13 Ağustos 2010 Cuma

HASTA OLDUĞU GEREKÇESİYLE SAVCILAĞA İFADEYE GELMEYEN IĞSIZ CENAZEDE GÖRÜNDÜ.

Orgeneral Hasan Iğsız Giden 1 Kolordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, geçtiğimiz hafta Ergenekon soruşturması bir şüpheli olarak ifade vermeye çağrıldı beri savcılar kötü sağlık nedeniyle tanıklık reddetti, Perşembe genel bir emekli üzerinde bir cenaze töreninde ortaya çıktı.
O, Jandarma Genel Komutanlığı eski başkanı hizmetleri katıldı Orgeneral Şahap Yardımoğlu emekli, bir adliye binasında web sitelerinde Genelkurmay tarafından oluşturulan konusunda sürdürülen soruşturma kapsamında sözde propaganda desteklemek için ifade vermek üzere olması bekleniyor rağmen kampanyalar Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından '(TSK) sivil gruplara karşı yürütüyorlar.

O şimdiye kadar bunu yerine İstanbul Savcılığının bir tıbbi rapor gönderme başarısız oldu.

Zekeriya Öz, savcı web soruşturma, 2 Ağustos tarihinde, soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Orgeneral Iğsız da dahil olmak üzere 19 subay, çağırdı. Genelkurmay hukuk müşaviri, Brig. Gen Hıfzı Çubuklu, ayrıca soruşturma kapsamında ifade vermeye çağırdı edilmiştir subaylar arasında yer alıyor. Onlar 42 websites anti-TSK bu "gerici olarak adlandırdığı sivil gruplar," ayrılıkçı "," yanlısı iktidar partisi "ve" karşı TSK psikolojik harp geri kurmak suçlanıyorlar. "TSK da faaliyetlerini takip 400'den fazla Türk ve yabancı dil siteleri. web sitelerini ziyaret edenler onların siyasi ve dini görüşleri temelinde silahlı kuvvetleri tarafından kategorize edildi.

Öz celpnamenin, işaretli "," altı emekli ve 13 muvazzaf subay da dahil olmak üzere şüpheliler, üç gün içinde tanıklık gerektiğini acil söyledi. Orgeneral Iğsız kara kuvvetleri komutanı sonrası onun geçmiş askeri deneyime dayalı terfi umuyordum. Ama Yüksek Askeri Şura (YAS) sivil üyeleri - cumhurbaşkanı, başbakan ve savunma bakanının - müzakereleri sırasında promosyon karşı çıktı. Onlar suçlarla suçlanan ayakta dururken, bir subay daha yüksek bir rütbe terfi olamaz savundu. TSK propaganda web sitelerinin varlığı bir e-posta bir subay tarafından gazete ve gazeteciler bir takım geçen yıl gönderilen ortaya çıktı. anonim, bu silahlı kuvvetlerin web siteleri dini cemaatler ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) hükümetinin karşı psikolojik savaş geri iddia kalmasını istedi subay.

Bu arada şaşırtıcı bir hamle Orgeneral Iğsız gelen çeşitli Türk gazete göre geldi. O Beşiktaş adliye çıkması bekleniyor iken, Orgeneral Iğsız İstanbul Başsavcı Yardımcısı Turan Çolakkadı davetiye gönderdi. komutu töreni değişikliği için genel davet Çolakkadı 1 Kolordu Komutanlığı olarak nerede Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu için görevinden teslim edeceğini yapılacak. Orgeneral Iğsız bildirildi Beşiktaş mahkeme binasına bir subay aracılığıyla davet verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.