29 Ekim 2010 Cuma

ALKOL VERGİSİNDEKİ ARTIŞ İÇMEDEN SARHOŞ OLMAYA TEŞVİK EDİYOR.

Türkiye'nin rakı ile önemli bir oyuncu anason içecek pazarı, ülkenin en son vergi zamları ile 'fiyat şampiyonu' oldu. az bir yıl içinde özel tüketim vergisi başka bir artış sayesinde, rakı üzerindeki vergiler artık ürünün 'temel fiyat' aşmak. Sektör temsilcileri kayıtdışı satış dalgalanma olacağını endişe


VERGİLER: İstanbul Beyoğlu'ndaki ünlü Nevizade Sokağı'na bir sahne. özel tüketim vergisi, ya da ÖTV, alkollü içkiler için de son zam anason ruhları pazarda Türkiye 'dünya fiyat şampiyonu' yaptı.
özel tüketim vergisi, ya da ÖTV, alkollü içkiler için de son zam Hürriyet gazetesinin haberine göre, Türkiye anason içkiler piyasasında "dünya fiyat şampiyonu" yaptı.

Perşembe günü konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ÖTV zammı alkollü içecekler için 4 ile yüzde 12,5 'i genel bir fiyat artışı anlamına geleceğini söyledi.

turizm sektöründe ve siyasi muhalefet başta olmak üzere, tepkilere yol açtı hükümetin kararı, rakı, votka ve cin gibi yüksek alkollü içkiler, litre başına yüzde 30 ÖTV artışa tekabül etmektedir.

"Bu artışın temelinde, bir tüketici rakı bir 70cc şişe için yaklaşık 35 lira (17.6 Euro) ödemek zorunda kalacak," Hürriyet Cuma bildirdi. "Avrupa'da, Yunan uzo 5-8 euro arasında satılıyor, Fransız pastis 11-14 arasında euro ve Mısır arak için satılan 10 € satılıyor."

Rakı ve Türkiye'nin milli içkisidir 55 ülkede satılmaktadır. vergi zammı ile, Türkiye Hürriyet göre, rakı için ilk beş en pahalı pazarları arasında yer olacaktır. Norveç, Finlandiya, İsveç ve Kanada da rakı bir 70cc şişe 15 ila 18 milyon euro karşılığında satıldığı, Hürriyet söyledi. En ucuz rakı bir 70cc şişe € 7 için de geçerli komşu Irak, satılıyor. Suriye'de, fiyat 8 € olduğunu. "Bazı Avrupa ülkelerinde bile, bir 70cc şişe 10 € için satılan olabilir," Hürriyet bildirdi.

rakı litre başına ÖTV 39.6 liradan 51.5 liraya yükseltilmiştir. cin ve votka zam 57,2 liradan 44 liraya kadar olmuştur. bira üzerindeki ÖTV 0,44 lira 0,35 lira arasında artarken taze üzüm şarabı olarak yükselişi, 2,44 liradan 1,95 liraya arasındadır.

Sektörün umutlar kesik

Galip Yorgancıoğlu, Geleneksel Alkollü İçecek Üreticileri Birliği veya GİSDER Başkanı, tüketici fiyatları üzerinde zam geçmesi gerektiğini söyledi. "Biz 2009 yılı Aralık ayında alkollü içkilerde ÖTV bir sürpriz ortaya çıktı. Sektörün tam bu artışın olumsuz etkilerinden henüz çikamamistir. sektörü yılın ilk çeyreğinde daha 2130000000 lira olması beklenen vergi toplandı. Bunun yerine, 2.15 milyar lira oldu, "Yorgancıoğlu dedi. "Böylece, sektörde yeni vergi zammı olacağını umuyordum."

Radikal konuşan Sibel Kutman, Doluca Şarapları 'de yönetim kurulu üyesi, o kayıtsız satışlarda bir artış endişe olduğunu söyledi. "Satış zoka gibi, toplanan vergi aynı düzeyde kalacaktır" dedi.

Hatırlatarak, Türkiye'nin küresel konumunu içecek fiyatları, Yorgancıoğlu İsveç, Norveç ve Danimarka gibi ülkelerde değil, aynı zamanda alkollü içkiler yüksek vergi ekstresi bu ekonomilerde kişi başına düşen gelirin yaklaşık 40.000 € olduğunu söyledi. "Satın alma gücü anlamda karşılaştırıldığında Türkiye, alkol vergi tartışmasız şampiyonu," dedi.

Çin ekonomisi üzerinde verilmesi

Vergi zamları da ana muhalefet partisinden sert tepki tetikledi. yaptığı basın açıklamasında, Umut Oran, Cumhuriyet Halk Partisi genel başkan yardımcısı başkan, hükümetin "alkol vergilendirme yoluyla ulusal bütçeden tasarruf ederken, Çin ekonomisinin devretti." vardır iddia

Adalet ve Kalkınma Partisi ya da AKP hükümetinin Türk Lirası, enflasyona karşı sonuçlanmıştır bir politika aşırı değerlenen tutuyor "Türkiye işgalci Çin malları," Oran "dedi. O Çin'den ithalat 1600000000 $ aşarak, Eylül ayında yüzde 40 arttığını belirtti. "ABD Senatosu Çin ithalatına kota koymak yasaları enacts ederken, Türkiye'nin kapılarını ucuz Çin mallarını geniş açıyor" dedi.

Oran Çin malları da olarak Merkez Bankası tarafından kabul edilen enflasyon oranı, baskı olup olmadığını vurguladı. "Ama hükümet istihdam ya da üretim bu politikanın olumsuz etkileri umurumda değil" dedi. "Düşük fiyatlı ithalat küçük şirketler iflas ve tarım yok. ithalat 15650000000 $ 25.3 oranında artarken, Eylül ayında ihracat, aylık bazda yüzde 5,5 oranında artmıştır. "

Oran, hükümetin ithalat üzerinden alınan vergiler arasında "AKP Seçim harcamaları kapsamında" finansman iken, 2011 genel seçimlerine kadar kontrol altında enflasyon tutmayı amaçladığını söyledi. "Ayrıca, alkollü içecekler üzerindeki vergiler arttı" diye açıklamada. "Böylece, onun [İslamcı] baz alkol vergilendirme ile bütçe tasarrufu sağlarken bir değişiklik olmadığı bu mesajı veriyor."


MUTFAK OTURMA ODASI
MUTFAK REGİNA
MUTFAK SANDALYE
MUTFAK SANDALYELERİ
MUTFAK SANDALYESİ
MUTFAK SİSTEMLERİ
MUTFAK TAKIMI
MUTFAK TAKIMI ÖRNEKLERİ
MUTFAK TAKIMLARI
MUTFAK TASARIM
MUTFAK TASARIMI
MUTFAK TASARIMLARI
MUTFAK ÜRETİCİLERİ
MUTFAK ÜRÜNLER
MUTFAK ÜRÜNLERİ
MUTFAK VE BANYO DOLAPLARI
MUTFAK VE BANYO MOBİLYA
MUTFAK VE BANYO MOBİLYALARI
MUTFAK VE BANYO MOBİLYASI
MUTFAK VE MOBİLYA AKSESUARLARI
MUTFAK VESTİYER
MUTFAK VİTRİN
MUTFAK YATAK ODASI
MUTFAKLAR MODELLERİ
MUTFAKLAR RESİMLERİ
MUTFAKLAR VE FİYATLARI
MUTVAK DOLABI
MUTVAK DOLAPLARI
MÜZİK SETİ SEHPASI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.