8 Ağustos 2010 Pazar

HERON SIKANDALINDA SESSİZLİK DEVAM EDİYOR.

Genelkurmay sessiz bir askeri başarısızlık Hantepe, Hakkari'de bir terörist grup defetmek iddiaları bir hafta daha fazla olmuştur önceki Heron insansız hava aracı (UAV) istihbarat rağmen.

Askeri şu anda konu üzerinde yorum toplam olmaması için toplumun tüm kesimlerinden eleştiri altında.

Alacaklar Ağustos ayı başlarında bu askeri Hantepe de teröristlere karşı istihbarat Herons tarafından 30 güvenlik birimleri her Temmuz ortasında bölgesinde bir karakola bir terörist saldırının ikinci sırasında sağlanan rağmen harekete geçmemesi yüzeyli. Saldırı yedi askerin ölümüyle sonuçlandı. Genelkurmay karargahı dahil iddialar, güvenlik birimleri, göre, saldırı izledi istihbarat Herons tarafından sunulan ancak canlı saldırı olay yerine yaralı askerleri kurtarmak için herhangi bir ek ateş gücü göndermedik.

Genelkurmay genellikle herhangi bir iddia kendisi yönelik yanıt vermek için hızlı ama sessiz bu Heron skandal üzerinde kalmıştır. Sessizlik edenler genellikle tarafına Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile geçmişte vesilelerle tercih dahil tedirgin birçok kişi vardır.

"Eğer bir iddia, bu kanıtlarla desteklenen olmalıdır. Ve eğer bu tür kanıtlar var, sonra herhangi bir kurumun sorumlu rakamlar talep karşılık vermelidir. TSK asker yüzbinlerce oluşur. bir skandal olay suçlanıyorlar üyesi varsa, onları ihraç edilmelidir. Askeri şüpheli rakamlar temizlenmiş olmalıdır. Adalet öyle yapmalıyım "Berhan Şimşek, İstanbul Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il başkanı ifade etti.

CHP daha iyi silahlı kuvvetler için onun sempati ile ünlüdür. Bu kimin birçok ceza davalarında suçlanan askeri üyeleri tarafından durdu.

"Herkes bu olayı [Heron skandalı] 'de sonuna olursa olsun görevinden veya değerde," Çetin Soysal, bir CHP İstanbul Milletvekili belirtildiği kadar soruşturulması gerektiğini etkilidir. Soysal göre, askeri oldukça sessiz ve bekliyordu insanlar olayı unutmaya tutmaktan daha Hantepe cinayetleri üzerinde tatmin edici bir açıklama yapmalıdır. "Biz şehit var. TSK terörle mücadeleyi ilgili hiçbir şey gizli almamalıdır. askeri bu kusur ve sorumlu olanlar ortaya olmalı ve onlar hesabına aranmalıdır. meclis soruşturması gerekiyorsa, CHP geri olacak, "diye ekledi.

4 Ağustos günü, Genelkurmay yerine bu olaydan sorumlu karşı yasal işlem başlamadan bir ortam Heron görüntüleri sızdı içeriden, kimliği hakkında soruşturma başlattı.

"Sağ ve yetki suçlamaları görmezden zorunda silahlı kuvvetler var mı? Genelkurmay açık ve dürüst bir biçimde kamuoyunu bilgilendirmek gerekiyordu. Bu bir sorun var, ben varsayalım. Bizim görevimiz ne olduğunu keşfetmek için değildir. en azından konu hakkında bir açıklama yaptı ama Genelkurmay olmalı, "Oktay Ekşi, Hürriyet baş yazarı belirtti. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da o Heron olay üzerine Genelkurmay bir tatmin edici açıklama beklediğini söyledi.

Tartışmalı genel jet için temel terfi

Heron tartışmalara son zamanlarda, Brig teşviki ile başka bir skandala tanıklık etmiştir. Orgeneral Mustafa İlhan Diyarbakır 8 Ana Jet Üs başkanı olarak. Genel ortam Temmuz ayı sonlarında yolunda yapılan bir skandal telefon görüşmesinde yer verildi.

sohbet - iki subay bir plan Herons vurmaya tartışırken arasında, birçok Kürdistan İşçi Partisi'nin (PKK) terörist ölenler - bir subay, ismi kamuoyuna değildi sağlamıştır çünkü başka subay nasıl birlikte tartışıyor sorun yurtdışından resmi izni olmadan iki kere gidiş için İlhan, bir hava kuvvetleri pilotu, kaydedin. Memuru İlhan gelecekte hava kuvvetleri komutanı olacak ve böylece korunmalıdır diyor.

Ya Tuğgeneral pasaport kayıtları temizlemek için geriye dönük olarak onu yurtdışı seyahat için izin vermeye karar iki. İlhan şimdi jet üssü sorumlu olacaktır. Ne ilginç onun yeni konumu ile bu jet üssü Herons güneydoğudaki Batman ilinde görevli yönetiminden sorumlu olmasıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.