10 Ağustos 2010 Salı

İSRAİLDEN YARDIM FİLOLARINA TEHDİT

İsrail'in abluka için Gazze flotilla prob tehdit
savunma bakanı filo bir "planlı provokasyon olarak başka bir soruşturma söyledi İsrail'in Salı üzerinde bir BM soruşturma onun ölümcül flotilla akın içine askerlerini ızgara gelen panel tutmak için çekmek için tehdit etti."

hangi İsrailli komando dokuz Filistin yanlısı Türk eylemciler öldüren 31 Mayıs baskını uluslararası öfke yarattı ve Hamas-Gazze Şeridi yönetilen bir dört yıllık ablukası hafifletilmesine yol açtı.

Başbakan Benjamin Netanyahu bir "ihtiyatlı" anlaşması BM soruşturma askeri personel hariç oldu, BM başkanı Ban Ki-moon bir önceki reddine rağmen ısrar etti. "Başbakan İsrail soru askerlere sormak herhangi bir komisyon ile işbirliği etmeyeceğini söyledi," sözcüsü Nir Hefetz askeri radyo söyledi.

"Önce İsrail panel bu katılımı biz sağduyulu müzakereleri için bu komisyon İsrail'in hayati çıkarları zarar olmaz sağlamak için vardı yeşil ışık yaktı," diye ekledi.

Ban Pazartesi günü böyle bir anlaşma olduğunu yalanladı. Sıra BM komisyonu gibi patlak çalışmaya başlamasına neden oldu ve üst düzey oturumlar bir dizi ikinci gününde de otorite gemilere baskın askerleri soruya olmayan bir İsrail panel tarafından.

Kudüs'te tanıklık, Savunma Bakanı Ehud Barak flotilla bir "planlı provokasyon" ve üst düzey yetkililer daha bir aydan önce bu organizatörleri olan "silahlı bir çatışma için hazırlık İsrail utandırmak şüpheli vardı" dedi.


Çeşitli alternatifler öncesinde baskın tartışıldı ve kendisi ve diğer üst düzey yetkililer olasılığı eylemciler askerleri karaya hücum edeceğini hesapladıktan söylediler. "Biz hayat kaybından duyduğu üzüntüyü," bakanı Tirkel Komisyonu, beş İsrailli ve iki uluslararası gözlemci baskın ve Gazze abluka uluslararası yasallığı inceleyerek suçlanan bir panel söyledi. Biz farklı davranmış olsaydı, "Ama biz daha hayatını kaybedecekti."

Netanyahu Pazartesi günü İsrail, uluslararası hukuka uygun şekilde hareket ettiğini, panel söyledi ve aktivistler demir çubuk ve bıçak ile komando saldırı gördü yüksek profilli yüzleşme isteyen Türkiye suçladı. Kanlı baskın İsrail ve Türkiye arasında diplomatik bir krize neden oldu. "Türkiye'nin Orta Doğu'da çok önemli bir devlet olmaya devam etmektedir. Biz bir yolunu bulmak zorunda ... ilişkilerinin bozulma düzeltmek için," Barak Salı söyledi.

Ama bu deniz kuşatmasını "kesinlikle büyük bir cephanelik haline dönüştürülmesi dan Gazze durdurmak için gerekli olduğunu vurguladı. Bu roketler ve savaş başka yollarla transferi durdurmak için tasarlanmıştır." Gazze bir İsrail askerini esir militanları sonra İsrail 2006 Haziran ayında sınır sınırlamalar getirildi. büyük ölçüde Mısır komşu tarafından desteklenen edilmiştir yaptırımlar, Haziran 2007 sıkılır edildi.

2009 İsrail'de resmen Barak iddia eden bir deniz kuşatmasını ilan İsrail yasak için uluslararası hukuk kapsamında Gazze bağlanan damarlar sağlar. Tirkel Komisyonu ve BM paneli, bu hataları bir "nispeten kıdemli" düzeyinde yapılmış ancak haklı o canlı ateş kullanmak olduğu tespit sunulacak olan bir iç askeri araştırma, sonuçları.
İsrail komandoları sonra onlar ne zaman bir gemi ve güverte üzerine rappelled saldırıya uğradı zorlamak için başvurdu, ancak diyor gemide Filistin yanlısı eylemciler onlar indi olarak askerlerin en kısa sürede ateş açtığını söylediler.

Silahlı kuvvetler Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi Çarşamba günü stand almak ve gemi yatılı operasyonel yönleri üzerinde quizzed olma olasılığı idi. Geçen hafta Ban, eski Yeni Zelanda başbakanı Geoffrey Palmer başkanlığında, ölümcül akın içine bakmak için kendi isimli paneli. Bu Salı günü çalışmalara başlayacaktı ve İsrail ve Türkiye'den temsilciler katılıyor.

İsrail tamamen ayrı bir soruşturma BM İnsan Hakları Konseyi, o kadar umutsuzca İsrail'e karşı önyargılı bakıldı tarafından başlatılan reddetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.