8 Ağustos 2010 Pazar

KÜRTLER ŞİDDET İÇERMEYEN SEÇENEKLERİ GÖRÜŞMEK ÜZERE SERBEST OLMALI

"Kürt sorunu demokratik özerklik yoluyla çözülebilir. Biz ve özerk bir Kürdistan demokratik bir Türkiye kabul etmelidir.

bizim sarı, kırmızı ve yeşil bayrak yıldız ve hilal yanına uçtu olsa ne olur? Acaba dünyanın sonu olabilir mi? Diyarbakır, Hakkari, Van, Mardin ve Dersim [Tunceli] halkı daha çok Ankara'ya kararlı olur, "Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir kendisine karşı bir soruşturma tetikleyen yanı sıra ulusal öfke dan beyanı oldu .
Baydemir Tunceli doğu ilinde bir panel de Türkler için en tartışma bile bir sorun, geçen hafta sonu olmayan bir öneri de bu açıklama yaptı.

Kürtler için özerklik talep Onun belki de Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "anlamsız konuşma belediye başkanı suçladı gelen ağır tepki çekti." Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli de çok Baydemir sözlerini eleştiren ve hükümete çağrıda onu araştırıyoruz. "Ne bir soruşturma tür bugünkü hükümet - her konuda kapsamlı problar başlatır - tarafından saçma özerklik [Yorum] içine açılacak kamu harikaları," dedi, bu hafta başlarında söyledi.

Baydemir's BDP, bugüne kadar yasadışı Kürdistan İşçi Partisi (PKK), 1984 yılından bu yana Türkiye'nin güneydoğusunda kanlı bir savaş yürütmekle olmuştur kendisini mesafe başarısız bir Kürt yanlısı parti, sürekli üzerine ağır olan bağları ile çağrıldığını PKK ve Meclis'te Kürtlerin taleplerini öne - diğer bir deyişle, siyaset yoluyla.

ülkenin Kürtleri, uzun temel kültürel ve sosyal haklar mahrum edilmiş üzerinde artan baskısı göz önüne alındığında, Kürtlerin şiddet içermeyen talepler üzerine öfke ile flört etmeye Kürtler zorlayarak yanı sıra ifade özgürlüğü saygı eksikliği gösterir PKK, iddiaları Kürtlerin hakları için mücadele etmek, fikir önderleri söylüyorlar.

onu bir sütun Geçen hafta konu seslenen Gülay Göktürk, Bugün günlük bir köşe yazarı diyor bir argüman: "Kürt sorunu arasındaki çelişki dikkat çekti artık Türkiye'de bir tabu olduğunu. Bu sorun hakkında her şey "ve hiçbir Kürt özerklik çağrılarını sözlü saldırıların sözlü olabilir

2009 yılında hükümet destekli girişimin başlatılması, Türkiye'nin uzun süredir Kürt sorunu gidermek amaçlayan bu yana, konu hararetli Türkiye'de tartışma konusu olmuştur. tartışmaları geniş bir Türkiye'nin uzak gün Kürtlerin bile kimlik, Kürtler "marjinal" talepleri hâlâ uzun bir yol için gitmek göstermesini sağlamak karşı sık sık adli dava reddedildi geldi çünkü olmasına rağmen tamamen konu serbest kamuoyu tartışması.

"Biz yerel yönetimlerin ihanet için özerklik tanınması için Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir önerisi, hepimiz ona savcılarla, politikacılar ve medya baskısı boyunca empoze eğer ararsanız, nasıl bu insanlar onların demokratik siyaset yoluyla taleplerini elde edebilirsiniz inanacaklar ? "Göktürk sordu.

O biri olmalı ihanet ona özerklik Kürtlere verilmesi halinde ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçları açıklamak Baydemir suçlayarak önce bir şey önerdi. "Sen ve Kürtler böyle bir şey dramatik sonuçları konusunda onu ikna etmeye çalışacağız. Bazılarınız ve bazı Baydemir inanıyoruz inanıyoruz olacaktır. Ya da belki o herhangi bir dramatik sonuç olmayacaktır ikna olacak "dedi.

Bu talebi genellikle onlara karşı soruşturmalar tetikler rağmen Özerklik Kürtler için sık sık Kürt siyasetçiler tarafından açıklanan bir talep vardır. BDP eş başkanı Gültan Kışanak bu hafta başlarında Kürtlerin özerklik bir proje bu partinin genel kurullarda üç yıl önce oylamada ve onaylanmış olduğunu söyledi. "Bizim parti programında," diye belirtti.

"Insanlar tartışmaya izin verilmeyen nasıl Kürt sorununun çözülebileceğini," Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Barosu, Baydemir yaptığı konuşmada için soruşturma yaptığı rahatsızlık dile eski başkanı sordu

"Tüm görünümlerde veya serbestçe tartışılması gerektiğini ve bu da Kürtlerin bağımsızlık için bir çağrı içeren bir şiddet çağrısı içermeyen öneriler. Ancak bu şekilde şiddetin ortadan kaldırılması için ise, "Tanrıkulu Pazar's Zaman söyledi.

Diye uyardı olmayan şiddet öneriler sorunlar sorunlar sonsuza çünkü tartışılan değildir kalan yol açabilir yapmak bireyler üzerinde heybetli basıncı.

Öztürk TÜRKDOĞAN, İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Baydemir açıklamaları üzerine, hem de ona karşı soruşturma, gerçeği ifade özgürlüğünü kısıtlama hâlâ Türk kanunları var bir göstergesi olarak haykırış yorumlanır.

TÜRKDOĞAN bunun İnsan Hakları Avrupa Sözleşmesi karşı soruşturma olduğuna dikkat çekti Baydemir yaptığı açıklamalarda bitti.

, Türk Ceza Kanunu (TSK) birçok makale, konuşma özgürlüğünü kısıtlamalar dahil vurgulayan o yüksek zaman Türkiye'nin harekete geçmesi ve ceza kanunu bu kısıtlamalardan kurtulmak için ileri sürüldü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.