29 Ekim 2010 Cuma

TÜRKİYE AVRUPANIN YENİ YÜKSELEN DEĞERİ KONUMUNDADIR.

bir reklam göre bu gün CNN'de yayınlanan olma, Türkiye artıyor. Modern Türkiye'nin doğuşu Atatürk ile başladı. Türkiye'de, Atatürk portresi ev ve ofislerde çerçeveli binaların üzerinde görüntülenir ve takı olarak satılmaktadır. Biz olmak için Atatürk sevgisi "Türkiye'nin Baba."


Eğer resmi daireleri ve bankalara 29 Ekim günü kapalı olacaktır merak olabilir. Türkiye'de ulusal bir bayramdır. 1923 yılında bu gün Türkiye'nin Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşünden sonra modern bir cumhuriyet oldu.
Zaten bu ülke hakkında çok şey biliyorum, o zaman muhtemelen aşağıdaki soruların yanıtlarını bilmek olacaktır: Atatürk kimdir? Ne o size ne ifade ediyor? Nerede doğdu? Ne hayatında önemli olaylar vardı? Ne o Türkiye için ne yaptın? Burada gömüldü? hangi özel günler hatırlanır?

Ben de sizin yakın Türk arkadaşlarım quiz eğlenceli olduğunu düşünüyorum. Muhtemelen değil, herkes bütün soruları doğru cevaplamak mümkün olacak diğer birçok ülkede olduğu gibi bulacaksınız muhtemelen daha fazla Türkler eğer ortalama bir Amerikalı veya Avustralyalı onların ülke hakkında daha fazla doğru cevap verecektir.

Türkiye gelmeden önce bazı gurbetçilerin zaten ev sahibi ülke hakkında biraz araştırma yaptım. ve Nicole Pope tarafından "Türkiye, Unveiled" Hugh Pope onlara Türkiye, Türk halkı ve Türk siyaseti anlamak için birçok yabancı tarafından okunan popüler bir kitap. Onların yaşam deneyimi ve Türkiye'nin söz ve sorunlar açıkça onların kitap aktarılmaktadır gerçekçi anlayış. Ben bir bu karmaşık ve büyüleyici ülkenin gerçeği anlamak isteyen herkesin okuması gereken olduğunu söyleyebilirim.

Başka iyi kitap - Biraz daha bilimsel ve ciddi - Eğer daha modern Türkiye hakkında bilgi edinmenizi ilgileniyorsanız, Ersin Kalaycıoğlu şunlardır "Türk Dinamiği: Troubled Lands karşısında Köprüsü", "Türkiye: Erik J. Zürcher ve A Modern History" "Hilal ve Yıldız: İki Dünya Arasında Türkiye" Stephen Kinzer tarafından. kim Türkiye'ye çok sayıda kitap okudum çoğu, Andrew Mango's "Türkler Bugün" iyi olduğuna inanıyoruz diyecekler. Ayrıca her iki Mango's "Atatürk" ve Lord Kinross "Atatürk: Bir Ulusun Doğuşu" klasikleri olarak kabul edilir.

Mustafa Kemal Atatürk beri, Türkler sıkıntı ile ilgili olmuştur. geçmiş yeniden keşfetmesinde ve aynı zamanda Türkiye, çağdaşlık ve refah yolunda hareket eden bir ülkedir. Batılı ziyaretçiler Türkiye hakkında ne düşündüğünü sormak beni, ben genellikle cevap, "Türkiye'de devam eden bir çalışmadır."

Ulusal gurur sana baktığım her yerde. Türk ifade, "Ne Mutlu Turkum diyene" (Happy diyor kişidir "Ben bir Türküm!") En sık belirtilen sloganlar biridir. Bu ifade gerçekten Türk halkının temel değerleri, kişisel inanç ve vatan bağlılıklarını çoğunluğu yansıtır.

Bu ciddi bir suç olarak kabul edilir olarak, milli marş, bayrak veya Atatürk hakkında şakalar yapmaya özen gösterin. Türkler çok kendi ulus ya da hükümet hakkında eleştirel olabilir, ama bunları kabul ediyorsanız, veya kendi olumsuz ifadeler onlar gibi olmayacaktır.

Türkiye'de Siyaset, karmaşık olabilir, başka bir yerde gibi. ulusal onur aşırı yüzü sağcı partiler gibi Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Türkler için Türkiye sloganı ile, genellikle anti-ve yabancı karşıtı Batı, hangi. Sabit hat MHP destekçilerinin bir kurt ve hilal ve taraftarları siyasi mitingler de bir kurt tasviri bir el işareti yapabilir ile şekillenmiştir Ülkü Ocakları (ayrıca Ülkücü olarak bilinen aşırı milliyetçi gençlik örgütü) ile ilişkili olabilir.

Atatürk birlik bulunması laiklik ve İslam için yolu açtı. Atatürk büyük ölçüde Osmanlı İmparatorluğu farklılık laik bir devlet kurulmuş olmasına rağmen, İslam dini hayat ve ulusunun karakteri çok önemli bir rol oynar. Benim yabancı konuklara hem Türkiye'de hem de Avrupa ve Asya etkileri ve kimliklerini yansıtan büyüleyici bir ülke bulmak. Türkiye gerçekten iki kıta arasında bir köprüdür.

okuma listesi modern Türkiye'nin tarihinin klasik metin eklemek unutmayın, ünlü bilim adamı Bernard Lewis "Modern Türkiye'nin Doğuşu". Bu iki yüzyıl içinde kapsayan ve iç muhalefete rağmen Batı yanlısı odaklı bir güç olarak Türkiye'nin doğuşu ile ilgili, çağdaş Türkiye'nin tek ses tarihidir.

Türkiye'nin hızla değişen toplumda ... yükselen bir ülke olmaya devam etmektedir.

Amerika, biz, bu yüzden vb "Happy Independence Day" Happy Cumhuriyet Bayramı dediği gibi!

mobilya |
mobilyalar |
mobilya dekorasyon |
oturma grubu |
oturma grupları |
mobilya aksesuar |


B9 |
B11 |
B13 |
B15 |
B17 |
B19 |
B21 |
B23 |
B25 |
B27 |
B29 |

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.