13 Ağustos 2010 Cuma

YÜKSEKOVA OLAYI ERGENEKON SORUŞTURMASI DAHİLİNE ALINDI

Ergenekon soruşturması çete Yüksekova maruz eksik olmadan


kurban Yüksekova çetesi tarafından öldürülen aile bireyleri savcıların bu dava zamanaşımı gibi çete faaliyetlerine karşı 27 Ağustos tarihinde sona erer derhal harekete geçmesi gerektiğine inanıyoruz. kurban 1990'larda Doğu ve Güneydoğu Türkiye'nin Yüksekova çetesi tarafından öldürülen aile fertleri savcılar ölümler çetesinin elinde ışık tutmak için başarısız soruşturma nezaret eğer Ergenekon terör örgütü içine soruşturma tamamlanmış olmayacak söyledi.

Sivil savcılar 2007 yılından bu yana Ergenekon, bir gizli terör örgütü devlet bürokrasisinin içinde yuvalanmış, araştırdık. Örgüt bu askeri de dahil olmak üzere insanlar çok sayıda tarafından, akademi ve iş dünyasına yardımcı olduğuna inanılıyor. Savcılar örgüt pek çok cinayet ve geçmiş yıllarda toplum sarsılmış olan diğer şüpheli olaylardan sorumlu olduğuna inanıyorum. Kuruluşun temel amacı demokratik yollarla seçilmiş hükümetleri görevden almak ve ülke kontrolünü ele geçirmek için askeri sağlamaktır.

Yüksekova çetesi 16 kişiyi öldürüyor, ama suçlanıyor sınırlamalar söz tüzüğünde sona erecek 27 Ağustos tarihinde. Çete kurbanlarını Aile üyeleri, Ergenekon savcıları hemen üye cezasız Ergenekon aleyhindeki davada eksik yapacak salıverme gibi çete karşı yasal işlem gerektiğine inanıyoruz

"Ergenekon soruşturması umutlarımızı artırdı. soruşturma için tam olması, savcıların da Doğu ve Güneydoğu Türkiye'deki örgütün bacak prob olmalıdır.

Ergenekon savcıların soruşturma derinleştirmek Eğer doğu ve güneydoğu Türkiye'deki faili meçhul cinayetler üzerinde çalışmak, bu bölgelerde gerçekleri görürsünüz. Ama eğer bunu başarısız suçları terör örgütü tarafından işlenen sadece yüzde 1 açıklanacak, "Teyyüp Canan, Abdullah Canan, 1996 yılında Yüksekova çetesi tarafından öldürüldü inanılan oğlu belirtti.

Yüksekova çetesinin yasadışı örgüt Hakkari, uyuşturucu ve silah kaçak ve Yüksekova ilçesinde kuruldu. Üç yüksek rütbeli subay ve çeşitli politikacıların geçti. Çete faaliyetleri ilk olarak 1996 yılında ortaya çıkarılmıştır. Maruz JİTEM's yol - yasadışı bir istihbarat birimi Doğu ve Güneydoğu'daki birçok cinayet için 1990'larda sorumlu tutuldu jandarma - name içinde ilk kez mahkeme kayıtlarında belirtilen gerekir.

Yüksekova çetesi mağdurlarının aile üyeleri savcılarının 27 Ağustos tarihinde zamanaşımı ulaşacaktır karşı duruma çetesinin gölgeli faaliyetlerine derhal harekete geçmesi gerektiğine inanıyoruz. Çetenin 16 kişi öldü suçlanıyor. üyelerinin bazıları başlangıçta hapiste 553 yıl toplam cezasına çarptırılmış ancak hapishaneden tartışmalı mahkeme kararları sonrasında serbest bırakıldı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin Türkiye kararları Yüksekova Çetesi ile ilgili için 103.000 € para cezası ile.

onlar yetkilileri tarafından korunmaktadır çünkü "Suçlular Türkiye'de mahkum değildi. Babam ağır işkence sonrasında hayatını kaybetti. Bu vahşeti, "dedi Canan kaydetti.

Abdullah Canan Binbaşı Mehmet Emin Yurdakul, Yüksekova Komando Tugayı başkanı karşı Ocak 1996, yani evine askeri operasyonlarda ilçe hasar olduğunu savunarak ceza dava açmıştı. Canan yaptığı şikayeti geri çekmek zorunda kaldı, ama o bunu kabul etmedi. 17 Ocak günü, bedeni bir yol kenarında bulundu. Diye birkaç kez ağır işkence edildikten sonra vurularak öldürüldü. Görgü tanıklarının ifadesine onlar bedeni önce başını, dört gün etrafında bir sıkıştırma bandaj ile tugayının doktor odasında keşfedildi Canan gördüğünü söyledi. Binbaşı Yurdakul hakim önüne Canan öldürme suçundan, ama görünen o Hakkari Ağır Ceza Mahkemesi tarafından beraat etti.

'Onlar, ben PKK üyesiyim iddia beni öldürür'

Necip Baskın, iddiaya göre köy korucularının Eylül 1996 yılında kaçırılmış, neredeyse gerekçesiyle o terörist Kürdistan İşçi Partisi (PKK) üyesi olarak güvenlik güçleri tarafından öldürüldü "dedi.

21 Eylül, köy bir grup üstünde elbise PKK'lı teröristler Baskın köyü geldi kullandığı giymiş korur. Onlar Baskın kaçırıp gözlerini gözleri ile ilçe karakola götürdü. Baskın babası Tahir, hemen Yüksekova da jandarma komutanlığına gitti ve oğlu kaçırılan edilmişti yetkilileri söyledi. Hangi polis memurları - ama isteksizce - Baskın çıktı sonra.

Baskın göre, polis memurları PKK kıyafetleri onu giydirmek için planlama ve sonra onu öldürür. iddia istiyorsunuz Bu şekilde o Baskın, bir terörist, çıkan çatışmada güvenlik güçleri ile öldürüldü.

Ayrıca Yüksekova çetesi "basit" bir aşkın birçok yasadışı grupların organize olarak olmadığını söyledi. O çetenin faaliyetleri çok bu Erzincan'ın doğu ilinde bir gölgeli örgütü tarafından planlanan benzer olduğunu söyledi.

Ergenekon savcılarının geçtiğimiz günlerde Erzincan'da Ergenekon bir kol faaliyete şehirde yıkıcı plan koymak için çalıştığını ortaya koymuştur. belgeye, "Eylem Planı", dini gruplar ve Erzincan'da topluluklar Reactionaryism Mücadele adlı göre silah ve patlayıcı sonra terör suçlamalarından onların takipçilerinin evlerinde dikilmiştir itham olacaktır.

"Onlar bir senaryo yazdı ve operasyon koydu. Çeşitli suçlardan masum insanları suçlamak planladığını belirttiler. Bu ülke için, millet bunu istiyorduk, laik düzeni ve cumhuriyet, "Baskın, şaşkınlığı gizlemek mümkün" dedi.

Biz Yüksekova 15 yıl önce Ergenekon tanık '

Teyyüp Canan ailesinin ilk Ergenekon karşısında zaman askeri üyeleri babasının öldürmekle suçlanan deneme sürdürme çabası olduğunu geldiğini söyledi.

"Onlar her yolu adliye binasına giderek bizi engellemeye çalıştı. kişi hemen geçmek için izin verildi ederken birkaç saat sınır kapısında beklemek yapılmıştır. Biz onlar babam bulacağını söylediler birçok insan bir araya geldi. bizden para aldı sonra Ama onlar kayboldu. Şüpheliler savcıların] bizim tanıklık [bir kopyasını almak için başardık. Bu sayede, onlar bizim iddialarını çürütmek için tanıklık başardık. Başsavcısı bir çavuş veya yüzbaşı sorgulamak mümkün değildi. Biz mahkeme kararlarına haberdar değildi. Kısacası, onlar her şekilde suçluları aklamak çalıştı "dedi.

Canan göre, Yüksekova çetesi Ergenekon terör örgütü için temellerini attı. Esat Dara, bir Sabri Çardakçıoğlu kim bildirildi Yüksekova çetesi tarafından öldürüldü akrabası, cinayetlerin organize bir grup çalışması yerine basit bir çete olduğunu söyledi. O devlet uzun bunu da isterse önce faili meçhul cinayetlerin failleri ortaya olabilirdi inanıyor.

"Devlet sessizlik uzun] [ilgili çözülmemiş cinayet şüpheleri artırdı. Onu öldürmek ortasında bir gerektirir cesaret almak aile evi ve onun adam ve gece. Biz cinayet istediğiniz faili meçhul ışık durumuna tutar. Ben cinayet inanmak bu bir kör göz dönüm devlettir. dileklerini o ay eğer failleri olarak maruz It olabilir. Ama ben ümitliyim hala. Katiller maruz kalacağı adil gibi Ergenekon, "Dara ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.