29 Ekim 2010 Cuma

TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN 87. YILI YURT GENELİNDE BÜYÜK COŞKUYLA KUTLANDI

Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 87 yıldönümü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ankara'da Anıtkabir'i gerçekleşen ilk tören, lider ile Cuma ülke çapında kutlandı.

Ülkenin üst düzey yetkililerden oluşan bir heyet kadar Başlık Gül, Anıtkabir, Türk Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün kabrinin de kırmızı ve beyaz karanfiller ve çelenk koydu. Grup Atatürk'e saygılarını sunarken, Türk milli marşı seslendirdi.

Her törende diğer konuşmadım Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu, ana muhalefet lideri arasında etkinlikte dikkate değer bir ürperti vardı.

belirsizlik bir hafta sonra, Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Halk Partisi, ya da CHP başkanı, o kişi ile kutluyor lehine Gül'ün Cuma ev sahipliği için Cumhuriyet Bayramı resepsiyon katılıyor olmayacağını Perşembe belirtti. Resepsiyonda etkinlikte izin verilmesi tartışma ve spekülasyon başörtüsü giyen kadınlar yüzünden bir konu haline gelmişti.

Anıtkabir'de tören Gül'ün türbesi de ziyaretçilerin kitap imza ile sonuçlandı. "Bugün, dünyada aktif bir rol oynamaktadır, laik, güçlü demokratik ve gelişmiş bir ülke haline sahip olmanın gururunu deneyim" diye yazdı. "Biz sizin belirlediğiniz hedefe doğru ülkeye taşımak için var gücümüzle hepsi ile çalışıyoruz. millet olarak, hafıza önce ilgili yay. Huzur içinde yat. "

Yükseköğretim Kurulu, ya da YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan Türbe nedeniyle girmediniz "ıslak zeminde kayma onun ayakkabılar."

boyunca diğer devlet ve muhalefet partisi temsilcileri ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Şef, vardı törende Gül ve Erdoğan Katılma .

Meclis de Kutlamaları

Anıtkabir'de tören ardından, Gül'ün TBMM'de kutlama mesajları kabul etti.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'nın yanına oturuyordu CHP başkanı ile ama, Kılıç ile el sıkıştı değil ise Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç ile el sıkıştı.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milliyetçi Hareket Partisi, ya da MHP lideri Devlet Bahçeli de başını salladı. Orgeneral Koşaner de, bir tebrik olarak Erdoğan 'de nod seçti sonra başbakan ile sohbet etti.

Selahattin Demirtaş, Kürt yanlısı Barış ve Demokrasi ya da BDP lideri katılmadı.

Gül'ün resepsiyon

Cumhurbaşkanı Gül'ün çok tartışılan resepsiyon Cuma gecesi 19:30 'de gerçekleşmesi planlandı. Bin misafir Gül onun başörtüsü giyen eşi ile birlikte ev sahipliği olacak olay, davet edildi.

Bir "alternatif" resepsiyon askeri aynı anda gerçekleşmesi planlanıyordu ev sahipliği yaptı.

29 Ekim 1923 tarihinde, Türk Parlamentosu ve anayasayı tadil resmen bir Cumhuriyeti'nin ülke ilan etti. Mustafa Kemal oybirliğiyle ilk cumhurbaşkanı seçildi. Cumhuriyet Bayramı, ülke genelinde her yıl gibi Kuzey Kıbrıs'ta kutlanır.



MUTFAK DOLABI FİYATLARI
MUTFAK DOLABI MOBİLYA
MUTFAK DOLABI MOBİLYALARI
MUTFAK DOLABI MODELLERİ
MUTFAK DOLABI RESİMLERİ
MUTFAK DOLABLARI
MUTFAK DOLAP
MUTFAK DOLAP ÇEŞİTLERİ
MUTFAK DOLAP FİYATLARI
MUTFAK DOLAP MOBİLYA
MUTFAK DOLAP MODELLERİ
MUTFAK DOLAP RESİMLERİ
MUTFAK DOLAPLAR
MUTFAK DOLAPLARI
MUTFAK DOLAPLARI AKSESUARLARI
MUTFAK DOLAPLARI FİYATLARI
MUTFAK DOLAPLARI MOBİLYALARI
MUTFAK DOLAPLARI MODELLERİ
MUTFAK DOLAPLARI RESİMLERİ
MUTFAK FİRMALARI
MUTFAK FİYAT
MUTFAK FİYATLARI
MUTFAK GEREÇLERİ
MUTFAK GRUBU

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.