8 Ağustos 2010 Pazar

HUKUKUN KARŞISINDA ASKERİN ÜSTÜN OLMASI

Iptal tutuklama emirlerinin hukukun üstünde askeri üstünlüğünü ortaya koymaktadır


Gözlemciler sanki hukukun üzerinde bir kez daha mahkeme kararı iptali ile darbe suçlamalarıyla muvazzaf ve emekli üst düzey askeri komutanlar dahil olmak üzere, zanlıların onlarca tutuklama kendini gösterdi bir durum vardır davranıyor için ordu mensuplarının kınadılar.

Iptal geç Cuma akşamı geldi. İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi, Sledgehammer Güvenlik Harekatı Planı, bir yıkıcı plan iddia tarafından hazırlanan soruşturmasına 102 subayların tutuklanmasını emretti tarafından 23 Temmuz karar zanlıların avukat itiraz kabul bir anda-emekli general.

"Kime tutuklama emri verildiği karşı iki hafta içinde ele değildi Askeri üye. Böyle bir emri sıradan bir vatandaş, acil [polis] operasyon olsaydı başlatılan olurdu şüpheli adalete teslim olurdu, "emekli savcı Reşat Petek kaydetti. Petek göre, tutuklama emrinin iptali askeri üyeleri için mahkeme kararlarının geçersizliğini güçlü bir göstergesidir.

Türk ordusu son çabalarını yargı makamlarına zanlıları teslim olmayan artan eleştirilerin merkezi olmuştur. kime tutuklama emri çıkarttı olmuştu karşı askeri tesisler, böylece güvenlik güçleri tarafından yakalandı olamazdık konaklayabilirler subayları.

Balyoz şüpheli bir askeri komplo hükümet unseating amaçlanıyor. Bu emekli Orgeneral Çetin Doğan, 1. Ordu eski komutanı tarafından 2003 yılında, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) iktidara tek parti olarak gül iktidar hemen sonra hazırlandı. Askeri parti yanlısı gerici inceliyor ve laik cumhuriyet için bir tehlike teşkil inanıyor, bu nedenle bu iddia çeşitli planlar AK Parti hükümeti devirmek için meşgul etmektedir.

Sledgehammer arsa, sonuçta unseating umudu ile AK Parti hükümeti zayıflatmak planları Türk jet aşağı çekmenin ve meşgul dua saatlerde büyük camilerin bomba dahil.

"A barınak hizmet ve emekli şüphelileri için oluşturulmuştur. Herkes ülkelerin hukukun üstünlüğüyle yönetilen mahkeme kararlarına saygı gerekiyordu, ama bu Türkiye'de durum böyle değildi, "Petek ekledi.

tutuklama emrinin iptali İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yargıç tarafından kurnaz hareketin sonucudur. Mahkeme Bülent Akasma liderliğindeki yargıçlardan oluşan bir grup emri karşı zanlıların avukatları tarafından itiraz incelemek gerekiyordu. Ancak, beklenmedik bir hareket, Akasma yaz tatili ve gönderildiği - geçici olarak değiştirilir - başka bir yargıç tarafından. Yeni yargıç emri iptal emretti.

Hareket, çeşitli mahkemeler tarafından darbe şüphelilerin yakalanması önlemek için daha önceki iki girişim akla getirdi. Albay Dursun Çiçek, örneğin, tartışmalı mahkeme kararları ile hapis iki kez serbest bırakıldı. Ancak, darbe suçundan Nisan ayında ilk kez tutuklandı. Albay AK Parti hükümetine karşı Reactionaryism Mücadele Eylem Planı hazırlanması suçlanıyor.

'Adalet ciddi yaralı'

tutuklama emrinin iptali o Sledgehammer dava dosyası kapanmış olacak anlamına gelmez. Ilk duruşması 16 Aralık yapılacak. Şüpheliler ilk duruşmada tutuklandı olabilir. Hukukçular ise, adalet ciddi emrinin iptal ile yaralı olduğuna inanıyorum.

"Ben mahkeme kararı şaşırtıcı hiç düşünmüyorum. Yargı süreci devam edecektir. Ama olayların sıradan tutuklama emri sonrasında değildi. Adalet o zamandan beri yaralandı. Şüpheliler, son iki hafta içinde ele değildi. Bunlar Türk Silahlı Kuvvetleri [TSK] çeşitli bölümler tarafından korundu. Süreç adaletsizlikle dolu idi. Biz yakından gün gelip izlemeleri gerekir "Ahmet Gundel, Yargıtay eski bir savcı belirtti.

Ömer Özkan, hukukun Doğuş Üniversitesi okulda doçent, tutuklama emrinin iptali bu şüphelilerin bütün suçlamalardan beraat anlamına gelmez "dedi.

"Dava devam edecektir. Mahkeme kararı tutuklama emri geri almak için böyle bitti anlamına gelmez. Yargıçlar sırada Yüksek Askeri Şura [YAS] müzakerelerinin etkisiyle böyle bir karar yapılmış olabilir, "diye ekledi.

YAS geçen hafta subay promosyonlar karar, ancak toplanan başkan, başbakan ve savunma bakanı, güçlü bir üst rütbe için şüphelilerin ilerlemesi karşı da dahil olmak üzere konseyin sivil üyeleri. Şüphelilerin, sonucu idi, terfi değil. TSK resmi politikası izin vermez üyelerinin tanıtım onlar mahkemeye isen.

Adnan Tanrıverdi, emekli bir üst düzey general, farklı bir bakış açısıyla konu yaklaşıp Sledgehammer şüpheliler, bir İstanbul mahkemesi onlara karşı bir iddianame kabul askıya alınmıştır gerektiğini söyledi. "Savunma Bakanlığı, ne olursa olsun rütbe tüm şüphelilerin askıya gerekirdi" dedi.

Balyoz kanlı saldırıların teröristlerin seçilmiş

kanıt Sledgehammer darbe planı ile ilgili ek klasörler darbe çizici 843 kişi kanlı planlarını yürütmek için seçilmiş öneririz. 180'den fazla onları farklı terörist grupların üyesi vardır. Klasörler zanlıların avukatları erken Ağustos ayında dağıtıldı. Sledgehammer darbe planı onun baş şüpheli olarak Orgeneral Doğan 196 şüpheli ve isimleri bahseder karşı Geçtiğimiz günlerde hazırlanan iddianame.

klasörler, 183 kanlı planları Sledgehammer elebaşı tarafından geliştirilen işlemek beklenen insanların büyük bir grup göre El-Kaide üyesi, Türk Hizbullah ve Hizb-ut Tahrir. Teröristler zor durumda AK Parti süreceğini toplumda kaos kışkırtmak için bombalama ve cinayetleri gerçekleştirmek gerekiyordu. Kaos bir hükümet darbesi sahneye askeri rica ediyorum. Geçmişte, darbe planlayıcıları huzursuzluk gibi kaos - kullanılan 12 Mart 1971, mutabakat ve önce 12 Eylül 1980 darbesi - kendi eylemleri için bir emsal olarak. ülkede sosyal huzursuzluk diğer askeri müdahaleler önceki ülkenin kontrolünü ele geçirdiler askeri destekli olduğu düşünülüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.