16 Kasım 2010 Salı

KAMU KESİMİ ŞİMDİYE KADAR YAPILAN REFORMLARIN EN KÖKLÜSÜNÜ GERÇEKLEŞTİRMEK ÜZERE KARARLAR ALDI.

Devlet Bakanı Babacan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dinçer, devlet alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin bir plan açıkladı.
Hükümet vatandaşların ışıltılı tatil hediye sunan, Kurban Bayramı arifesinde devletin alacaklarının yeniden yapılandırılması için cumhuriyet tarihinin en kapsamlı bir plan sundu.

Yeni paket, henüz tasarı, mümkün devlet ve gecikmiş ceza dörtte borçların sadece reappraised anapara tutarları ödemek kılacaktır. Plan toplam ödenecek miktarlar önemli ölçüde öndeğer faiz ödemeleri ve bölü siler.

Ekonomi Bakanı Ali Babacan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ömer Dinçer Bakanı Pazartesi günü Ankara'da düzenlediği basın toplantısında, uzun süredir beklenen programı açıkladı. alacaklarının gerçek değeri korumak için - Babacan, hükümetin bilinçli olarak mümkün anapara tutarları üzerinden indirim kaçınırken kadar büyük paketi kapsamında devam ettiğini söyledi. Aksine, anapara tutarları Maliye Bakanlığı, dikkate tüketici ve üretici fiyat endeksleri alarak rutin olarak her yıl açıklamaktadır yeniden değerlendirme oranı ile çarpılarak olmak, yükselecektir.

Paket Maliye Bakanlığı, Gümrük Müsteşarlığı alacakları içerir, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), il özel idareleri, Türk Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ), yedi özel elektrik dağıtım şirketleri, Türk Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT ), Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Türkiye Odalar ve Türk ve Borsalar Birliği (TOBB), Yurt İdaresi (Yurtkur) ve organize sanayi bölgeleri.

Tasarı önce Haziran 2010 için SGK ve elektrik ve musluk su faturaları 31 Temmuz 2010 için bir süre kadar için sosyal güvenlik ödemeleri bekleyen 31 Temmuz 2010 tarihine kadar vergi alacakları içerecektir. trafik para cezası Faiz ve kalkacak sürücülerin yeniden değerlendirme sonrası sadece orijinal miktarı ödeyecek.

kapalı bir kamu alanında örneğin sigara, tütün tüketimi ile ilgili cezalar, yeniden yapılanma kapsamında muaf olacak. Babacan ayrıca paket hükümetin geçici vergi bağışlayıcı yurtdışında Türkler 'fonları çekmek için kriz sırasında geçen yıl başlatılan servet af programıyla ilgili bazı ayarlamalar, vücuda söyledi. Kim ancak yurt dışından para getireceğini beyan şimdiye kadar para cezasına tabi olmadan bunu yapmak için ek süre verilecektir bu taahhüt yerine getirmediğini olanlar söyledi.

Herhangi bir kişi ya da yeniden yapılandırma avantajlarından faydalanmak isteyen kurumsal yazılı bir başvuru için gerekli olacaktır. Ayrıca, para cezaları için devlete karşı davalarda davacı onlar yeniden zevk için kendi halinde çekmesi gerektiğini, eğer. bunun için denetim veya tazminatlar hala devam etmekte olup ihtilaflı borçları için, paket tarafın nihai bir miktar yerleşmek kez bir şans yeniden yapılanma şeması içinde olmak sunacak.

Babacan için, yeniden yapılanma planının mantığını kim istemeden görevlerini küresel ekonomik krizin ortasında engeller ve böylece külfetli gecikmiş para cezası ve ağır faiz ödemeleri karşılaştı gerçekleştirmek için başarısız olanlara yardım sağlamak idi. bireylerin ve girişimcilerin finansman sorunları önlemek için, bakanı kaydetti, paket uzun vadeli taksitler halinde meblağlar ödemek için bir fırsat dahil. Insanlar da kredi kartı ile ödeme yapmak mümkün olacak.

Taksit mümkün

borçlular veya şirketlere peşin ödeme seçerseniz, ancak miktar bir artış olacak onlar taksitte miktar bölmek isterseniz, ödeme planının süresine bağlı olarak faiz tahakkuk edecektir. Bakan artış hızı altı taksit ve 12 ay içinde ödemeleri için aylık 1,05 oranında olacağını söyledi. 1.07 oranında bir aylık oranı 18 ay içinde dokuz eşit taksitte ödeme için geçerli olacaktır. borçlu 24 ayda 12 taksitte ödemeyi seçerse, gecikme faiz aylık yüzde 1,1 ve 36 ay içinde temizlenecek 18 taksitte bölünmüş olup olmadığını nihayet borç her ay 1,15 oranında artacak olacaktır.

Bir vergi mükellefinin bir takvim yılı içinde borç planının iki taksitte ödeme yerine getirememesi durumunda, tüm anlaşma çökecek ve onların orijinal haline dönecektir, Aralık ayında yürürlüğe girmesi beklenen tüm advantages.The fatura kaybeden, Meclis onayı üzerine .

planının ayrıntılarını duyuran sonra, Babacan koleksiyonlardan ekstra gelir miktarı olarak kesin bir projeksiyon olduğunu belirterek, soruları yanıtladı. "Gerçekten bu numarayı nereden geldiğini bilmiyorum: devlet düzeni TL'den 50 milyar, Bakan, en azından alacağını anımsatarak analistlerin iddia ediyor. anapara tutarları ve bu tutarlar öğesini bazı artışlar; farklı konularda ve alacak geniş bir dizi var. Bu yüzden yeniden yapılandırılması uygulamasından beklenen ek gelir ile ilgili herhangi bir rakam açıklamadı olabilir. Yanı sıra, bizim Orta Vadeli Ekonomik Programı [TEP] Bu herhangi bir gelir tahmin olmayan, "diye iddia etti.

düzenli devlet görevlerini mükellefler için herhangi bir yararı olacağını sorulduğunda Babacan, "Biz zaten onların SGK primleri için beş puanlık indirim sunuyoruz" dedi. 2011 yılında onlar için ek bir ayar ama zordur 2012 yılında biri olabilir. bütçe hazırlanır iken dikkate alınmalıdır. "

planları koleksiyonundan gelirlerinin kullanımı için ne ile ilgili bir soru üzerine, Bakan somut bir plan henüz bulunmadığını söyledi.

Duyuru iş dünyasından alkış ile karşılandı. Türk Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, son derece Ekonomi Bakanı ifadeleri mutlu olduğunu söyledi. "Bizim esnaf bu yıl çifte bayram keyfine varacaksınız," dedi. Palandöken kredi kartlarından takipteki borçlar, özellikle bankalara borçlarını yeniden yapılandırılması programı başlatmak için hükümete çağrıda bulundu.

Ticaret (ATO) Sinan Aygün, Ankara Sanayi Odası Başkanı da bu sadece bir vergi affı değil, bir olduğunu söyleyerek, plan alkışlayarak bir açıklama teslim "bir kez daha üretim ve istihdam yoluna Türk ekonomisine yön verecek kadife devrim." o da ATO kamu bankaları Halk ve Ziraat kim taksitler için uygulamadan hemen ödeme temizlemek isteyenlere kredi olarak genişletmek için 600 milyon TL özel anlaşmalar ile çevresinde hazır toplam ücretsiz bir kampanya vuruşunu söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.