgara, işletmek, Ankara'da ajansın merkez ofiste ihale toplantı adresleme.

grid özelleştirilmesi için son teklif verme, bir ülkenin en büyük, gerçekleşti dün sabah. İstanbul'un Avrupa yakasında ve muhasebe Türkiye'nin enerji tüketiminin yüzde 14 elektrik sağlanması, Boğaziçi elektrik dağıtım şirketi için ihale dev şirketlerden büyük ilgi çekti. EnerjiSA, Türkiye'nin Sabancı Holding ve Avusturya'nın Verbund ortak girişimi de dahil olmak üzere 10 grup olmak üzere toplam; Ciner, Cengiz Elektrik ve Aksa, ihaleye teklif.

Türkiye tarihindeki üçüncü en yüksek teklifi
En yüksek teklif Boğaziçi ızgara özelleştirme ihalesine sigara eleme turunda ulaştı 1010000000 $ olan $ 2980000000 beş eleme tur sonra gül oldu. Açık ihale ikisi rağmen sadece beş dakika sürdü ancak ilk turda, ve İş-Kaya İnşaat ve MMEKA içinde ihale çekildi sadece üç grupta ihale kalan, bu fiyattan başladı $ 2,99 en yüksek teklifi sundu milyar dolar.

Bu tutar, üçüncü en yüksek teklifi Türkiye tarihinde bir özelleştirme ihalesinde gönderildikten sonra Türk Telekom ve Türk Petrol Rafinerileri A.Ş. (TÜPRAŞ).

MMEKA Başkanı Mehmet Kazancı onlar kendi manzaraları batmıştı dağıtım şirketleri satın belirtmekle birlikte, bunların diğer iki ızgaraları ayarlanmış eklenen, Trakya ve Dicle, biri de dün gerçekleşmesi planlanan özelleştirme ihalelerinin, Today's Zaman önce basın gitti.

Kazancı toplam taksit şirketlerin kendi sermaye ve kredi birleşimi yoluyla ödenmiş olacağını söyledi.

Mehmet Emin Karamehmet, Çukurova Grubu, telekomünikasyon yüksek uçan şirketler vardır başkanı, medya, imalat ve enerji, aynı zamanda ortak girişimin bir ortağıdır. teklifi ihale için gönderilen Değerlendirilmesi, Kazancı fiyat ihale tespit olduğunu söyledi. "Bu yüksek görünebilir ama önemli hedefi başarmak olduğunu," dedi. "Biz güçlü bir istek ızgara kazanmak ve Karamehmet cesaretini de teşekkür vardı, biz hedefimiz başarılı."

"[Grid] daha fazla yatırım daha sözleşmede belirtilen ihtiyaçları," Kazancı dedi.

$ 1,92 milyar Gediz için
Ortak girişim öğleden sonra, Gediz elektrik dağıtım şirketi için 1920000000 $ ile en yüksek teklifi onun teklifini devam etti. İzmir ve Manisa elektrik sağlanması, ızgara 2.400.000 abonesi bulunmaktadır. İhale Türkiye'nin 10 önde gelen enerji şirketlerinden teklifler aldı.

kapalı olmayan eleme turları ise en yüksek teklifi yaptı 719.000.000 $ idi. Bu rakam $ 1900000000 beş eleme turu sonunda aşağıdaki yükseldi. açık ihalelere yılında İş-Kaya İnşaat 1920000000 $ en yüksek teklif yaptı ve ihale Gediz elektrik şebekesi çalışmasına kazandı.

Dört bölge Boğaziçi, Gediz, Trakya ve Dicle kurumları tarafından sunulan toplam elektrik tüketimi 43.497 gigawatt saat (GWh) olduğunu.

Yıldız: Rate elektrik hırsızlığı damla
TEDAŞ kalan üç ajansları, Akdeniz satmak bekleniyor, Toroslar ve İstanbul Anadolu, bu yılın sonuna kadar.

tüm fonları henüz ödenmiştir rağmen Türkiye'nin grid özelleştirmeler, yaklaşık $ 5000000000 geçen Kasım'dan bu yana artırdı. Hükümet, 2009 yılında kötü piyasa koşullarında yavaşladı özelleştirmeler hızlandırmak için, ve o kadar $ 7000000000 bu yıl zam umuyor istiyor. Türkiye'nin ızgaraları çoğu talebin büyümeye devam ederken, tüketim yüzde 6, bu yıl için 4 yükselmesi bekleniyor ile kapasitesini artırmak için yatırım gerekiyor.

Hükümet Kasım beri yedi bölgesel ızgaraları satarak 2700000000 $ yükseltti.

Tekliflerin değerlendirilmesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız bu üç şebekelerinin - Boğaziçi, Gediz ve Trakya - Jae Hyun Bae, Türkiye'nin Güney Kore Büyükelçisi ile yaptığı görüşmede kaçak elektrik kullanım oranı en düşük olduğu bölgelerde, hizmet dedi . Dicle elektrik dağıtım şirketi, Diyarbakır güneydoğudaki il elektrik sağlayan, ancak, bir elektrik hırsızlığı en yüksek oranlarından birine sahip sözlerine ekledi.

Özel şirketlerin bu oran azaltmada önemli bir rol oynayacak, Bakan öne sürdü. Ayrıca onlar, Türkiye'nin enerji sektöründeki uluslararası şirketlerden büyük ilgi görmekten memnun olduğunu da sözlerine ekledi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.