10 Ağustos 2010 Salı

NETANYAHU TÜRKİYE'Yİ KÜÇÜK FİLOLAR İÇİN UYARISINI DİKKATE ALMAMAKLA SUÇLADI.

İsrail PM Benjamin Netanyahu
İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu Pazartesi günü Gazze yardım flotilla Türkiye'nin "en üst düzeyde" çok gün ölümcül çatışma öncesi uyarıları ve itirazları gözardı ettiğini tarihinde İsrail deniz baskını soruşturma söyledi.


sözleri daha da Ankara kızdırmak muhtemel olarak, başbakan da yakıt swap anlaşması arasında bir bağlantı Türkiye ve Brezilya tarafından İran ve olaylar ölümcül baskını götüren aracılık yaptı. Netanyahu ilk kez tanık 31 Mayıs hangi İsrailli komando sekiz ve bir Türk-Amerikan yanlısı Filistinli eylemciler, Türk bir helikopter kendi Gemiye sonra öldürüldü üzerine denizde ölümcül baskın içine devlet tarafından atanan soruşturma için ifade vermek üzere idi.

Çatışma İsrail off uluslararası sularda şafaktan önce yapıldı. Yerleşim Hamas hareketi tarafından yönetiliyor ve sıkı bir İsrail deniz kuşatmasını tarafından kordon altına aldı.

"14 Mayıs tarihinde başlayarak, ofisimde Türk hükümetinin en üst düzeyde temas gerçekleştirdi. Bu kişiler, daha sonra da İsrail] savunma bakanı ve Türk dışişleri bakanı [arasındaki temasların on ... Marmara küçük filo ile çatışmaya engellemek amacıyla vardı ve onlar Gazze kıyısında küçük filo gelişinden hemen öncesine kadar devam etti. o Türk hükümeti ile şefaat olur bu yüzden benzer Mısır hükümetinde üst düzey bir rakam için 27 Mayıs tarihinde temyiz, "Netanyahu dedi.

"Ama flotilla gelişi yaklaştıkça, belli oldu ki diplomatik çabaların durdurmak olmaz. Sürekli diplomatik çabalar, sonuçta Türk hükümeti Marmara tarafından girişimi deniz kuşatmasını kırmak için engel değildi rağmen. Bir güvenlik Ashdod da inceleme için rotaya Tüm teklifler gemi kargo, daha sonra transfer için Gazze'ye kara geçişleri yoluyla boşuna edildi. Ayrıca biz Türk hükümetinden gemiye aktivistlerin uyarılabilirlik yatıştırıcı amaçlı hiçbir mesaj duydum. "

Bu sonunda çatışma önlemek için başarısız arkası sahneleri diplomasinin Netanyahu'nun en açık açık hesap edildi.

"Bu, Türk hükümetinin Türk aktivistleri ve çıkarlarını çatışmaya İsrail şeyler arasında bir çatışma ihtimali de, görmedim ve kesinlikle İHH [üzerinde etkili basınç uygulayarak garanti bir şey görünür İnsani Yardım Vakfı, üç sahibi konvoy] eylemciler .. parçası olan Türk gemileri "

Netanyahu İsrail gemileri kendi kordon, o ısrar ihlali izin vermemiş olabilir gerekli uzun menzilli roketler de dahil olmak üzere silahlar, tutmak için dışarı Hamas'ın elinde biridir, Filistin hareketi İran tarafından hangi Gazze ishal destek verdiğini de belirtti.

"İsrail devleti ve IDF [İsrail Savunma Kuvvetleri] uluslararası hukuka göre işletilen" dedi. "Ben İsrail'in varlığına yönelik bir tehdit olarak Hamas görmezlikten gelemez başbakan gibi."

"Ben o ayın 17 üzerinde Türk başbakanı, [Mahmud] Ahmedinecad ve aykırı olduğu İran'ın nükleer anlaşma ile bu konuda ortak bir bildirge için Brezilya Devlet Başkanı İran cumhurbaşkanı bir araya geldi işaret gerekiyor ABD'nin konumu ve Güvenlik Konseyi'nin diğer daimi üyeleri. Böylece Türkiye'de günde flotilla önce, dayanışma ve İran işbirliği ile takviye, "Netanyahu demişti.

Nine eylemciler ölü İsrailli komando kurşun gemi, Mavi Marmara basarak ateş edildi. İsrail komando baskını sırasında sadece kulüpleri ile açıkça şiddete hazır olduğunu söyledi eylemciler tarafından, bıçaklar ve silahlar saldırıya sonra canlı ateş edildiğini belirtti. İsrail güvertede mücadele video kayıtları yaptı.

Baskın ve dünya haykırış yol açtı neredeyse bir zamanlar yakın Müslüman müttefiki Türkiye ile İsrail ilişkileri rüptüre. Aynı zamanda İsrail kendi cephanelik artan itibaren bölge yöneticileri Hamas önleme ama hedefleniyor da 1.500.000 çoğunlukla yardım bağlı Filistinlilerin privations artırabilmektedir onun Gazze ablukası, kısıtlama kolaylaştırmak için itti.

"Bunu mümkün olduğunca, interception] sürtünme [azaltılabilir ve bu yüce çaba kayıplar önlemek için yapılacak istedi. Bunun da savunma bakanlığı eğitim ve personel IDF] başkanı [biliyorum, "Netanyahu önerdi.

Varoluşsal tehdit
Kudüs merkezli soruşturma emekli Yüksek Mahkeme yargıcı Jacob Turkel tarafından yönetilir ve iki yabancı gözlemci yer alıyor. O şartlar Gazze'ye yardım getirmek için çalışıyordu altı gemi yardım flotilla ile karşılaşma İsrail'in ele çevreleyen araştırıyor ve doğrudan meydan okuma onun blokajı bir spot attı.

Netanyahu'nun sözcüsü Nir Hefetz bu soruşturma bir "anti-İsrail beden," BM İnsan Hakları Komisyonu yargıç Richard Goldstone altında aksine İsrail'in yıkıcı Gazze Şeridi'ne saldırı içine Ocak 2009'da olmadığını söyledi.

İsrail Goldstone probu ile işbirliği yapmayı reddetti. Hefetz Turkel komisyon "hangi uluslararası standartların en yüksek İsrail devletinin, kendi kartlarını göstermek amacıyla hazırlanmıştır ve 'Biz hiçbir şey gizlemek için söylüyorlar şekilde kanıtlıyor" dedi.

Birleşmiş Milletler interception İsrail'in yüksek denizlerinde içine kendi iki soruşturma yürütmektedir.

Bir panel BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon tarafından oluşturulan ve eski Yeni Zelanda Başbakanı Geoffrey Palmer başkanlığındaki ilk kez bugün bir araya gelecek. Bu içerecektir ve tek Türk üyesi İsrail.

Ikinci bir prob, BM İnsan Hakları Konseyi tarafından, bağımsız çalışacak olan ve İsrail işbirliği olmadan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.