8 Ağustos 2010 Pazar

TÜRKİYE SOLUNDA EKSEN KAYMASI YAŞANIYOR.

Cameron Türkiye'deki konuşması: eksen kayması değil-so-ince ayar iddia
bir konuşma İngiliz Başbakanı David Cameron tarafından Türkiye'ye yaptığı ziyaret sırasında teslim çeşitli etkileri nedeniyle İngiliz iç politika ve küresel aşamasında, temel mesajı aynı konuşma içinde olduğu dikkat kaçmış olabilir: onun cesur yanıt, ya da belki de bir meydan okuma , tartışmalar ve tartışmalar, Türkiye'nin dış politika ekseninde bir sözde vardiya varlığına işaret etmektedir.


Diplomatik solukluk besbelli neredeyse iki yüzyıl içinde en genç İngiltere başbakanı 43 olmuş ve ofis Mayıs beri bu genç politikacı için favori tarzı değildir.

"Diye gerçekten dedi ne inanan Çünkü," Üst düzey bir İngiliz diplomat Cameron hangi o, örneğin, Türkiye'de o Gazze söyleyerek İsrail kızdıran konuşmasında ile sınırları zorlamaya cesaret niçin ne zaman Pazar's Zaman tarafından sorulan yanıtladı a " esir kampında. "

O Türkiye için Avrupa Birliği içinde yerini için mücadele sözü verdiler olarak Cameron hem rakibini ve yoldaşı Tories ve öfke çekti ve dışarı AB, Ankara shutting karşı Türk üyelik karşıtlarının uyardı.

Yine de, bazı İngiltere merkezli yorumcu onun ifadesi incelik Türkiye'de konuşmasının altında yatan gerçekçilik olumsuz etkisi olmamalıdır eksik söylüyorlar.

Ankara'da bulunduğu dönemde, "korumacı, polarize veya önyargılı olarak AB'ye Paris veya Berlin'de paylaşılmıyor," bir görüş Türk üyelik karşıtlarının reddetti. Fransa ve Almanya'nın Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkıyorlar. Cameron göre, kim "medeniyetler çatışması prizma aracılığıyla dünya tarihinin görüyorum ki Türkiye arasında seçim yapmak zorunda olduğunu düşünüyorum polarize Doğu ve Batı ve her ikisinin de bir seçenek sadece değildir seçmek."

Ve önyargılı "kim kasten İslam yanlış anlamayın," Cameron "onlar gerçek İslam ve çarpık versiyonu aşırı" ve "onlar sorunun İslam'ın kendisidir ve düşündüklerine göre dolaşarak sattığın yerden beri hiçbir farkı görmek inanıyor İslam'ın değerleri yeterlidir asla diğer dinler, toplumların veya kültürlerin değerleri ile uyumlu olacak. "

"Bütün bu argümanlar düpedüz yanlış, ve yeni bir hükümet olarak İngiltere, bizi uluslararası çalışmalara bu argümanlar yenmek için ve ben sırayla her birini almak istiyorum ön planda olmak istiyorum," diye 27 Temmuz dedi konuşma, etkili bir Ankara tabanlı iş grubunun genel merkezinde teslim, Türk Birliği Odalar ve Borsalar (TOBB) - uygun bir mekan aynı zamanda Türkiye "Avrupa'nın BRIC denilen" ve gelişmekte olan piyasalar için kısaltma atıfta Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin, o da İngiltere ve Türkiye, halen 14000000000 $ yıllık toplamlar, bir sonraki beş yılda iki katına arasındaki ikili ticaret görmek istediğini söyledi.

dilini değiştirme

Nitekim olarak, genel, Cameron bir kazan-iki durum kazanmak yöntemleri açıklanan Türkiye ile AB ülkesinin ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler arasındaki ilişki açısından.

İngiltere başbakanı sözlerini Türkiye, Batılı güçlerin İslam cumhuriyeti üzerindeki baskıyı kadar yeni yaptırımlar uyguladığı tarafından isterken, İran'ın nükleer programı konusunda uluslararası bir anlaşmazlığa uzlaşılmış bir çözüm için çalışan bir dış politika giderek bağımsız ders izlemektedir geldi.

Batı'da pek çok endişe, Türkiye'nin uzak Batı'dan Doğu ülkeleri ile ittifaklar oluşturma uğruna, bazıları Batı ile çok sorunlu ilişkilere sahip ve ABD Savunma Bakanı Robert Gates taşınıyor belirttiler son AB suçladı Türkiye'nin eksen kayması.

İngiliz diplomatik kaynaklarına göre, bir eksen kayması iddiaları temelde Türkiye'nin politikalarının bir basitleştirme ve düz yanlış.

"Örneğin, anlaşmazlığı, İran'ın nükleer programı çevresinde yaklaşım nasıl İngiltere ve Türkiye arasında bir anlaşmazlık söz olabilir. Ama İngiltere'de kesinlikle Türkiye'nin Bunu yapmak için nedenleri var anlıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın defalarca söylediği gibi bir taktik bir fark olmadığı, Türkiye'nin herhangi bir ülkeye karşı bu bölgede nükleer silahlara sahip olduğunu söyledi, "anonimlik talep aynı İngiltere'de diplomatik kaynaklar, gün içinde Can ziyareti sonrasında Pazar's Zaman söyledi.

"Ne Sayın Başbakan [Cameron konuşmasını yapmak amaçlanmıştır] son zamanlarda Türkiye'nin politikaları nedeniyle dili - görüş, Türkiye'nin uzak Batı ya da geleneksel ittifakları dan hareket ediyor dayalı hakkında kullanılan dili değiştirmek için - is kesinlikle bir basitleştirme. Burada bu dava haline geldi ve ben o çok güçlü yaptım inanıyorum, "kaynaklar" dedi. "Türkiye'de kimsenin müşteri devlettir."

Aynı kaynaklara göre, eksen kayması argümanlar "gerçek siyasi gündeminden" kök ve olanlar belli kurumlar içinde AB gibi Türkiye görmek istemiyorum ve belli çıkar grupları "için yararlı siyasi araçları.

Can basit meydan sonunda Türkiye'ye bir "yararlı tartışma" yol açacak mı belli değil - en azından şimdilik için. Ancak, bu sorunu 27 üyeli bloğun güçlü bir üyesi geliyor yana Türk diplomatik kaynaklara göre, bu sonuçta farkedilmeden gitmeyeceğim.

"Bizim için ne dedi Cameron açıkça belirten bir. Ancak konuşma sonunda dikkate alınması önemlidir bazı çevreler tarafından Türkiye'nin politikalarının uygun bir yorumu olarak. Hatta İngiliz medyasında iki kampa konuşma içeriği üzerinde şu anda bölünür, "Türk diplomatik kaynakları, gizli kalmak koşuluyla konuşan Pazar's Zaman söyledi.

"Biz o zaman birçok ısıtmalı tartışmaları ve argümanlar," aynı kaynakları yeni bir görünüm sunar, çünkü ülke içinde ve yurt dışında Türkiye'nin politikalarının yeni bir bakış açısı için yol açacaktır Mr Can konuşma ve yaklaşım umut ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.