8 Ağustos 2010 Pazar

YAŞ SONRASI ASKERİN DİRENİŞİ KIRILDI.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı açıklamada, hükümetin ve ordunun Türkiye'nin yeni kara kuvvetleri komutanı ve Genelkurmay, randevular askeri tarafından gün boyu süren çabalarına öneriler için bir Gordion düğümü haline kabul başkanı üzerinde anlaşmaya varmışlardır.

Bu yılki Yüksek Askeri Şura (YAS) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesinin üzerinde karar verilir geçen Çarşamba sona eren toplantıda, orada kim kara kuvvetlerinin komutasını üstlenen istiyorsunuz olarak gün boyu belirsizlik olmasına rağmen. Erdoğan Pazar günü, yetkililerin söyledi "büyük ölçüde" potansiyel paçayı kesme iki üst düzey komutanların atanmasına ilişkin bir anlaşmaya vardı. O Afyon merkez Türk kasabasında bir miting bu atamalar bir kararname Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yaptığı onayına daha sonra gün içinde teslim olacağını sonra söyledi. "Bunu bizim başkan bu akşam önerimizi yapacak düşünüyorum. Şu anda bizim hazırlıklar neredeyse tamamlandı. Biz yakın büyük ölçüde anlaşmaya varmak için, "Erdoğan söyledi.

Ne zaman atamalar adları için Genelkurmay başkanı ve kara kuvvetlerinin baş Mesajları istedi, başbakanın daha sonra ilan edileceğini söyledi. Geçen giden Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, emekli olan, ile Cuma günü bir gece yarısı toplantısında bir araya geldi. ilk iki askeri Mesajları üstlenecek komutanlarının adları kamu zaman Today's Zaman dün yazdırmak için gittim yapılan olmamıştı. Haberler iki mesajlar için isimler Cumhurbaşkanı onayı ile tespit edilmiştir "dedi.

kimse kara kuvvetleri komutanı pozisyonuna atandı beri kimse Genelkurmay başkanı atandı olabilir ya, Orgeneral Işık Koşaner, Kara kuvvetleri komutanı, bu pozisyonu kabul bekleniyor olmasına rağmen. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık, yeni kara kuvvetleri komutanı atanacak, ancak, şaşırtıcı hareket beklenen Orgeneral Işık Perşembe günü emekli istedi.

Türkiye'nin gündemini son Çarşamba beri kara kuvvetleri komutanı sorunu egemen olmuştur. YAS kararlar Çarşamba günü geç saatlerde bir gecikme konseyi sivil ve askeri kanatları arasında bir sürtüşme tarafından 11 generalin davası yüzünden neden sonra Cumhurbaşkanı Gül'ün onayı alındıktan sonra şu anda darbe araziler ve giden 1 katılım Kolordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız şüpheli ilan edildi . Genel bir soruşturmanın Ergenekon terör örgütü içine ve tanıklık yapmaya da hükümeti devirmek için komplo ile suçlandı çağırıldı. Promosyon listesine kuvvetleri komutanı kara terfi değildi 11 general ve Gen Iğsız adlarını içermiyordu.

Çiçek: PM imza sembolik değildir gösterdi

üst düzey askerî pirinç 'randevu listesinde sonuçta sadece bir öneri yaparken Resmi TSK politikası hükümet, atama ve subayların promosyonlar büyük bir rol veriyor. Ancak, Türkiye'de orada uzun bir itiraz olmadan damgalama üst komutanları ve sivil beden sadece lastik askeri komuta kademesinin belirlenmesinde bir gelenek olmuştur. Birçok mevcut hükümet ilk defa hak ona kanunla darbe parsellerde hükümete karşı bulaşmış subayların terfi karşı tarafından verilen kullanma olduğunu düşünüyorum. Hürriyet Gazeteye konuşan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, hükümetin sert tutumu bu YAS toplantılarında randevuları ve askeri üyelerinin promosyonlar üzerine başbakanın imzası "sembolik olmadığını gösterdi" dedi. Bu konsey bir derby maç arasında değildir dikkat çeken İki takım, Çiçek iddiaları hükümetin TSK yeniden çalışıyor reddetti. "Ben o kim hükümet bizim başbakan yasal haklarını kullanılan karşı mevcut durumu kullanmaya çalışıyorlar söylemek istiyorum. Türkiye'de herkes diğerinin haklarına saygı kendilerine kanunla tanınan, "dedi.

Çeşitli olasılıklar ileri haftasonu nasıl askeri randevu konuda sivil otorite karşı olabileceği gibi konulmuştur. Taraf günlük, Orgeneral Başbuğ göre - olan ısrarı giden Orgeneral Iğsız üzerinde yazı için devam eden tartışma başladı - Erdoğan, kim tüm nedeniyle pozisyon için Orgeneral Iğsız düşünüyor olmayan yeni bir öneri getirdi toplantıda Cuma günü geç saatlerde sırasında hükümete karşı bir komplo genel şüpheli tutulumu,. Ancak, Erdoğan bildirildi, bu alternatif çevirdi cari Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner için Genel Kurmay başkanı, 2013 yılında olmak için önünü üzerinde duruldu.

Gazeteye göre, Başbuğ Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Güner yolunu temizlemek için Orgeneral Koşaner, Orgeneral Başbuğ sonra göndermek için çıkmak bekleniyor Genelkurmay sonra başkanı görevini üstlenecek Orgeneral Necdet Özel önerdi Orgeneral Özel, Jandarma Genel Komutanlığı yeni başkanı olarak atandı, 2013 yılında Orgeneral Koşaner yerine bekleniyordu engellemek için.

Orgeneral Özel kara kuvvetleri komutanı tayin edilmiş ise TSK ve domino gibi yapı nedeniyle, sadece iki yıl sonrası ve kalamaz o 2012 yılında Genelkurmay başkanı atanacak halinde emekli gerekir. Orgeneral Koşaner bu yana kendi yaş nedeniyle üç yıl boyunca ordunun başı olarak orada 2012 yılında Genel Kurmay başkanı görevini hiçbir boşluk ve Gen Özel Genelkurmay başkanı olmak değil muktedir olacaktır görev yapacak. Ama eğer o kadar jandarma genel komutanı, o 2011 yılında kara kuvvetleri komutanı olarak Genelkurmay Başkanı olarak 2013 yılında tayin olması bekleniyor kalır.

haberlere göre, Orgeneral Başbuğ Kara Kuvvetleri Komutanı Genelkurmay Başkanı için 2013 yılında terfi önlemek için Gen Özel atanmasını sağlamak için planlıyordu. Bu şekilde, o Jandarma Genel Komutanlığı, 2013 yılında Genel Kurmay başkanı olarak görev yaptığı randevu için önünü iradesine Orgeneral Güner atanmasını sağlamak için, askeri geleneğe göre istiyordu.

Ancak Erdoğan o Orgeneral Özel için haksızlık olur gerekçesiyle Başbuğ önerisine karşı çıktı. Cumhurbaşkanı Gül ayrıca, Başbuğ önerisine soğuk olduğu bilinmektedir. Onun muhalefet nedenlerinden biri de Orgeneral Güner, 2007 yılında first lady Hayrünnisa Gül tedavisi oldukça birçok kişi tarafından şüpheli olarak kabul edildi, yol Genelkurmay başkanı görevini üstlenecek açıyor olduğunu. O ağır gerekçesiyle o edep tüm sınırları o first lady nedeniyle sırtını döndü transgrasyonal tarihinde gözlemci tarafından eleştirildi diye Ankara Esenboğa Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı memnuniyetle olarak ona bir başörtüsü giyiyor.

Başbuğ önerisine yanıt olarak Erdoğan bildirildi Orgeneral Işık istekleri ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı başkanı görevinden emekli çekilmesi dahil Cuma toplantısında, kendi getirdi. Bu seçenek sayesinde, başbakan bile herhangi bir randevu ve Orgeneral Başbuğ, Orgeneral Koşaner ve Orgeneral Iğsız emekli etkinleştirmeden önce, Ağustos ayı sonuna kadar bekleme düşünebilirsiniz gitmek yoksa Taraf göre. Bu şekilde, o kara kuvvetleri komutanı, kısa bir süre için Orgeneral Özel atama ve yol ona Genelkurmay başkanı olmak için zemin hazırlamak mümkün olacaktır.

Erdoğan: Dalgalanma terör saldırılarında tesadüf

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha güçlü bir demokrasi ve daha geniş hak ve özgürlükler ve güvenlik güçleri ve sivillere yönelik terörist saldırıların sayısında son zamanlarda artış yönünde Türkiye'nin çabalarına arasında doğrudan bir bağ çizmiştir. "Terör ve kışkırtmanın Son eylemler tesadüfi değildir. ] Kalkınma ve ilerleme [yolları, terörist [Kürdistan İşçi Partisi (PKK)] üzerine Türkiye gemiye saldırılarını artırmaktadır zaman, "dedi. Son günlerde saldırılar Kürt yanlısı, ayrılıkçı PKK tarafından başlatılan bir artış gördük.

Başbakan Afyon Orta Anadolu ilinde Pazar var olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi'nin bir parçası olarak (AK Parti) kampanyası "evet" bir anayasa değişikliği paketine yaklaşan bir halk referandumu 12 Eylül için planlanan söylemek seçmenlere teşvik oldu. Terörist saldırılar ve Türkiye ve vatandaşlarına karşı şiddet eylemlerine doğrudan demokrasi ve kalkınma için ülkenin arzusunu bağlı olduğunu söyledi. "Ne zaman Türkiye'de demokrasi yönünde sağlam adımlar atması, kirli planları devreye ayarlanır onu engellemek için. Türk ekonomisi büyüyor zaman, bazı çevrelerde bir plan kötüleşmeye hazırladık. Bu aynı durum bugün. Onlar Türkiye'nin kalkınma engellemeye çalışıyorlar, "Erdoğan" dedi. Terör son aylarda Türkiye'de tartışma ana konu olmuştur. Çoğu gözlemci bu terör eylemlerinde artış anayasa değişiklik paketi üzerinde yaklaşan kamu referandum bir cevaptır katılıyorum. Başbakan devam eden girişimler yaptığı konuşmada terör saldırılarının üzerinden ulus kışkırtmak için dikkat çektiğini ve milletin duyduğu güveni dile getirerek, bu provokatörleri sonunda başarısız olacağını söyledi.

En son Türkiye provokasyon başka bir hareket PKK ile dört polis memuru PKK operatives elinde iki hafta önce öldürüldü Hatay'ın Dörtyol ilçesinde, sahneye gördüm. saldırı sonrasında, bazı Türk milliyetçileri Kürt asıllı sakinleri saldırdı - ve PKK'lı teröristlerin bir otomobil aşırı milliyetçi bir üyesi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) olan Dörtyol saldırı ait kullandım. Bestami Kılıç, MHP bir Payas belediye şehir meclisi üyesi, Cumartesi günü polis tarafından ikinci kez sorgulandı. Daha önce saldırı ile bağlantılı olarak, ancak gözaltına olmuştu daha sonra serbest bırakıldı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.