29 Ekim 2010 Cuma

HALLİ BURTON YETKİLİLERİ ÖLÜMCÜL PATLAMAYI BİR HAFTA ÖNCESİNDEN BİLİYORDU

WASHINGTON - Halliburton yetkilileri önce hafta biliyordu ölümcül patlama ve BP kararsız ama iyi oldu alt Meksika Körfezi içinde mühür kullanmak planlanan bu çimento karışımı onlar da hala kaza iş önde gitti komisyon soruşturma cumhurbaşkanlığı, Perşembe söyledi.
Ayrıntı Bu Resmi

Gerald Herbert / Associated Press
Derin deniz Horizon petrol kulesi Venedik, La içinde yanan görülür, Testler, ama iyi mühür için kullanılan çimento hakkında şüphe uyandırmaya olmalıdır Meksika Körfezi iyi BP petrol ölümcül patlama öncesi yapılan şirket ve çimentolama yüklenici kullanılır Yine de.


ve led işçilere 11 öldürdü patlama olarak, resmi ilk bulmak için sorumluluk en büyük offshore petrol sızıntısı standartlarında Amerikan tarihinin karşılamayan sanayi yoktu karışımı, çimento belirtilen bu testlerin laboratuvar komisyon kadrosu belirlendi üç yapmış olduğu Halliburton.

Bu testlerden en az bir sonucu bunun üzerine harekete başarısız BP, oldu, 8 Mart'ta verilen, panelin baş araştırmacı, Fred H. Bartlit Jr, "dedi bir mektup Perşembe günü komisyon teslim. "Hakkında herhangi bir soru vardır önemi hayır BP için gösterge olduğu Halliburton vurgulanan yükseltilmiş köpük istikrar personel olduğunu BP veya veri," Bay Bartlit rapor onun dedi içinde.

20 Nisan tarihinde iyi patlama öncesi yaklaşık bir hafta yapılan bir başka Halliburton çimento testi, aynı zamanda, ama iyi doğru ayarlamak için olasılığının düşük olduğunu, yani kararsız olduğu karışımı bulunanlardan bulgular BP, Sayın gönderilen asla Bartlit önceden açıklanmayan belgeleri inceledikten sonra bulundu.

patlama rağmen Sayın of Bartlit neden ve hatta birincil tek tespit olarak çimento yetersizliği özellikle öyle değil, o iş onun yapmış çimento vardı eğer yapılmış açık mektup yaptığı ve basınçlı tutulması son derece petrol ve iyi delik gaz çıkışı, var kaza hiç oldu mu olurdu.

"Biz bir süredir bilinen üretim kasa güvenli ve iyi bir nedenle başarısız olması gerekir Macondo altındaki hidrokarbon bölge izole kullanılan çimento, o" diye başkanlık komisyonu yedi üyelerine mektubunda dedi. "Çimento iyi girmesini hidrokarbonlar engel olmalıdır."

çimento başarısızlık iyi derin yukarı-dan 18.000 ayak patladı gaz ve olaylar olarak yağ ve çağlayan set dışı karmaşık ve sonuçta ölümcül. Patlama önleyicigerekiyordu, iyi bir okyanus tabanı üstünde oturur üzerinde ve başarısız da içeren, bir de delik ihlali.

Bir de iç soruşturma, BP kaza faktörleri için ana bir iş olarak bir çimento hatalı tespit ve parti çimentolama yüklenici olarak iyi Macondo üzerinde sorumlu suçladı Halliburton. Halliburton felakete neden operasyonları ve fakir defalarca söyledi test kamu tanıklık o ve tasarım kullanılan uygun bir çimento formül ve BP iyi's kusurlu.

Jesse Gagliano, bir Halliburton teknik danışmanı, Houston araştırmacılar federal söyledim iş çimento, Ağustos emin olduğunu şirket ve iş çimento söyledi BP ve centralizers katkı için başarısızlık olarak bilinen cihazların stabilize iyi altı kararı kullanın.

Başka bir Halliburton yetkilisi Thomas Roth, panel Akademisi Mühendislik Ulusal söyledi bir başka kuyu tanıştım geçen ay ki çimento Halliburton endüstri 1000 standartlarına daha fazla ve az kullanılan vardı edilmiştir başarılı. Sayın Roth da söyledi sondaj ve tamamlama konusunda BP ihmal "bayraklar çok sayıda kırmızı.

Derin deniz Horizon sondaj kulesi, şirketin üçüncü oldu işletilen bir Transocean.

Cathy Mann, bir Halliburton sözcüsü, şirketin panelin bulguları gözden söyledi. Bir BP sözcüsü, şirketin herhangi bir yorum olduğunu söyledi.

Halliburton, önemli bir petrol sahası hizmetleri şirketi ve müteahhit savunma birinin ülkenin en büyük, Cumhurbaşkanı Yardımcısı eski bir kez liderliğindeki tarafından Dick Cheney. Sayın Bartlit's hukuk bürosu, Bartlit Beck Herman Palenchar & Scott, ancak geçmişte Halliburton için çalışmalar yapılıyor yasal olan 2005 yılından bu yana şirket temsil değil, firma "dedi.

üzerinde kullanılan tarifi aynı çimento gelen Halliburton örneklerinin elde edilen komisyon karışımı dengelemek için kullanılan azot oranının aynı dahil başarısız iyi gibi kimyasallar kullanılır sayısı bir ajan ve bir mayalanma. Bulamaç ait laboratuvar için gönderilen Chevron testleri için bağımsız.

Chevron ve iyi BP de koşullarını yeniden oluşturmaya yönelik dokuz ayrı stabilite testleri yapılan çimento hepsi başarısız oldu, personel belirtildi.

"Laboratuvar köpük stabilite testleri mükemmel tarla koşullarında çoğaltmak değil de," Sayın Bartlit mektubunda şöyle dedi: "Bu veriler, Macondo kullanılan köpük çimento kararsız olduğunu gösteriyor."

Tek ve mahkum BP kullanılan gerçek karışımı bir buçuk galon iyi ve hayatta cezai ve hukuki soruşturmalarda delil olarak yapılıyor.

teknisyenler 19 Nisan'da kuyuya çimento şerbeti pompalama başladı kısa bir süre önce, Halliburton karışımının son bir test yaptı. Şirket ve test koşulları değişmiş bu bulgulara da patlama sonrasına kadar BP tebliğ olmasa da, sonuçtan memnun göründü, komisyon bulundu.

Komisyon Halliburton vardı olmayabilir "sonucuna - ve BP yoktu - 19 Nisan gecesi önce bu testin sonuçları, çimento iş köpük çimento şerbeti olacağını gösteren herhangi bir laboratuvar sonuçları olmadan pompalı olabilir anlamına kararlı. "

Ayrıca, panel "Halliburton ve BP de aslında Macondo de pompalanan birine çok benzer köpük bulamaç tasarımı iyi, ama dengesiz ne o veri üzerinde hareket olacağını gösteren Mart ayında sonuçlar elde edildi." Bulundu,

, Atanan komisyon Başkan Obama Mayıs ayında, bir yöneticisi olan led by Bob Graham, eski senatör ve vali Florida ve William, eski Reilly K. Çevre Koruma Kurumu Başkanlığı. Komisyon Ocak-orta de başkan rapor planlanan ve son 8-9 Kasım bulgularını da ara. kuyuları çimento benzer hatalı kullanmak olabilir planlama diğer It yayımlanan çünkü dedi o, bu raporun erken.

ve 1988 Bay soruşturma yürütülen bir çok-övdü Bartlit, Piper Alpha patlama işçi öldü 167 İngiltere'de kapalı Deniz Kuzey, öykü dedi kusurlu tüm çimento değildi. Birçok insan ve mekanik arızaları ve dedi ki, o oluşturmak için felaket kombine yedekleme işlemleri göz ardı edildi atlanır ya.

"Hatalı Çünkü olabilir iş çimento o olabilir beklenen belirli bir olduğunu, petrol endüstrisi başarısızlıkları çimentolama, değerlendirilmek günlükleri gibi negatif basınç testi ve çimento belirlemek, test geliştirdi "diye yazdı. "Bu işleri var çimento eksikliği gidermek için de geliştirilen yöntemleri. BP ve / veya Transocean personel veya yanlış yorumlandığını iyi Macondo bu tür testleri gerçekleştirmesini değil seçti. "

onun araştırmada, BP 20 Nisan sabahı, ekibiyle bir çimento değerlendirme oturum yapmaya karar olduğunu söyledi. Bu değerlendirmeler diğer türleri dayanarak, takım BP kendi kuralları göz ardı söyledi.

MUTFAK DOLABI FİYATLARI
MUTFAK DOLABI MOBİLYA
MUTFAK DOLABI MOBİLYALARI
MUTFAK DOLABI MODELLERİ
MUTFAK DOLABI RESİMLERİ
MUTFAK DOLABLARI
MUTFAK DOLAP
MUTFAK DOLAP ÇEŞİTLERİ
MUTFAK DOLAP FİYATLARI
MUTFAK DOLAP MOBİLYA
MUTFAK DOLAP MODELLERİ
MUTFAK DOLAP RESİMLERİ
MUTFAK DOLAPLAR
MUTFAK DOLAPLARI
MUTFAK DOLAPLARI AKSESUARLARI
MUTFAK DOLAPLARI FİYATLARI
MUTFAK DOLAPLARI MOBİLYALARI
MUTFAK DOLAPLARI MODELLERİ
MUTFAK DOLAPLARI RESİMLERİ
MUTFAK FİRMALARI
MUTFAK FİYAT
MUTFAK FİYATLARI
MUTFAK GEREÇLERİ
MUTFAK GRUBU
MUTFAK GRUPLARI
MUTFAK HAZIR
MUTFAK İMALAT
MUTFAK İMALATI
MUTFAK İSTANBUL
MUTFAK İTHAL
MUTFAK KAPAK
MUTFAK KOLTUKLARI
MUTFAK KÖŞE
MUTFAK KÖŞE TAKIMI
MUTFAK KÖŞE TAKIMLARI
MUTFAK LAMİNANT
MUTFAK MAĞAZA
MUTFAK MARKALARI
MUTFAK MASA
MUTFAK MASA SANDALYE
MUTFAK MASA VE SANDALYE
MUTFAK MASA VE SANDALYELERİ
MUTFAK MASALAR
MUTFAK MASALARI
MUTFAK MASASI
MUTFAK MOBİLYA
MUTFAK MOBİLYA AKSESUAR
MUTFAK MOBİLYA AKSESUARI
MUTFAK MOBİLYA AKSESUARLARI
MUTFAK MOBİLYA ANKARA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.